Gratis studiegids

Recruiter worden? Dit moet je weten

Wil jij graag recruiter worden? De juiste match zoeken, werven én selecteren voor die ene vacature? Een droomberoep van velen. En met de opleiding Recruiter van NHA leg jij de perfecte basis. Maar wil je meer weten over wat recruiter worden inhoudt en wat je precies moet doen om recruiter te worden? Lees dan snel verder!

  

Bekijk de Recruiter opleiding »

 

Wat is een recruiter?

Voordat je besluit recruiter te worden is het goed om na te gaan wat de functie precies inhoudt. Een recruiter is een persoon die binnen de onderneming of voor een onderneming recruitment taken uitvoert. Deze taken bestaan onder andere uit het aantrekken, werven en selecteren van nieuw personeel. Jij matcht dus de juiste persoon met de juiste functie.

Het vinden van de juiste kandidaat voor een functie is een flinke verantwoordelijkheid. Je wilt als recruiter namelijk zowel de kandidaat als het betreffende bedrijf tevredenstellen. Recruiter worden is dus een verantwoordelijke baan. 
 

Recruiter worden? Lees hier over het salaris, de opleiding en meer 

 

Recruiter worden: welke opleiding kies ik?

Je kunt doorgaans aan de slag als recruiter wanneer je een van de volgende opleidingen hebt gevolgd: Human Resource Management, Commerciële Economie, Social Studies of Communicatie. Maar dit is niet noodzakelijk.

Je kan ook de Intercedent opleiding van NHA volgen. Je leert dan in slechts 6 maanden tijd alles over het matchen van de juiste persoon op de juiste plek. Je leert tijdens de thuisstudie onder andere hoe je vacatures opstelt, de geschikte kandidaat zoekt én hoe je een goede relatie opbouwt met werkgevers en werknemers. Uiteraard staat er, indien gewenst, de hulp van een vakdocent voor je klaar die je online voorziet van feedback en je huiswerk nakijkt.

 

Tenslotte rond je de opleiding Intercedent af met het erkende examen Uitzendmedewerker, afgenomen door de Stichting Examens Uitzendbranche. Met je SEU-diploma op zak kun je meteen solliciteren naar functies als intercedent(e), accountmanager, recruiter of consultent bij een uitzendbureau.

 

Salaris

Nu je weet wat een recruiter is en hoe je het kunt worden vraag jij je wellicht nog af hoeveel een recruiter eigenlijk verdient. Het gemiddelde salaris (m/v) ligt tussen de € 2.500,- tot € 4.500,- per maand. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je hebt als recruiter. Daarnaast kan het zo zijn dat de onderneming waarbij je aan de slag gaat, gebruik maakt van een bonus systeem. De hoogte van deze bonussen is dan afhankelijk van jouw opleiding, ervaring en het bedrijf waar je werkt.

 

Gerelateerde recruiter opleidingen

Wanneer jij graag recruiter wilt worden of mensen graag verder wilt helpen in hun loopbaan, dan zijn de volgende opleiding wellicht ook interessant voor jou.

 

Loopbaancoach

Wil jij mensen begeleiden en coachen bij hun loopbaanontwikkeling? Dan is de opleiding tot Loopbaancoach iets voor jou. Je kunt al na 9 maanden aan de slag als zelfstandig loopbaancoach.

 

Human Resource Management

Wil jij alles leren over een goed personeelsbeleid of wil jij recruiter worden? Dan is de opleiding Human Resource Management de opleiding die je zoekt. Tijdens de opleiding leer je alles over contracten, loopbaanadvies, selectieprocedures, wetgeving en gesprekstechnieken, kortom alle belangrijke onderwerpen waar jij als recruiter van op de hoogte moet zijn.

 

Medewerker Personeelszaken

Wil jij geen recruiter worden maar lijkt het jou wel leuk om aan de slag te gaan op de afdeling P&O? Dan is de opleiding Medewerker Personeelszaken wellicht iets voor jou. Als medewerker personeelszaken schakel je tussen diverse werkzaamheden; van de werving en selectie van nieuwe collega’s tot het in orde maken van de loonadministratie.

 
  
Liever een andere HRM opleiding?

Wil je toch liever een andere HRM opleiding volgen? Naast bovenstaande opleidingen bieden we nog meer opleidingen op het gebied van Human Resource Management (HRM) aan. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding Personeelsconsulent, een opleiding HR Analytics of een cursus Arbeidsrecht. Kies de opleiding die het beste bij jou past! 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!