Personeelsconsulent  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Personeelsconsulent
associatie%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
519,00
of 
9 x €63,50
4/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Loopbaan bij P&O? Volg de opleiding Personeelsconsulent

Als personeelsconsulent niveau 4 krijg je beroepshalve te maken met arbeidscontracten, ontslagrecht en ziekteverzuim. Ook denk je mee: je adviseert de organisatie over personeelsbeleid. Dit en meer leer je tijdens de cursus Personeelsconsulent. 

Na succesvol afronden van de opleiding en bijbehorende examens ontvang je maar liefst 2 erkende diploma’s en 2 certificaten. Zo ontvang je bijvoorbeeld het waardevolle diploma Personeelsconsulent op MBO-niveau 4.

Ontwikkel je tot personeelsconsulent!

Wie kan de opleiding volgen? Iedereen! Je hebt geen specifieke vooropleiding of ander diploma nodig om met de opleiding Personeelsconsulent te starten.

Heb jij interesse in mensen en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van personeelszaken? Tijdens je opleiding groei je uit tot een volwaardig medewerker Personeelszaken.

Opleiding Personeelsconsulent: personeelsbeleid van A tot Z

Je bestudeert belangrijke onderwerpen zoals:

 • personeelsbeleid van A tot Z;
 • hoe een bedrijf functioneert;
 • marketing en financiën.

Ook leer je hoe je nóg betere zakelijke e-mails schrijft. In de opleiding oefen je namelijk je professionele taalvaardigheid in het Nederlands.

Als P&O-medewerker heb je een flinke dosis juridische kennis nodig. De juridische kennis doe je op bij het onderdeel Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4.

Je ontdekt alles wat je moet weten over arbeidsovereenkomsten, werkloosheid en pensioenpremies.

Na slechts 9 maanden ken je al de belangrijke arbeidswetten en verschillende procedures. Extra handig als er straks een collega bij je bureau komt met vragen over de CAO of het loonstrookje.

Solliciteer met je diploma

Zie je een leuke vacature voor personeelsfunctionaris? Bereid je voor op een loopbaan bij P&O als personeelszakenmedewerker met de opleiding Personeelsconsulent.

Leer hoe je de talenten van andere mensen optimaal inzet en kies voor een dynamische carrière binnen het vakgebied P&O. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Personeelsconsulent

De cursus Personeelsconsulent van NHA bestaat uit drie deelcursussen:

Middle Management & Bedrijfsvoering (MM&B)

Na afronding van deze module heb je inzicht in het communicatieproces en weet je perfect welke verschillende communicatiemiddelen wanneer toe te passen. Daarnaast leer je waarom een doordacht personeelsbeleid van belang is en wat het personeelsbeleid inhoudt. Ook financieel en marketingmanagement komen aan bod, zodat je de belangrijkste begrippen leert en deze kunt toepassen in de praktijk.

Zakelijke Correspondentie Nederlands

Leer zelfstandig en foutloos brieven opstellen en redigeren. 

Arbeidsrecht & Sociale zekerheid niveau 4

Arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn allemaal onderwerpen die een personeelsconsulent veelvuldig zal toepassen in zijn werk.

Het studiepakket is samengesteld aan de hand van de geldende exameneisen. Je bestudeert steeds een module, waardoor je gemakkelijk het overzicht behoudt. Je kunt iedere module uiteindelijk afronden met een diploma of certificaat. Na het succesvol voltooien van deze zeer complete cursus ben jij de gediplomeerde deskundige op het gebied van personeel!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Personeelsconsulent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Personeelsconsulent

Interessante inhoud, leerzaam en praktische voorbeelden

8/10
Personeelsconsulent

Het is goed leesbaar. Enige aandachtspunt is dat jullie de studie tijd per week erg krap genomen is. Ik leer vrij snel maar kom echt niet uit met 5 uur per week. Dan red je het niet om de cursus in 9 maanden af te ronden

8/10
Personeelsconsulent

Heldere teksten en beschrijvingen goede opdrachten en snelle beoordelingen. Zou graag maar aangegeven willen krijgen wat belangrijk is voor de eindtoets. Nu is het gewoon heel veel informatie.

DIPLOMA

Diploma Personeelsconsulent

De cursus Personeelsconsulent van de NHA sluit aan op de eindtermen van de examens:

 • Middle Management & Bedrijfsvoering; 
 • Zakelijke Correspondentie Nederlands;
 • Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid.

Voor meer informatie betreffende de examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering. De Associatie is het grootste onafhankelijke exameninstituut van Nederland. Dit betekent dat je verzekerd bent van een waardevol en waardevast diploma.


Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: associatie.nl

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Personeelsconsulent is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Personeelsconsulent valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Personeelsconsulent uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Personeelsconsulent, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Personeelsconsulent duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 5 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Personeelsconsulent
€519,00
of  9x 63,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€519,00
of  9x 63,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

8/10

Interessante inhoud, leerzaam en praktische voorbeelden

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!