Gratis studiegids

Renée (26) volgde de opleiding Nagelstyling en startte haar eigen beautysalon

Leestijd: 5 minuten

Jong en succesvol onderneemster Renée Jacobs (26) volgde de opleiding tot Nagelstyliste bij NHA. Na afloop van de opleiding startte ze met succes haar eigen beautysalon. Inmiddels werkt ze volledig voor zichzelf en gaan haar klanten blij en vol zelfvertrouwen weer naar huis na één van de vele beauty behandelingen die ze aanbiedt. Maar uitgeleerd is Renée zeker nog niet. Lees hier haar verhaal!    

Renée: “In mijn salon, Beauty by Renée, bied ik verschillende behandelingen aan. Zo zet ik onder andere acryl- en gelnagels, maar ik doe ook rubberbase en BIAB. Daarnaast bied ik wimper- en wenkbrauwbehandelingen aan.”
 

Mooie nagels zonder pijn

“De reden dat ik met deze opleiding begonnen ben is eigenlijk heel grappig”, vertelt Renée. “Iedereen moet er altijd om lachen als ik dat vertel. Ik liet mijn nagels altijd bij iemand anders doen, maar dat deed altijd pijn en ik was ook nooit helemaal tevreden over het eindresultaat.”

Renée: “Zelf ben ik best wel perfectionistisch, dus ik dacht dat moet toch beter kunnen? Dat moet toch zonder pijn kunnen? Want dat leek me niet de bedoeling. En zo ben ik zelf een beetje begonnen.”
 

“Het is heel mooi om te zien dat je mensen ook echt kunt helpen op die manier. Dat ze zich weer beter en mooier voelen.”
 

Renée begon enthousiast aan de opleiding Nagelstyling met Acryl + Gel. “Daarnaast ben ik ook heel veel gaan oefenen om een klantenbestand op te bouwen”, vertelt Renée. “Uiteindelijk kwamen er steeds meer klanten bij en zo is het steeds verder gegroeid.”

“In het begin werkte ik nog met een modellenvergoeding, maar drie jaar geleden heb ik me ingeschreven bij de KVK. Toen werd het allemaal wat serieuzer.”
 

Van de logistiek naar zelfstandig ondernemer

Voordat Renée begon als Nagelstyliste werkte ze als financieel-administratief medewerker in de logistiek. “Ik was accountmanager, maar ik deed er ook wat financiële taken bij. Totaal iets anders dus.”

“Ik werkte daar eerst 36 uur”, vertelt ze. “Toen mijn salon officieel gestart is, ben ik naar 24 uur gegaan. Ik werkte toen drie dagen voor mezelf en nog drie dagen voor de baas. Maar op een gegeven moment werd dat wel wat veel, dus toen ben ik gestopt met het werk in de logistiek.”

Dat Renée is gaan ondernemen komt niet helemaal als een verrassing. “Mijn ouders hebben altijd een eigen zaak gehad. Zelf wist ik ook dat ik ooit voor mezelf wilde beginnen, maar ik wist alleen nog niet precies wat ik wilde gaan doen.”


‘Na de middelbare school heb ik de opleiding Ondernemer Detailhandel gedaan. Uiteindelijk ben ik dus bij Nagelstyling terechtgekomen. Heel toevallig eigenlijk.”
 

Een goede theoretische basis

Renée: “In de opleiding van NHA zat veel theorie en de kennis die ik daardoor opdeed, gebruik ik nog elke dag. Zelf vind ik het ook heel belangrijk dat je een goede theoretische achtergrond hebt. Zodat je ook echt snapt waarom je iets doet, in plaats van dat je alleen maar weet hoe iets moet.”
 

“Het waarom, ja daar was ik wel echt heel blij mee bij NHA! Alles
werd 
heel goed uitgelegd. Ik persoonlijk kan daar heel veel mee.”
 

“Dat vind ik een nadeel van sommige praktijkopleidingen. Mensen die zo’n driedaagse cursus volgen die kunnen na afloop heel mooi nagels zetten, maar ze weten helemaal niet hoe het systeem werkt”, legt Renée uit. “Ze weten bijvoorbeeld niet wat de gel doet, waarom je warmte krijgt onder de lamp en hoe dat komt. Dat kunnen ze hun klanten helemaal niet uitleggen.”

Renée: “Dus het waarom, ja daar was ik wel echt heel blij mee bij NHA! Daar werd alles heel goed uitgelegd. Ik persoonlijk kan daar heel veel mee.”

Voor mensen die ook nagelstyliste willen worden, heeft Renée een advies: “Als een thuisstudie bij je past, dan moet je de opleiding zeker gaan doen. En ga verder gewoon heel veel oefenen en vraag tips aan mensen die het al kunnen. Daar kun je ook een hoop van leren.”
 

Mensen helpen om zich beter en mooier te voelen

Het leukste aan het werk van nagelstyliste vindt Renée de afwisseling. “Ik heb me ook wat meer gespecialiseerd in Nail Art. Vroeger heb ik altijd heel veel getekend en geschilderd. Dat ben ik eigenlijk ook op de nagels gaan doen. Dat creatieve vind ik erg leuk om te doen.”

Renée: “Verder heb ik ook veel klanten die nagelbijten. Die klanten geven mij ook heel veel voldoening. Zij komen dan bij mij om van het nagelbijten af te komen. Die mensen komen vaak met een gevoel van schaamte binnen en hebben het gevoel dat ze de ergste nagelbijter ter wereld zijn.
 
 
“Als ze dan 2 of 3 keer geweest zijn en hun nagels beginnen weer te groeien en wat gezonder te worden, dan zie je hun zelfvertrouwen gewoon groeien. Dan laten ze hun nagels ook weer zien en zijn ze super trots”, vertelt Renée. “Het is heel mooi om te zien dat je mensen ook echt kunt helpen op die manier. Dat ze zich weer beter en mooier voelen.”
 

Nog lang niet uitgeleerd

Zelf is Renée nog lang niet uitgeleerd. Zo volgt ze momenteel nog een opleiding bij NHA, namelijk Grafisch Vormgever + Videobewerking. “Het creatieve vlak van deze opleiding sprak me direct aan, dat blijft toch terugkomen”, vertelt ze lachend. “Ik heb voor mijn bedrijf ook zelf mijn website en logo gemaakt. En ook voor het bedrijf van mijn vriend, die is ook ondernemer.”


“Ik leer graag nieuwe dingen, dus ik dacht waarom niet?”
 

De kennis die Renée in de opleiding opdoet wil ze gaan inzetten voor de marketing van het bedrijf van haar vriend. “Mijn klanten in de salon komen vaak al via mond-tot-mondreclame bij mij terecht, maar mijn vriend is automonteur. Voor een automonteur werkt dat toch een beetje anders”, vertelt Renée.

“Mensen gaan altijd googelen, dus het is wel belangrijk dat je dan een beetje bovenaan komt te staan en dat je bijvoorbeeld weet hoe je een goede flyer maakt en wat kleuren doen. Dat heb ik vroeger op school ook gehad bij marketing. Dat bepaalde kleuren bepaalde emoties oproepen bijvoorbeeld. Super interessant!”
 

Verder studeren met het STAP-budget

“Deze opleiding volg ik met het STAP-budget”, vertelt Renée. Dat is een overheidssubsidie van € 1.000,- waarmee je een beroepsopleiding naar keuze kunt volgen. “Ik hoorde van deze subsidie, maar ik dacht dat zal wel niet voor mij van toepassing zijn. Als ondernemer krijg je namelijk meestal niet zo veel. Maar toen ben ik het gaan nakijken en toen was het voor iedereen.”
 

   Lees meer over het STAP-budget voor zzp'ers

 
“Ik ben toen gaan uitzoeken welke opleidingen je allemaal kon volgen en wat mij leuk leek om te doen”, vertelt Renée. “Ik leer graag nieuwe dingen, dus ik dacht waarom niet? Ik kwam de opleiding Grafisch Vormgeven tegen bij NHA en toen had ik meteen zoiets van, ja dat is leuk!”

Renée besloot daarom om de subsidie aan te vragen. “Bij de volgende inschrijvingsronde heb ik met twee laptops en met mijn telefoon open gezeten om te kijken of ik door de wachtrij heen kwam. En dat kwam ik gelukkig! Daarna was het allemaal snel geregeld. Ik geloof dat ik binnen twee weken met de studie van start kon.”

“Grafisch vormgeven wil ik er eigenlijk een beetje bij gaan doen”, vertelt Renée. “Nagelstyling blijft natuurlijk super leuk om te doen, maar uiteindelijk zou ik me ook graag iets meer met grafisch vormgeven bezig willen gaan houden. Dat vind ik ook heel leuk om te doen en het is zó breed.”
 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!