Menu
Gratis studiegids

STAP Budget

Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Vanaf 2022 kun jij met de subsidieregeling “Stimulering Arbeidsmarkt Positie” (STAP) een vergoeding krijgen voor je eigen ontwikkeling. Met dit STAP budget kun jij een cursus of opleiding volgen!

 

Leven lang leren: ontvang tot €1000,- STAP budget!

Door de digitalisering verandert werk snel. Door een cursus of opleiding te volgen krijg jij een sterkere positie op de arbeidsmarkt.

Vanaf 1 maart 2022 kun je het STAP budget aanvragen voor persoonlijke scholing en ontwikkeling. Jaarlijks wordt er 200 miljoen euro door het kabinet beschikbaar gesteld. Dit wordt vertaald naar een betaalde opleiding voor ruim 200.000 mensen. En daar kun jij er een van zijn! Verdeeld over 6 aanvraagtermijnen per jaar kun je het STAP budget 1 keer per jaar aanvragen.

Weet jij al welke beroepsopleiding je gaat volgen?

 

 

Hoe werkt het STAP budget?

De inschrijving voor het STAP budget loopt via het UWV. Is het budget van de aanvraagtermijn op? Dan kun je het STAP budget die periode niet meer aanvragen en moet je je in de volgende termijn opnieuw inschrijven. Ben er dus snel bij! Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd wordt jouw STAP budget direct overgemaakt aan de opleider. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten!

 

Voorwaarden voor de subsidie

Om in aanmerking te komen voor het STAP budget moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder het STAP budget ontvangen.
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.

 

NHA en het STAP budget

NHA bezit de juiste erkenningen en wordt daarmee in het scholingsregister van het STAP-budget geregistreerd. Dat betekent dat jouw NHA opleiding vergoed kan worden middels jouw STAP-budget. Kies nu alvast de opleiding die bij jou past en zorg ervoor dat je er op tijd bij bent, want op=op!

Wil je op de hoogte gehouden worden over het STAP budget en hoe je dit in kunt zetten bij NHA? Scroll daar naar beneden en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Headphone of Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Jouw STAP budget aanvragen?
Dat doe je zo!

     Stap 1: Kies je opleiding
Maak gebruik van de zoekbalk of bekijk direct onze STAP opleidingen! Welke opleiding kies jij?

  Stap 2: Schrijf je in
Klik op de button "STAP aanmeldbewijs aanvragen" en vul het formuliertje in. Je ontvangt jouw aanmeldbewijs binnen een kwartiertje in je mailbox.

  Stap 3: Dien je aanvraag in
Dien jouw aanvraag in bij het UWV. DIt kan vanaf 1 maart. Let op! Wacht niet te lang want het STAP budget is beperkt. Op=op!

  Stap 4: Check je aanvraag
Binnen 4 weken hoor jij of je aanvraag is goedgekeurd.

  Stap 5: Start jouw opleiding
Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan maken wij jouw inschrijving definitief zodat jij aan de slag kunt.
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!