Gratis studiegids
STAP-Budget
 

Je kunt momenteel geen cursus volgen met het STAP-budget


Vanwege aangepaste regels is het niet meer mogelijk om STAP-budget in te zetten voor een cursus of opleiding bij NHA. De laatste STAP-ronde heeft plaatsgevonden op 15 november en vanaf 2024 wordt de STAP-subsidie helemaal afgeschaft.

Wil je je toch verder ontwikkelen?

Geen zorgen, je kunt nog gewoon starten met een NHA-cursus of -opleiding. Tijdelijk ontvang je hierbij een gratis welkomstcadeau. Klik hier om het volledige aanbod van NHA te bekijken.

Wil je extra voordelig studeren? Dan heb je een aantal opties:

- veel werkgevers stellen een speciaal opleidingsbudget voor hun medewerkers beschikbaar. Vraag bij jouw leidinggevende of HR-specialist na wat de mogelijkheden voor jou zijn.
- woon je in de gemeente Rotterdam? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een scholingsvoucher t.w.v. maximaal € 2.500,-. Lees meer over de scholingsvoucher Rotterdam.

 
Let op! Onderstaande informatie is niet meer accuraat.
 

Start jouw studie met € 1.000,- subsidie

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot € 1.000,- subsidie voor één studie per jaar. Dat betekent dat jij kosteloos kunt studeren bij NHA. 

Bekijk STAP-opleidingen>>

of bekijk alle veelgestelde vragen over STAP »
     
  

 

 
Hulp nodig bij je aanvraag?

Bekijk ons handige stappenplan voor het aanmeldproces. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw aanvraag indient bij het UWV. 

Gaat het STAP-budget verdwijnen?

Recent zijn er berichten naar buiten gekomen dat het STAP-budget volgend jaar gaat verdwijnen. Vooralsnog heeft dit bericht geen gevolgen voor het afronden van je lopende STAP-opleiding.

Wij houden de berichtgeving hierover natuurlijk goed in de gaten. Zodra er meer informatie bekend is over deze wijziging dan zullen we je daarover via onze website informeren.

 


Jouw STAP-budget aanvragen?
Dat doe je zo!

             

Stap 1: Kies je thuisstudie
Bekijk alle opleidingen die meedoen en kies de studie die bij jou past! 

             


Stap 2: Vraag je aanmeldbewijs aan

Klik op de "STAP-aanmeldbewijs"-knop op de pagina van je studie en vul het formulier in. Je ontvangt binnen een uur jouw aanmeldbewijs via e-mail.

            Je zit nergens aan vast. Jouw STAP-aanmeldbewijs wordt pas een inschrijving zodra jouw subsidie is goedgekeurd.
       
Stap 3: Dien je aanvraag in
Dien jouw aanvraag voor het STAP-budget in op stapuwv.nl. Wacht dus niet te lang, want op=op!

            Stap 4: Start jouw thuisstudie
Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan krijgen wij automatisch bericht en maken jouw inschrijving definitief.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Wij leggen je alles uit! Scroll door naar de tekst of klik hier op het onderwerp waarover jij meer wilt weten:
 

 

Wat is het STAP-budget?

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren en doorgroeien in je huidige baan? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch? Door de digitalisering veranderen werkzaamheden snel. Met een cursus of opleiding krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt.

Met het STAP-budget van de overheid krijg jij tot € 1.000,- voor één cursus of opleiding per jaar. Dat betekent dat jij bij NHA kosteloos kunt studeren, mét deskundige begeleiding! Zo staat niets jouw ontwikkeling nog in de weg.

Handig om te weten: het is niet mogelijk om jouw STAP-budget te verdelen over verschillende studies. Toch het maximale uit je subsidie halen? Kies dan een van onze combinatiecursussen.

Wat is een combinatiecursus? Lees hier meer! »

Kom ik in aanmerking voor een STAP-budget?

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget? Doorloop deze checklist en kom erachter!

 Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.

 Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc.).

 Je start jouw opleiding of cursus direct na goedkeuring van je STAP-budget.

 Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.

Let op: heb je in 2022 al gebruik gemaakt van het STAP-budget? Dan kun je dit jaar opnieuw gebruikmaken van de subsidie!

 Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.

Lees ook:
STAP-budget voor ZZP'ers »
STAP-budget voor studenten »

Ook handig om te weten...

 1. Jaarlijks is er binnen de STAP-budget subsidieregeling ruimte voor 200.000 tot 300.000 toekenningen. Daar kun jij er een van zijn! Maar wees er op tijd bij, want op=op.

 2. Je aanmelding moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden voordat jouw studie begint, zijn ingediend.

  De overheid verwacht dat je een actieve studiehouding hebt. Dit betekent dat je jouw cursus/opleiding binnen de genoemde studieduur voor minimaal 80% doorlopen moet hebben (helemaal afronden is natuurlijk nog beter).

 3. Is jouw opleiding duurder dan € 1.000,-? Dan betaal je het verschil zelf nadat jouw STAP-budget is goedgekeurd. Je kunt natuurlijk wel aan je werkgever vragen of deze jouw opleiding wil financieren.
   

  STAP-budget in het buitenland

Ook vanuit het buitenland kun je in sommige gevallen gebruikmaken van het STAP-budget. Je moet dan wel volksverzekerd zijn in Nederland. Dit is het geval als je in de afgelopen 24 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt, of een uitkering hebt ontvangen.

De periode van 6 maanden geldt vanaf 3 maanden vóór de maand waarin je het STAP-budget aangevraagd hebt.

 

Aanvraagprocedure

Per jaar worden er vanuit de overheid 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toegekend. Dit budget wordt verdeeld over verschillende aanvraagtermijnen. Is het budget van de aanvraagtermijn op? Dan kun je het STAP-budget die periode niet meer aanvragen en moet je je in de volgende termijn opnieuw inschrijven.
 

Jouw aanvraag voor het STAP-budget loopt via het UWV (stapuwv.nl). Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd ontvangt de opleider automatisch het STAP-budget voor jouw opleiding. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten!

Met een STAP-opleiding van NHA studeer je waar én wanneer je wilt. Als één van de grootste opleiders van Nederland bieden wij ruim 400 STAP-opleidingen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan. Dit is hoe je dat doet:

 

    Kies je thuisstudie
Bekijk snel ons aanbod STAP-opleidingen en kies een opleiding die bij jou past! Welke thuisstudie kies jij?


 

   Meld je aan
Klik op de button "STAP-aanmeldbewijs" op de betreffende cursuspagina en vul het formulier in.

Je ontvangt het aanmeldbewijs (PDF) binnen een uur in je e-mail.

 

   Dien je aanvraag in
Dien jouw aanmeldbewijs in via het UWV (stapuwv.nl), op de dag dat de STAP-budget ronde opent, om jouw STAP-budget aan te vragen. 

Let op! Zorg dat je ruim op tijd in de wachtrij staat, want op=op!

 

   Check je aanvraag
Je krijgt automatisch bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

 

   Start jouw thuisstudie
Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan hoef jij niks meer door te geven aan NHA want wij krijgen ook automatisch bericht.

We laten jou weten wanneer we jouw inschrijving definitief hebben gemaakt.

 

 

 

TIP!
Bekijk ook ons STAP-aanmeldproces stappenplan om te zien hoe het aanmeldproces bij het UWV in zijn werk gaat. 

 

 

Mijn aanvraag is goedgekeurd

Gefeliciteerd! Dan ben je natuurlijk super enthousiast en dus gaan wij voor jou direct aan de slag. Wij krijgen namelijk automatisch bericht als jouw STAP-budget is goedgekeurd. Daar hoef jij helemaal niks voor te doen. Je ontvangt snel bericht van ons dat jouw inschrijving definitief is gemaakt. Je kunt nu echt gaan beginnen aan jouw ontwikkeling!

 

Met het STAP-budget ontvang je tot € 1.000,- subsidie voor jouw cursus of opleiding. Is jouw opleiding duurder? Geen probleem. Dan kun jij je nog altijd voor STAP-budget aanmelden. Het extra bedrag betaal je dan zelf. Maar je kunt natuurlijk ook aan je werkgever vragen of deze meebetaalt. Van jouw ontwikkeling profiteert je werkgever immers ook.

Mijn aanvraag is afgekeurd

Helaas! We snappen dat je teleurgesteld bent. Handig om te weten dat je nergens aan vast zit. Je hoeft dus verder niks te doen.

Wil je je toch graag verder ontwikkelen? Vraag dan eens aan je werkgever of ze willen (mee)betalen! Zo kun jij toch direct starten met jouw opleiding. 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en krijg alle updates direct in je mailbox!

Succesvol aangemeld!

 

Waarom is STAP in het leven geroepen?

Voorheen kon je jouw scholingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Omdat dit systeem niet voor iedereen rechtvaardig was, is hier sinds 1 januari 2022 een einde aan gekomen. Hiervoor is het STAP-budget in de plaats gekomen.

Het voordeel van het STAP-budget? Jouw subsidie wordt toegekend voordat je aan jouw opleiding begint. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten. Met de STAP-budget subsidieregeling is het voor iedereen makkelijker om aan een opleiding of cursus te beginnen en zich te blijven ontwikkelen. En daar heeft de overheid ook wat aan, want zo word jij flexibel inzetbaar op de arbeidsmarkt!

NHA is een van de grootste STAP-budget opleiders. Je vindt bij ons dan ook in elke branche een geschikte opleiding. Bekijk dus snel ons aanbod en kies jouw STAP-opleiding!

  

Bekijk STAP-opleidingen »

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je nog? Heb je vragen over het STAP-budget? Of heb je hulp nodig bij het regelen van je STAP-budget? Geen zorgen! Wij staan voor je klaar.

Is jouw aanvraag afgekeurd? Niet getreurd! Ook dan staan we jou te woord.

Stuur een e-mail of neem telefonisch contact met ons op!

FAQ

Kun je niet wachten en wil je direct antwoorden op jouw vragen? Vind jouw antwoord snel tussen onze veelgestelde vragen!
 
Waar gaat jouw vraag over? Klik op een van deze onderwerpen:
 

 

Wat is STAP-budget en hoe werkt het?

 

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een overheidssubsidie van € 1.000,- waarmee je een opleiding kunt volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Wanneer gaat het STAP-budget in?

Sinds 1 maart 2022 is het mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Het beschikbare bedrag wordt verdeeld over een aantal termijnen per jaar. In 2023 wordt het budget verdeeld over de volgende aanmeldrondes:

  • 2 januari 2023 t/m 28 februari 2023  (Deze ronde wordt overgeslagen)
  • 17 maart 2023 t/m 30 april 2023  (Het budget voor deze ronde is op)
  • 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023  (Het budget voor deze ronde is op)
  • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023 (Let op: laatste kans!)  (Het budget voor deze ronde is op)

Waarom is STAP in het leven geroepen?

Tot en met december 2021 kon je jouw scholingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Deze regeling is komen te vervallen. Met het STAP-budget krijgt iedereen de mogelijkheid om een studie te volgen (met subsidie).

Moet ik zelf iets betalen als ik gebruik maak van het STAP-budget?

Je kunt met het STAP-budget tot € 1.000,- subsidie krijgen voor jouw studie. Zijn de totale kosten lager, dan hoef je zelf niks te betalen. Deze kosten hoef je ook niet voor te schieten. Zijn de totale kosten hoger, dan betaal je het verschil wel zelf.

Wat als mijn studie meer kost dan € 1.000,-?

Met het STAP-budget krijg jij tot maximaal € 1.000,- subsidie. Zijn de totale kosten van jouw opleiding hoger? Dan betaal je het resterende bedrag zelf.

Kan ik studies combineren binnen het STAP-budget?

Binnen het STAP-budget kun je zelf geen studies combineren. Wil jij je budget optimaal benutten? Kies dan een combinatiecursus van NHA!

Lees hier meer over onze combinatiecursussen

Kan ik vaker het STAP-budget aanvragen?

Je kunt één keer per jaar het STAP-budget ontvangen. Is jouw aanvraag eerder afgekeurd? Dan kun je wel opnieuw een aanvraag indienen. Per aanmeldronde kun je één STAP-budget aanvraag indienen. 

Heb je in 2022 dus al STAP-budget ontvangen? Dan kun je in 2023 opnieuw gebruik maken van deze subsidie!

Kan ik het STAP-budget verdelen over verschillende studies?

Nee, het is niet mogelijk om jouw STAP-budget te verdelen over verschillende studies. Kies een combinatiecursus van NHA om jouw budget optimaal te benutten.

Lees hier meer over onze combinatiecursussen

 

 

Kom ik/mijn opleiding in aanmerking voor het STAP-budget?

 

Welke opleidingen kan ik volgen met de STAP-subsidie?

Met STAP volg je een studie die arbeidsmarkt-relevant is. Bij NHA komen nagenoeg alle beroepsopleidingen en eigen-bedrijf-opleidingen in aanmerking voor STAP-subsidie.

Hoe weet ik of mijn studie in aanmerking komt voor het STAP-budget? 

Als er een button “STAP-aanmeldbewijs” bij jouw studie staat, komt de studie in aanmerking voor STAP.

Wanneer kom ik in aanmerking voor STAP-subsidie?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs.
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Lees meer over STAP-budget voor ZZP'ers of STAP-budget voor studenten

Ik krijg al een andere vergoeding voor scholing. Heb ik nog recht op een STAP-budget?

Nee. Om dubbele financiering voor scholing te voorkomen, kun je geen STAP-budget aanvragen wanneer je recht hebt op een andere vergoeding voor scholingskosten.

Ik heb net een studie afgerond, of ben nog bezig met een studie. Kan ik gebruik maken van het STAP-budget?

Jazeker, het is mogelijk om voor een nieuwe cursus of opleiding een aanmeldbewijs aan te vragen. Je kunt dan STAP-subsidie krijgen op deze nieuwe studie. Op reeds lopende studies of afgeronde studies is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen. 

Doen taalcursussen mee met STAP-budget? 

Helaas is op 25 februari door de overheid besloten om reguliere taalcursussen niet mee te laten doen met STAP. Zakelijke Correspondentie cursussen, Business English en Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken vallen wél nog binnen STAP-budget.

Lees hier meer over taalcursussen i.c.m. STAP-budget »

Kan ik gebruikmaken van het STAP-budget als ik in het buitenland woon? 

Ook vanuit het buitenland is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-budget. Hierbij geldt wel dat je volksverzekerd moet zijn in Nederland. Dat wil zeggen dat je in de afgelopen 24 maanden minstens 6 maanden in Nederland hebt gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad.  De periode van 6 maanden geldt vanaf 3 maanden vóór de maand waarin je een aanvraag voor het STAP-budget hebt gedaan.

 

 

Hoe kan ik het STAP-budget aanvragen?

 

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag een aanmeldbewijs voor jouw studie aan op de studiepagina. Je ontvangt binnen een uur je aanmeldbewijs als pdf in je mail. Je dient deze vervolgens in op de aanmeldpagina van het UWV. Hiervoor is een speciaal STAP-portaal in het leven geroepen. Je kunt alvast de nodige informatie vinden via stapuwv.nl.

Bekijk ook ons STAP-aanmeldproces stappenplan om te zien hoe het aanmeldproces bij het UWV in zijn werk gaat. 

Hoe vraag ik een aanmeldbewijs aan voor STAP?

Jouw aanmeldbewijs vraag je aan door op de button “STAP-aanmeldbewijs” bij jouw studie te klikken. Vul het formulier in en je krijgt binnen 10 minuten het aanmeldbewijs in je mailbox. 

Wanneer moet ik mijn aanvraag versturen?

Het is momenteel niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor een opleiding bij NHA. De laatste datum waarop STAP-budget kon worden aangevraagd was maandag 3 juli.

Zorg dat je die dag vóór 09:45u in de digitale wachtrij staat, zodat je zo snel mogelijk jouw subsidie kunt aanvragen. De verwachting is namelijk dat het STAP-budget snel op gaat zijn.

De aanvraag bij UWV lukt niet, wat moet ik doen? 

Het UWV-platform waarop de aanvraag kan worden ingediend, kampt met problemen door de grote belangstelling. Dit maakt de website erg langzaam, vooral bij de stap waarbij de scholing geselecteerd moet worden. Enkele tips:   

- Bij het zoeken van de scholing vul je 2 velden in, namelijk opleider en scholing

- Zorg dat je bij 'opleider' het volgende invult: NHA. Zo staan we namelijk in het register.

- Zorg dat je bij 'scholing' het eerste woord van de cursus of opleiding invult zoals deze ook bij 'naam opleiding' op je aanmeldbewijs staat vermeld. Dus zoek niet op "Fitness Trainer A". Maar zoek dan op "Fitness". Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld. - Klik op ZOEK. Geduld is nu een schone zaak: vaak zie je bovenin het tabblad een soort laadsymbooltje. Dat geeft aan dat de pagina jouw verzoek nog aan het verwerken is.

- Klik op jouw opleiding in de zoekresultaten en zodra deze geselecteerd staat, klik je op "Kies Activiteit". 

Succes!

Mijn studie duurt langer dan 12 maanden, ik krijg een foutmelding bij aanmelding UWV 

Krijg je een foutmelding wanneer je een startdatum en einddatum wil invoeren waarbij de studieduur langer is dan 12 maanden? Dit is hoe je het aanpakt:

- Kies de startdatum uit jouw aanmeldbewijs. (bijvoorbeeld 28-3-2022)

- Kies als einddatum precies één jaar later. (bijvoorbeeld 28-3-2023)

- Iets later krijg je de vraag "Is de gekozen opleiding meerjarig"? Antwoord hier dan JA.

Succes!  

Ik heb een aanmeldbewijs waar geen of niet alle examens opstaan. Wat moet ik doen?

Dan is het bedrag dat op jouw aanmeldbewijs staat lager dan wat er in het scholingsregister staat. Je kunt het subsidiebedrag aanpassen tijdens jouw aanvraag. Het bedrag dat op jouw aanmeldbewijs staat is hierbij leidend. NHA zal altijd aanhouden wat er op het aanmeldbewijs staat. Zorg dus dat je hier het juiste bedrag invult.

Welke startdatum moet ik kiezen bij het aanvragen van mijn STAP-budget?

De startdatum van jouw studie is minimaal 5 weken nadat je het aanmeldbewijs hebt ingediend bij STAP-UWV. Het UWV heeft deze tijd nodig om jouw aanvraag goed te keuren. Wanneer jij jouw aanvraag indient bij het UWV, vul je de startdatum in die op jouw STAP-aanmeldbewijs vermeld staat.

Kies voor de komende aanvraagronde een startdatum vanaf 14 augustus.

Heb ik een DigiD nodig om STAP-budget aan te vragen? 

Ja, je hebt een DigiD nodig om de STAP-aanvraag te kunnen doen. Heb je nog geen DigiD? Zorg dan dat je deze tijdig aanvraagt, want hier gaan enkele werkdagen overheen. Je DigiD aanvragen kan hier >>

Kan ik mijn getuigschrift wijzigen in een diploma (of andersom)? 

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wil je iets aan de samenstelling van jouw opleiding wijzigen? Vraag dan een nieuw aanmeldbewijs aan. 

Kan ik nog iets wijzigen op mijn STAP-aanmeldbewijs?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wil je iets wijzigen aan de samenstelling van jouw opleiding, zoals een getuigschrift, diploma of examen? Vraag dan een nieuw aanmeldbewijs aan. 

 

 

Na mijn STAP-budget aanvraag

 

Wat gebeurt er na mijn STAP-aanvraag?

Je krijgt automatisch bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Wij maken jouw inschrijving definitief en houden jou hiervan op de hoogte. Je krijgt dan ook het studiemateriaal en inloggegevens voor de online leeromgeving toegestuurd, zodat je op de vermelde startdatum kunt beginnen met studeren!

Zo gemakkelijk is het! Wat de overheid wel van je verwacht is dat je de cursus of opleiding afmaakt binnen de aangegeven studieduur. 

Wanneer hoor ik of mijn aanvraag is goedgekeurd?

Het UWV behoudt een termijn van 4 weken om jouw aanvraag te controleren. Hoogstwaarschijnlijk wordt jouw aanvraag sneller verwerkt.

Ook vanuit NHA ontvang je automatisch bericht over jouw STAP-opleiding zodra wij de goedkeuring van jouw STAP-aanvraag hebben ontvangen vanuit UWV. Je hoeft dus geen contact met ons op te nemen. 

Hoe kan ik inloggen in Plaza?

Op het moment dat jij van UWV een goedkeuring hebt ontvangen, kan het nog even duren voor wij deze bevestiging vanuit UWV ontvangen. Je ontvangt van ons per e-mail bericht wanneer wij jouw inschrijving kunnen verwerken. Vanaf dan kun je inloggen. Op dat moment maken we namelijk jouw inschrijving in orde, gaan we het lesmateriaal verzenden en zetten we de online omgeving Plaza open. 

Om toegang te krijgen tot Plaza dien je eerst een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dit kan hier. Je ontvangt dan een tijdelijk wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Direct na het inloggen maak je dan meteen een nieuw, zelfgekozen, wachtwoord aan. Daarmee kun je dan in het vervolg inloggen.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgekeurd?

Geen zorgen, je zit nergens aan vast. Jouw inschrijving wordt automatisch geannuleerd en je hoeft zelf niks te doen.

Mijn STAP-aanvraag is afgekeurd. Zit ik ergens aan vast?

Geen zorgen, jouw inschrijving wordt automatisch geannuleerd en je zit nergens aan vast. Je hoeft hiervoor zelf dus niks te doen. 

Moet ik na mijn STAP-aanvraag nog iets doorgeven aan NHA?

Nee, dat hoeft niet. NHA krijgt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan maken we jouw inschrijving definitief en houden jou hiervan op de hoogte.

Is je aanvraag afgekeurd? Ook dan hoef je niks te doen. Je inschrijving wordt automatisch geannuleerd en je zit nergens aan vast. 

--

Ik heb in mijn aanvraag bij UWV een andere startdatum gekozen dan op het aanmeldbewijs. Wat nu?

Wanneer je startdatum bij UWV verschilt van de startdatum op je aanmeldbewijs, dan houdt NHA in alle communicatie de startdatum van het aanmeldbewijs aan. Voor de officiële maximale studieduur die gekoppeld is aan het STAP-budget, is de UWV-startdatum echter leidend. Oftewel: in de communicatie vanuit de overheid zal de UWV-startdatum worden gebruikt.

 

 

Overige vragen over het STAP-budget

 

Wat wordt verstaan onder een actieve studiehouding?

Wanneer je gebruik maakt van STAP-budget, dan verwacht de overheid dat je een actieve studiehouding hebt. In de praktijk komt het erop neer dat je 80% van de lessen van jouw opleiding doorlopen moet hebben binnen de genoemde studieduur. Uiteraard is helemaal afronden nog beter.

Hoe betaal ik een eigen bijdrage voor mijn STAP-opleiding?

NHA ontvangt de STAP-subsidie automatisch vanuit de overheid bij goedkeuring. Kost jouw studie meer dan € 1.000,-? Dan sturen we jou hierover een bericht.

Wanneer ontvang ik meer informatie over mijn examen(s)?

Heb jij een STAP-aanvraag gedaan met een aanmeldbewijs inclusief examenkosten? Dan ontvang je binnen 60 dagen meer informatie van ons over jouw examen(s).

Hoe boek ik mijn examen(s) voor een STAP-opleiding?

Heb jij je voor een opleiding ingeschreven via het STAP-budget én wordt het examengeld ook uit het STAP-budget betaald? Klik dan hier voor belangrijke informatie over de aanmeldprocedure m.b.t. examens. Lees deze informatie goed door vóórdat je een examen gaat boeken! 

Ontvang ik een welkomstcadeau bij mijn STAP-opleiding?

Op 31 oktober 2022 werd er een wijziging in de regelgeving rondom STAP-budget gepubliceerd. Eén van de wijzigingen is dat scholing waarbij een cadeau - zoals tablet, koptelefoon of laptop - wordt aangeboden, niet meer in aanmerking komt voor STAP-subsidie. De nieuwe regels gelden voor álle opleiders, dus ook voor NHA. Bekijk de meestgestelde vragen over dit onderwerp. 

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!