Gratis studiegids

Ik verveel me: de 10 beste tips tegen verveling

Je kent het wel: zo’n dag dat je niks te doen hebt, je alle films en series op Netflix al gezien hebt en er niks interessants op social media staat. Eigenlijk heb je ook nergens zin in. Jouw gedachte? “Ik verveel me. En nu?” NHA geeft jou de 10 beste tips met dingen om te doen als jij het echt niet meer weet.

 

 

Ik verveel me: met deze 10 tips los jij jouw verveling op!

 

1.     Plan iets leuks in

Het maakt niet uit wat. Of je nou geniet van een weekendje weg, een dagje naar de sauna, of een avondje naar de bioscoop; het kan allemaal! Nu jij je verveelt heb je het perfecte excuus om alvast iets leuks te plannen voor de toekomst. Zo ben je niet alleen nu bezig waardoor jouw verveling opgelost is, maar heb je ook iets leuks om naar uit te kijken.  

2.     Leer haken

Haken is dé ultieme hobby om te doen als je je verveelt. Je hebt er niet veel voor nodig en je kunt het op elk moment doen. Leer bijvoorbeeld je eigen sjaal, knuffel of dekentje haken. Daar ben je wel even zoet mee!

Hieronder alvast een voorbeeld waarin je leert hoe je een vaste steek haakt. Ga zelf aan de slag met haken!

 

 

3.     Doe mee aan een challenge

Online zijn er allerlei leuke challenges te vinden. Ga jij 30 dagen yoga doen? Of wil je liever in 21 dagen leren mediteren? Het leuke van een challenge is dat je zo gemakkelijk nieuwe gewoontes creëert. Als je met deze tip aan de slag gaat heb je niet alleen voor vandaag een leuke activiteit, maar heb je ook de rest van de maand iets om te doen!

 

4.     Zoek een (nieuwe) hobby

Denk jij nu “leuk die tips, maar ik verveel me nog steeds”? Misschien is het dan tijd om een hobby te zoeken. Kies iets dat je altijd al hebt willen leren, of pak een hobby van vroeger weer op. Of je nou gaat schilderen, dansen of een muziekinstrument gaat spelen, het gaat erom dat je iets doet wat je echt leuk vindt om te doen.
 


5.     Me-time

Dit is ook het perfecte moment om weer eens tijd voor jezelf te nemen. Neem bijvoorbeeld een uitgebreid bad, doe een gezichtsmasker op en lak je nagels. Of lees eindelijk dat boek dat je al een paar maanden wilt lezen. Dit is het ideale moment om tijd te maken voor me-time! Je zult merken dat je je daarna een stuk beter voelt.

 

6.     Maak een cocktail voor jezelf

Houd jij van cocktails? Haal de ingrediënten voor jouw favoriete cocktail in huis en maak een cocktail voor jezelf! Of probeer eens een cocktail die je nog nooit eerder hebt gehad. Zo ben je even bezig met een recept uitzoeken, de ingrediënten halen en het maken van de cocktail. Daarna kun je genieten van jouw heerlijke verfrissende drankje!
 

 

7.     Begin met een bullet journal

Een bullet journal is een notitieboek dat je voor allerlei dingen kunt gebruiken. Zo kun je er aantekeningen in maken, to do lists in opschrijven of het als agenda gebruiken. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook je gedachtes in kwijt. Veel mensen maken hele kunstwerken van de pagina’s in hun bullet journal. Met illustraties en handlettering kun je jouw bullet journal versieren. Ideaal om te doen als je je verveelt!

8.     Maak een fotoboek

Nog een creatieve oplossing voor jouw verveling: maak eens een fotoboek. Je hebt vast een hoop leuke foto’s op je telefoon staan waar je nooit iets mee doet. Je kunt hier natuurlijk een digitaal fotoboek van maken, maar je kunt ook ouderwets je foto’s uitprinten en deze zelf in een album plakken. Schrijf er leuke herinneringen bij en versier de pagina’s. Zo heb je nu iets leuks te doen en heb je straks een mooi fotoboek.

 

9.     Luister een interessante podcast

Luister jij wel eens podcasts? Er zijn ontzettend veel interessante podcasts te vinden over allerlei onderwerpen. Of je nu een humoristische podcast wilt luisteren, iets nieuws wilt leren over een onderwerp dat je interessant vindt, of juist een interview wilt luisteren met iemand die jou inspireert. Er is van alles te vinden! Zoek een podcast uit die je aanspreekt en laat je meeslepen in het verhaal.

Tip: dit kun je ook doen tijdens een wandeling, dan ben je direct in beweging én in de frisse buitenlucht!

 

10.     Bak iets lekkers

Wie wordt er nou niet gelukkig van de geur van heerlijke versgebakken koekjes? Of van een zelfgemaakte taart? Als jij je verveelt is bakken een ideale bezigheid. Er zijn ontzettend veel lekkere recepten te vinden. Zoek er een uit en ga zelf aan de slag! Dan geniet jij straks van een heerlijke cheesecake. Of maak je liever cupcakes, macarons, of cakepops?

 

Hopelijk hoef jij na deze tips nooit meer te zeggen “ik verveel me”.

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!