Gratis Minicursus Psychologie en Coaching  

Gratis Minicursus Psychologie en Coaching
Schrijf je in
GRATIS
 • Maak gratis kennis met onze leermethode
 • Start binnen enkele minuten
 • 6 lessen psychologie en coaching
 • Studieduur: 1 maand
ALGEMEEN

Gratis minicursus Psychologie en Coaching

Gratis een cursus van NHA volgen, om te ervaren hoe een studie van NHA werkt? Schrijf dan in voor deze minicursus. Geen kosten en geen verplichtingen.

Deze minicursus laat jou vrijblijvend kennismaken met de vakgebieden psychologie en coaching. Deze minicursus is opgebouwd uit zes lessen, namelijk twee lessen Praktische psychologie, twee lessen Kinderpsychologie en twee lessen Coaching. 

Praktische psychologie

De psychologie wil het gedrag van personen beschrijven, begrijpen en voorspellen. In de complete cursus worden belangrijke psychologische principes en processen eenvoudig beschreven om jou deze te laten begrijpen. Het doel van deze cursus is om dagelijkse fenomenen, gebeurtenissen psychologisch te verduidelijken en jou te laten nadenken over de betekenis van deze processen.

Kinderpsychologie

Soms is het gedrag van een kind onverwacht en onbegrijpelijk. Een kind kan zelf niet altijd duidelijk maken wat het wil of voelt. Het is daarom belangrijk de ‘taal’ van een kind te begrijpen. De cursus Kinderpsychologie is interessant en leuk om te volgen, voor iedereen die van mensen en kinderen houdt, maar ook voor degenen die hier soms moeite mee hebben. Voor degenen die veel tijd met kinderen spenderen, is deze cursus zeer nuttig. Je haalt veel nuttige informatie uit deze cursus over de diverse fasen die een kind doormaakt in de ontwikkeling naar volwassenheid.

Coachingslessen

Als laatste komen twee videocolleges over coaching aan bod. Met welke vorm van coaching jij je ook bezig houdt, de uitgangspunten en de basis competenties zijn allemaal gelijk. In dit cursusonderdeel gaan we in op verschillende belangrijke onderdelen van coaching. Deze videocolleges maken onderdeel uit van o.a. de opleidingen Lifecoach, Budgetcoach en Kindercoach.

Ter info

Deze minicursus doorloop je in de vorm van zelfstudie. Wanneer je kiest voor een uitgebreide cursus bij NHA kun je bij iedere les huiswerk insturen naar onze docent, die het huiswerk corrigeert en jou feedback geeft op jouw ingezonden huiswerk. 
Deze minicursus volg je volledig digitaal, op de PC, tablet of smartphone. Wanneer je inschrijft voor een uitgebreide cursus ontvang je het lesmateriaal ook schriftelijk via de post.

Door deze minicursus te doorlopen, willen wij jou laten ervaren hoe studeren bij NHA werkt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma minicursus Psychologie en Coaching

De minicursus Psychologie en Coaching bestaat uit zes lessen, is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met de minicursus te starten.

Alle lessen kennen eenzelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je aan de slag. De leerstof wordt in een duidelijke volgorde aangeboden. Je hoeft dus niet eindeloos te zoeken in het cursusmateriaal.

Naast de lesstof zijn oefenopgaven opgenomen in de lessen.

We beginnen deze minicursus met twee lessen uit de cursus Praktische psychologie.

Les 1:

Inleiding tot de psychologie

Les 2:

Gedrag van anderen

 

Hierna volgen twee lessen uit de cursus Kinderpsychologie.

Les 3:

Wat is kinderpsychologie?

Les 4:

Strubbelingen, strijd en gekibbel: problemen uit het dagelijks leven

 

Als laatste onderdeel volg je twee videocolleges over coaching. Deze videocolleges komen onder andere aan bod in de cursussen Lifecoach, Budgetcoach, Kindercoach en Gewichtsconsulent.

Les 5:

Video over coaching: Wat is coaching?

Les 6:

Video over coaching: Luisteren zonder oordeel.

 

Eventueel vervolg:

Je bestudeert enkele losse lessen uit de uitgebreide opleidingen van NHA. Wil je meer weten over een onderwerp of een uitgebreide opleiding volgen voor een diploma? Kijk dan op de NHA website. Van elke cursus/opleiding kun je gratis een proefles volgen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de minicursus Psychologie en Coaching uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

 

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen digitaal

Het complete lespakket wordt getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

 

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

1 maand bij een gemiddeld studietempo.

 

Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen.

 

Vragen?

Bel ons: 077 - 30 67 000 of stuur een e-mail.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Gratis Minicursus Psychologie en Coaching, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Gratis minicursus Psychologie en Coaching

Erg leuk om op deze manier kennis te maken met NHA. Een kennis van attendeerde mij op deze gratis opleiding.

10/10
Gratis minicursus Psychologie en Coaching

Top!

8/10
Gratis minicursus Psychologie en Coaching

Leuke cursus alleen wat kort. Maar ja, het is wel gratis. DUs daarmee wel leuk om te zien hoe het studeren bij nha werkt.

8/10
Gratis minicursus Psychologie en Coaching

Na het inschrijven kon ik direct beginnen met deze gratis opleiding.

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!