Gratis minicursus Voeding en Gezonde Leefstijl  

Gratis minicursus Voeding en Gezonde Leefstijl
Schrijf je in
GRATIS
 • Maak gratis kennis met onze leermethode
 • Start binnen enkele minuten
 • 6 lessen voeding en gezonde leefstijl
 • Studieduur: 1 maand
ALGEMEEN

Gratis minicursus Voeding en Gezonde Leefstijl

Gratis een cursus van NHA volgen, om te ervaren hoe een studie van NHA werkt? Schrijf dan in voor deze minicursus. Geen kosten en geen verplichtingen.

Deze minicursus laat jou vrijblijvend kennismaken met de vakgebieden voeding en gezonde leefstijl. Deze minicursus is opgebouwd uit zes lessen, namelijk drie lessen over voeding en drie lessen over gezonde leefstijl. 


Beter Bewegen

De afwisseling tussen sport en bewegen geeft voldoening. Hiermee werk je aan het kostbaarste wat een mens bezit: gezondheid. Men heeft het dan vaak over de ‘physical fitness’. Het begrip ‘physical fitness’ zegt iets over de mogelijkheden van ons lichaam om allerlei activiteiten uit ons dagelijks leven zo te doen dat we daarvan niet moe worden. 

Met de juiste kennis van het lichaam en de trainingsmethodes help je naast het verbeteren van de lichamelijke conditie ook blessures voorkomen.

 

Voeding

Om lichamelijke inspanningen te kunnen doen heeft het menselijk lichaam energie nodig. Je leert welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. Het voedsel dat wij dagelijks eten bevat een aantal voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines die ons lichaam energie en beschermende stoffen leveren. Je leert welke voedingsstoffen in voeding zitten en hoeveel energie het lichaam daarmee opneemt.

 

Ter info

Deze minicursus doorloop je in de vorm van zelfstudie. Wanneer je kiest voor een uitgebreide cursus bij NHA kun je bij iedere les huiswerk insturen naar onze docent, die het huiswerk corrigeert en jou feedback geeft op jouw ingezonden huiswerk. 
Deze minicursus volg je volledig digitaal, op de PC, tablet of smartphone. Wanneer je inschrijft voor een uitgebreide cursus ontvang je het lesmateriaal ook schriftelijk via de post.

Door deze minicursus te doorlopen, willen wij jou laten ervaren hoe studeren bij NHA werkt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

We beginnen deze minicursus met drie lessen over Beter Bewegen.

Les 1: In beweging komen
Les 2: Het bewegingsapparaat
Les 3: Conditie

 

Hierna volgen drie lessen over Voeding.

Les 1: Moderne voedingsleer
Les 2: Sport en voeding
Les 3: Duursport, krachtsport en team- of spelsport

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de minicursus Psychologie en Coaching uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

 

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen digitaal

Het complete lespakket wordt getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

 

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

Studieduur

1 maand bij een gemiddeld studietempo.

 

Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!