De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 540 klanten

MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur

 • Erkende MBO opleiding niveau 4.
 • Thuisstudie bij MBO college NHA.
 • Studeer in je eigen tempo.
 • Begeleiding door onze vakdocenten.
 • Je kunt iedere dag van het jaar starten.

Alles over

MBO-OPLEIDING BEDRIJFSADMINISTRATEUR

Als bedrijfsadministrateur heb je een zeer afwisselende administratieve baan in een bedrijf of instelling. Je bent een echte "allesweter" op administratief gebied maar ook een kenner van tal van andere belangrijke zaken die elke dag binnen een bedrijf spelen. Je geeft leiding aan bedrijfsprocessen en bent een echte "duizendpoot" die ook kennis heeft van zaken als belastingen en sociale wetgeving.

Je beheert dagboeken en registraties en draagt zorg voor de periodeafsluitingen. Ook van geautomatiseerde gegevensverwerking en administratieve computerprogramma's ben je uitstekend op de hoogte. Kortom, een goede administrateur is onmisbaar voor elke organisatie. Denk je dat je geschikt bent voor deze boeiende, leidinggevende baan? Kies dan voor de MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur van de NHA en je bent er straks helemaal klaar voor! De gespecialiseerde NHA is niet voor niets, al jaren dé administratieve opleider bij uitstek! Je profiteert van veel ervaring. Dat maakt je studie gemakkelijker en sneller.

STUDIEPROGRAMMA

MBO-OPLEIDING BEDRIJFSADMINISTRATEUR

De MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur is een combinatie van theoretisch en praktisch onderwijs. Je start deze opleiding met loopbaankennis. Na deze opstart ga je aan de slag met de volgende kerntaken:

Kerntaak 1: Controleert en bewerkt dagboeken
Kerntaak 2: Verricht activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer
Kerntaak 3: Controleert en bewerkt kwantiteitenregis-traties
Kerntaak 4: Verricht werkzaamheden t.b.v. de periodeafsluiting en de belastingaangifte

Hiervoor krijg je de volgende kennis aangereikt:

Periode 1 (8 of 10 maanden). 

 • Elementaire kennis bedrijfsadministratie. 
 • Elementaire kennis bedrijfseconomie. 
 • Rekenvaardigheid voor financiële toepassingen. 
 • Elementaire kennis procedures en recht. 
 • Spreadsheetvaardigheden.


Periode 2 (8 of 10 maanden). 

 • Kennis bedrijfseconomie. 
 • Kennis bedrijfsadministratie. 
 • Fiscale kennis. 
 • Twee keuzedelen. Kies uit:
  • Ondernemend gedrag
  • Inspelen op Innovaties
  • Duurzaamheid in het beroep. 
 • Burgerschap.


Periode 3 (8 of 10 maanden).

 • BPV (stage). 
 • Nederlands algemeen. 
 • Rekenen algemeen. 
 • Engels beroepsgericht.


Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden. De lessen krijg je in vier delen toegezonden.

Om de vaardigheden en kennis aan te leren die je nodig hebt om de kerntaken en werkprocessen uit te voeren, bestudeer je verschillende theoretische lesonderdelen en maak je beroepsgerichte opdrachten. Daarnaast bouw je een portfolio op.

ERKEND DIPLOMA

MBO-OPLEIDING BEDRIJFSADMINISTRATEUR

Crebocode: 25138


Het diploma dat je via de NHA behaalt, is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dag- en avondonderwijs kunt behalen.

De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt, vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding.

Het landelijk erkend MBO diploma Bedrijfsadministrateur (WEB) krijg je als je alle onderdelen met succes hebt afgerond en het praktijkgedeelte met voldoende resultaat hebt afgesloten.

Schoolverklaring
Een officiële schoolverklaring kun je voor 19 euro aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Examen
Deze nieuwe MBO-opleiding is beroepsgericht opgezet. Wij helpen jou om de vereiste praktische vaardigheden te leren die nodig zijn binnen dit vakgebied. Dit betekent meer flexibiliteit en meer afwisseling binnen de opleiding.

Digitale examens: elke dag en dicht bij huis
Tijdens de opleiding leg je
11 beroepsgerichte 7 algemeen vormende examens af. Het examengeld bedraagt € 75 per examen. De meeste examens kun je dagelijks digitaal afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.

Cum Laude
Bij NHA kun je cum laude afstuderen. De woorden 'cum laude' betekenen 'met lof'. Indien je voor alle getoetste onderdelen uit het toets- en examenplan van jouw opleiding een 8 of hoger scoort ontvang je jouw diploma met de aantekening 'cum laude'.

Je kunt dan op jouw curriculum Vitae vermelden dat je cum laude geslaagd bent. Dit heeft niet alleen een meerwaarde bij toekomstige sollicitatie, maar ook bij inschrijving voor studies waarvoor extra instroomeisen gelden.


Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen. Wijzigingen in examens voorbehouden.

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent en een studieloopbaan-begeleider sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je eigen privédocent of studieloopbaan-begeleider. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij zijn je steun en toeverlaat die je optimaal begeleiden.

Studiebegeleiding
Dhr. E. Lockefeer,
Dhr. M. Koolen,
Mevr. C. de Bruin,
Dhr. D. Vossenberg,
Dhr. J. Jetten,
Mevr. A. Schouten
Mevr. E. Spanjers
Mevr. E. Rooijakkers
Dhr. T. Koopman
Mevr. R. Brinkmans

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons Studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
30 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook kiezen voor een versneld tempo. De opleiding duurt dan 24 maanden. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Opleidingstraject
3e leerweg.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld. Je dient te beschikken over een computer met internet.

Ringband
Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail

STAGE

Contactdag incl. workshops
Tijdens de opleiding organiseren wij een contactdag op een centrale plaats in Nederland (bij het cursusgeld inbegrepen) waar je aan deel kunt nemen. Tijdens deze dag krijg je veel studietips aangereikt, maak je kennis met medestudenten en met studieloopbaanbegeleiders van de NHA.

Beroepspraktijkvorming (stage).
Tijdens de stage pas je het geleerde toe in de praktijk. De stage duurt 840 uur.
Onder begeleiding van de praktijk-of werkbegeleider voer je de verschillende opdrachten uit die gekoppeld zijn aan de kerntaken en werkprocessen.

Tevens werk je aan je portfolio. Als je huidige baan aansluit bij de opleiding, dan kun je de verplichte stage meestal bij de eigen werkgever volgen. De stageplaats moet wel goedgekeurd zijn door het landelijk kenniscentrum SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Wanneer de stageplaats nog niet is goedgekeurd, kan je werkgever die goedkeuring daar eenvoudig aanvragen. Je stage sluit je af met een praktijkexamen à € 125,- op de stageplek.

Heb je geen baan die aansluit op de opleiding, dan zul je in de loop van je studie een erkend leerbedrijf moeten zoeken. Je zult ervan versteld staan hoe graag een bedrijf of instelling z'n medewerking hieraan wil verlenen.
Indien het je niet lukt om een stageplaats te vinden, dan kan de NHA je daarbij ondersteunen. Je stagetijd kun je in overleg met het bedrijf of instelling flexibel inrichten. Enkele dagen per week of de hele week, aan jou de keus. Mogelijk heb je tegen die tijd een (nieuwe) baan gevonden dankzij de reeds opgedane kennis en kun je de stage op de (nieuwe) werkplek volgen.

Geen stage lopen?
Wil je geen stage lopen, dan kun je kiezen voor de MBO-basisopleiding Bedrijfsadministrateur of het Kort MBO Bedrijfsadministrateur want bij die opleidingen hoort geen stage.

VOOROPLEIDING

Voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een VMBO diploma theoretisch gemengd of kader beroepsgerichte leerweg. Of een LBO diploma met minimaal 3 vakken op C niveau waaronder Nederlands. Of een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO. Of een diploma van minimaal vergelijkbaar niveau. Of een MBO diploma op niveau 3 of het NHA diploma van de bijbehorende MBO-basisopleiding of Kort MBO.

Voldoe je niet aan de genoemde vooropleidingseis en ben je 18 jaar of ouder, dan kun je op basis van de 18+ toets voor toelating. Deelname kost 75 euro. Als je daarna binnen 2 weken van start gaat met de MBO-opleiding krijg je de 75 euro als korting op het lesgeld terug. Meld je aan voor de toets via het inschrijfformulier of vraag de toets telefonisch aan.

ANDERE OPLEIDINGEN:

MBO-basisopleiding Bedrijfsadministrateur (zonder stage)

Ben je niet in de gelegenheid om stage te lopen? Of wil je eerst middels een korte opleiding kennis maken met dit vakgebied? Kies dan voor de MBO-basisopleiding Bedrijfsadministrateur. Deze opleiding is minder uitgebreid, kent geen vooropleidingseis en bevat geen stage. Je studeert dan in 10 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Wanneer je de MBO-basisopleiding succesvol hebt afgerond en alsnog het MBO-diploma wilt behalen, dan kun je middels de MBO-doorstroomopleiding alsnog het MBO-diploma behalen in 20 maanden.

Kort MBO Bedrijfsadministrateur (zonder stage)
Ben je niet in de gelegenheid om stage te lopen? Maar wil je wel alle beroepsgerichte vakken van de MBO-opleiding doorlopen? Kies dan voor deze uitgebreide opleiding zonder vooropleidingseis en zonder stage: Kort MBO Bedrijfsadministrateur
Je studeert dan in 20 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Wanneer je het Kort MBO succesvol hebt afgerond en alsnog het MBO-diploma wilt behalen, dan kun je middels het MBO-afrondtraject alsnog het MBO-diploma behalen in 10 maanden.

MBO-opleiding MBO-basisopleiding Kort MBO
Erkend MBO-diploma Officieel NHA Instituutsdiploma Officieel NHA-Instituutsdiploma
Wel vooropleidingseis Geen vooropleidingseis Geen vooropleidingseis
Verplichte stage Geen stage Geen stage

Complete opleiding van 3 periodes

Korte opleiding van 1 periode Uitgebreide opleiding van 2 periodes
Contactdag incl. workshops Geen contactdag Contactdag incl. workshops
Begeleiding door docenten en studieloopbaanbegeleider Begeleiding door docenten Begeleiding door docenten en studieloopbaanbegeleider
Doorstroom naar HBO-opleiding mogelijk voor niveau 4 Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk met MBO-doorstroomopleiding Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk middels MBO-afrondtraject

VRIJSTELLINGEN

Vrijstellingen op basis van diploma's
Indien je in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's, dan kun je een kopie van je diploma's en of certificaten met een cijferlijst meesturen met het inschrijfformulier. Deze aanvraag wordt gratis beoordeeld.

Vrijstellingen op basis van werkervaring
Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op basis van werkervaring, dan kun je hier een verzoek voor indienen. De werkervaring dient binnen een relevante, gelijkwaardige functie te zijn opgedaan. Je krijgt dan een vragenformulier toegezonden en zult de benodigde bewijsvoering moeten leveren. Dit onderzoek kost 150 euro.

Na beoordeling door de examencommissie ontvang je schriftelijk bericht of je vrijstellingen krijgt toegekend. Met vrijstellingen kun je de opleiding sneller afronden.

LESGELD

50% Korting Ineens Maandelijkse termijn bij een standaard studietempo Maandelijkse termijn bij een versneld studietempo
MBO-opleiding Bedrijfsadministrateur €1998 €999
of 30 x €37.00
of 24 x €46.00

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.