Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Secretaresse  

50% korting + gratis tablet
Secretaresse
Gratis proefles
Inschrijven
12x
25,00
of ineens
€548,00 €274,00
ALGEMEEN

Word als secretaresse een waardevolle hulpkracht van de manager

Als secretaresse werk je nauw samen met de manager in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. Maar… wat doet een secretaresse precies? Het vak behelst meer dan alleen de telefoon opnemen, afspraken maken en andere triviale activiteiten.

Je zorgt ervoor dat de manager zijn of haar werk goed kan doen: de afdeling leiden, projecten begeleiden en belangrijke beslissingen nemen.

Prioriteiten stellen

Wat betekent dat in de praktijk? Bij binnenkomende telefoontjes en e-mails beoordeel je wat spoed heeft en wat kan wachten. Wanneer een journalist belt, weet je wat je wilt, kunt en mag zeggen. En je weet wanneer je iemand op welke wijze doorverwijst naar de afdeling Communicatie.

Met de beroepsopleiding Secretaresse ben je voorbereid op een toekomst als snelle accurate duizendpoot. Met je opleiding vergroot je kansen op een leuke baan. En na die leuke baan groei je vast door naar je volgende functie. Directiesecretaresse? Wie weet.

Notuleren van belangrijke meetings

In je opleiding behandel je verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld secretaressevaardigheden, structuur van een organisatie en bedrijfstermen

Notuleren is ook een van de belangrijke taken van een secretaresse. In een vergadering bespreken de collega’s verschillende zaken. Veel onderwerpen, standpunten en besluiten passeren de revue. Wat zet je wel en niet in de notulen? Je komt erachter in deze secretaresse-opleiding.

Helder en correct schrijven

Hoe schrijf je:

 • correct Nederlands;
 • sterke e-mails en brieven;
 • over een ingewikkeld onderwerp.


Je taalvaardigheid in het Nederlands oefen je tijdens de beroepsopleiding.

In je werk ontmoet je verschillende type mensen. Basiskennis van psychologie is onontbeerlijk. Daarom krijg je in je opleiding tal van psychologische tips.

Als eerste iets horen

Belangrijke informatie weet je vaak als eerste. Maar in bepaalde situaties is de informatie nog geheim. Hoe ga je om met vertrouwelijke informatie? Ook dat leer je in de opleiding.

Je ontvangt het NHA Instituutsdiploma na 9 maanden. Combineer je de opleiding met de cursus Steno? Dan rond je de opleiding in 17 maanden af.

Solliciteren

Na je opleiding, examen en het instituutsdiploma kun je meteen solliciteren naar functies als secretaresse, secretarieel medewerker, secretariaatsmedewerker.

Start je loopbaan

Start nu je loopbaan als secretaresse en solliciteer naar een uitdagende baan met het instituutsdiploma in de hand.

PROGRAMMA

Studieprogramma Secretaresse

Het pakket bestaat uit de volgende vakken:

Bedrijfsoriëntatie

In deze lessen wordt aandacht besteed aan de structuur van een organisatie. Aan de wijze waarop een organisatie is ingericht, de verschillen die hierin te ontdekken zijn en de consequenties hiervan.

Secretariële vaardigheden

Deze lessen behandelen een aantal vaardigheden die je beslist moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van je verschillende werkzaamheden. Verder worden in deze praktische lessen behandeld: tijd besparen op telefoongesprekken, hoe gaan we stress tegen, jouw persoonlijke uitstraling en hoe je effectiever met jouw baas kunt samenwerken, etc.

Kantoorpraktijk

Telefoon, computer, enzovoort. Apparaten die niet meer weg te denken zijn. Je doet vlot de nodige kennis op. 

PR en voorlichting

Een goede secretaresse vertegenwoordigt haar bedrijf op positieve wijze naar buiten. Hoe dat het beste kan, leer je in deze lessen.

Praktische psychologie

Mensen leren begrijpen betekent dat je beter op hun gedrag kunt inspelen. Enkele nuttige lessen, waar je veel van kunt leren.

Nederlandse taal en bedrijfscorrespondentie

Je leert op de juiste manier een (zakelijke) brief schrijven, waarbij gelet wordt op de goede stijl en het foutloos schrijven.

Notuleren

In enkele lessen leer je hoe je een goed verslag van een bespreking of een vergadering op papier zet.

Omgangsvormen

Goede omgangsvormen hebben vaak een positieve invloed op het zakelijke contact met managers, medewerkers, zakenrelaties en klanten. Vandaar dat deze lessen van groot belang zijn voor een carrière op zakelijk niveau.

Terminologie

Met deze lessen leer je specifieke termen en woorden begrijpen en gebruiken.

Archivering

Een goed archief is een belangrijke basis om snel te kunnen werken. Je leert hoe je dat kunt organiseren.

Je kunt deze cursus ook volgen als combinatiecursus met steno.

DIPLOMA

Diploma Secretaresse

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

Secretaresse

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Secretaresse met Steno

17 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Secretaresse
meest gekozen Met hulp
12x 30,00
of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 25,00
of ineens €548,00 €274,00
Inschrijven
Secretaresse met Steno
Met hulp
17x 26,50
of ineens €834,00 €417,00
Inschrijven
Zonder hulp
17x 24,00
of ineens €746,00 €373,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!