Gratis studiegids

Maak jij al gebruik van jouw opleidingsbudget?

Nieuws

Wist je dat circa 40% van de werknemers niet op de hoogte is of geen gebruik maakt van zijn of haar opleidingsbudget? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Weet jij niet of je een opleidingsbudget hebt en wat je er precies mee kan? Lees dan snel verder.

NL%20Blog%20opleidingsbudget

Jouw opleidingsbudget

Heb jij geen idee of je een opleidingsbudget hebt? Geen zorgen, je komt er namelijk eenvoudig achter. Bekijk allereerst jouw cao, doorgaans staat hierin het opleidingsbudget vastgelegd. Staat het budget niet opgenomen in jouw cao? Vraag het dan aan een HR-medewerker binnen de organisatie of aan jouw werkgever, deze kan jou meer vertellen over het eventuele beschikbare budget en de mogelijkheden.

 

Waarom een opleidingsbudget?

De huidige arbeidsmarkt verandert continu door onder andere globalisering, automatisering en digitalisering. Hierdoor is het belangrijk dat jij goed inzetbaar blijft op de arbeidsmarkt. Daarnaast staan veel werkgevers te springen om medewerkers met kennis en vaardigheden die up-to-date zijn. De kreet een ‘leven lang leren’ is niet voor niets in het leven geroepen!

Misschien heb je er nooit concreet bij stil gestaan om een opleiding of cursus te volgen naast je werk. Maar er kunnen tal van redenen zijn om jouw kennis op te frissen of vergroten. Gebruik jij in jouw werkzaamheden bijvoorbeeld regelmatig het office programma Excel, maar heb je hier nooit een cursus voor gevolgd? Dan zijn er waarschijnlijk een hoop functies en trucjes die jij helemaal niet kent! Het volgen van een Excel cursus kan er dan voor zorgen dat jij efficiënter kan werken en jouw werk meer verdieping kan geven.

Of werk jij bijvoorbeeld in de uitzendbranche of in een andere tak waarin veel Poolse medewerkers actief zijn? In dat geval is Pools leren een échte aanvulling op je CV. Zo kun je gemakkelijker en professionele communiceren met Poolse medewerkers binnen jouw bedrijf of branche. 

Een opleiding heeft niet alleen voor jou voordelen, ook jouw werkgever profiteert van jouw extra kennis. Ook als je bijvoorbeeld vertrouwenspersoon wilt worden kan jouw werkgever hier voordeel bij hebben. Studeren is dus een win-winsituatie voor jou en je werkgever! 

Zoals eerder aangegeven kunnen er tal van redenen zijn om een opleiding te volgen naast jouw werk. Een aantal mogelijke redenen zijn:

 

Hoe te besteden?

Nu je weet hoe je erachter komt of je een opleidingsbudget hebt en je na gedacht hebt over de mogelijke redenen waarom jij een opleiding zou willen volgen, is het tijd om te gaan kijken hoe jij jouw opleidingsbudget wil besteden. Het is sowieso fijn om te weten dat NHA een van de voordeligste opleidingsinstituten voor thuisstudies in Nederland is. Met een NHA opleiding haal je dus het meeste uit je opleidingsbudget!

Het gemiddelde opleidingsbudget per medewerker in Nederland is circa € 949,- per jaar. Met een dergelijk budget kun je een mooie opleiding volgen. Je kan er voor kiezen om het opleidingsbudget aan één opleiding te besteden of het bedrag te gebruiken voor verschillende cursussen.

Ga voor jezelf na wat voor jou een goede reden kan zijn om een opleiding te volgen en bepaal welke opleiding of cursus hier het beste bij past. Wil jij bijvoorbeeld jouw vaardigheden verder ontwikkelen of een compleet nieuw vak leren? Op de beroepsopleidingen pagina kun je per vakgebied bekijken welke cursussen en opleidingen aansluiten bij het betreffende vak. Je hoeft uiteraard niet per se voor een beroepsopleiding te kiezen. Heb jij tijdens jouw werkzaamheden bijvoorbeeld regelmatig contact met het buitenland? Dan kan een taalcursus uitkomst bieden! De keuze is reuze.

Nadat je een keuze hebt gemaakt, is het zaak om jouw werkgever te overtuigen. Geef bij jouw werkgever aan welke opleiding of cursus jij graag zou willen volgen, inclusief motivatie.  
 
Dit is jóuw tijd, dus neem zelf het initiatief. Het gaat immers om jouw persoonlijke ontwikkeling en toekomst. Maar wacht niet té lang, want het jaar is namelijk zo voorbij! Zonde als jouw opleidingsbudget budget tenietgaat.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!