Gratis studiegids

Kun je niet thuiswerken? Ga thuis leren!

Nieuws

Om de huidige Corona-crisis in te dammen, heeft het kabinet besloten dat iedereen die thuis kán werken, ook thuis zou moeten werken. Voor velen zal dit geen probleem zijn. Gisteren kwam echter het bericht dat ook scholen, kinderdagverblijven en sportclubs hun deuren moeten sluiten. Tot 6 april zelfs. Voor deze branche is thuiswerken een grotere uitdaging.

Thuis_leren

Wat doe je als je niet thuis kunt werken, maar ook niet naar je werk kunt? Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University, meldt aan het Financieele Dagblad dat voor deze groep mensen online leren, oftewel thuis studeren, een oplossing kan bieden. Je kunt dan weliswaar niet werken, maar je kunt wel aan je arbeidstoekomst werken. Thuis studeren is dus ideaal om te doen in coronatijd als jij niet wilt stilzitten.
 

E-learning net zo effectief als klassikale scholing

“Het goede nieuws is dat e-learning volgens onderzoek niet minder effectief is dan traditionele, klassikale scholing. Zeker als het wordt gecombineerd met momenten van gezamenlijk ‘offline’ leren", aldus Wilthagen.

“Ook hoeft e-learning niet per se uit te monden in een examen of tentamen. Het kan daarmee een fikse bijdrage leveren aan de doelstelling van een leven lang ontwikkelen en een stimulerende leercultuur, zoals die wordt uitgedragen door het kabinet, de Sociaal-Economische Raad en alle sectoren en arbeidsmarktregio’s”.

Thuis studeren draagt niet alleen bij aan de doelstelling tot leven lange ontwikkeling, maar een dergelijke cursus kan zichzelf ook terugverdienen. Want door nieuwe dingen te leren kun jij besparen op kosten die meerdere keren per jaar terugkeren. Een win-win situatie dus.

Thuisstudie mét begeleiding

Heb je interesse in een thuisstudie? Bij NHA kun je kiezen uit tal van verschillende branches en richtingen. Wil je je kennis verdiepen of wil je een compleet nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen? Waar je keuze ook naar uitgaat, wij helpen je verder.

Bij NHA studeer je namelijk in je eigen tempo, mét begeleiding van een vakdocent. Je kunt, indien gewenst, online contact leggen met medestudenten. Je studeert dus wel thuis, maar je leert nooit alleen.
 

Schrijf je in en start meteen

Is jouw interesse gewekt? Wil jij je verder ontwikkelen? Dit is jóuw tijd!

Schrijf je vandaag nog in en start direct! Je krijgt namelijk meteen toegang tot de online plaza waarin je je lesmateriaal kunt terugvinden. Tevens krijg je binnen twee werkdagen de gedrukte cursus thuisgestuurd, dus dan kun je ook vanaf papier verder leren.

 
Lees ook: Studeer jij aan een bureau op je slaapkamer? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen!

 

Thuis studeren? Start goed met een cursus van NHA

Kies bijvoorbeeld voor...

- Excel
- Webdesign
- Leidinggeven
- Sport & Bewegen
- Taalcursus

 

Alle beroepsopleidingen bekijken »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!