Gratis studiegids

Een webshop beginnen zonder geld

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

Een webshop beginnen zonder geld, oftewel zonder initiële investering, is dat mogelijk? Het is niet eenvoudig, maar wanneer jij de juiste kennis bezit, kun je een heel eind komen. Wij hebben 6 praktische tips verzameld die jou gaan helpen bij het beginnen van een webshop zonder meteen veel geld te investeren.

Webshop_Beginnen_zonder_geld

 

1. Gratis webshop software gebruiken

Wanneer jij een webshop wilt beginnen zonder geld heb je natuurlijk wel een website nodig. Het bouwen van een fantastische webshop kan behoorlijk wat geld kosten. Je kunt er daarom voor kiezen om gebruik te maken van gratis webshop software.

Let wel op dat aan de gratis webshop software vaak een aantal beperkingen verbonden zitten. Je kunt bijvoorbeeld maar een beperkt aantal producten plaatsen en je krijgt geen toegang tot alle beschikbare functionaliteiten. Echter geeft deze gratis webshop software jou wel de mogelijkheid om een webshop te beginnen zonder geld.

 

2. Maak gebruik van jouw netwerk

Heb jij weinig of geen geld te besteden? Maak dan slim gebruik van jouw netwerk. Heb jij toevallig een marketeer, salespersoon of websitebouwer in jouw familie of kennissenkring? Maak dan zeker gebruik van hun kennis en trakteer ze in ruil voor de hulp bijvoorbeeld op een lekker etentje bij jou thuis. Je bespaart zo een hoop geld, waardoor jouw droom om een webshop te beginnen zonder geld steeds dichterbij komt.

 

3. Maak jouw eigen producten

Om een webshop te kunnen beginnen zonder geld heb je natuurlijk wel producten nodig die je kunt verkopen. Ben jij erg creatief aangelegd? Kies er dan voor om zelf producten te maken en deze vervolgens te verkopen. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan wanneer jij producten moet inkopen in hoge aantallen. Begin bijvoorbeeld een zelfgemaakte sieraden webshop met jouw unieke creaties. 

 

4. Webshop beginnen zonder geld middels dropshipping

Ben jij niet zo creatief aangelegd, kijk dan naar de mogelijkheden om andermans producten te verkopen. Dit heet “dropshipping” en het betekent dat jij zorgt voor de verkoop en financiële afhandeling, en jouw dropshipping partner zorgt ervoor dat de producten rechtstreeks bij je klanten terechtkomen.
 

 
Als je een dropshipping partner kunt vinden waarmee je goede afspraken kunt maken, biedt dit jou de mogelijkheid om een webshop te beginnen zonder geld. Je hoeft immers geen producten in te kopen en hoeft geen voorraad te beheren.

 

5. Begin op marktplaats

Een webshop beginnen zonder geld is niet altijd mogelijk. Begin daarom eerst met het verkopen van spullen via Marktplaats of Facebook Marketplace. Verkopen via deze platformen is gratis en je kunt zo eerst testen naar welke producten veel vraag is.

Daarnaast kun je op deze manier ook alvast oefenen met productfotografie en pakkende verkoopteksten bedenken. Tevens kun je op deze manier een startkapitaal opbouwen waardoor je naderhand een goedkope webshop kunt beginnen.

 

6. Volg een cursus

Een webshop beginnen zonder geld klinkt natuurlijk heel aanlokkelijk, maar de laatste tip is: volg eerst de cursus Webshop Starten van NHA. Voor een betaalbaar bedrag leer jij alle aspecten rond het opzetten, inrichten en beheren van een eigen webshop.

Van voorbereiding en bouw van een website tot beheer en promotie. Na afronding van de cursus beheer jij het online ondernemen van een webshop van A tot Z en is het tijd om online geld te gaan verdienen met jouw eigen webshop. De investering in het lesgeld verdien je snel terug. Zo kun je tóch een goedkope webshop beginnen.


Kijk ook eens naar de mogelijkheden om geen webshop, maar een bedrijf te starten zonder geld.
 

‘Dreams don’t work unless you do.’

- John C. Mawell

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!