Gratis studiegids

Deze 7 typen studenten herkent iedereen

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Iedereen is anders en elke student heeft dan ook zijn eigen gewoontes en manieren om te studeren. Op de middelbare school, op het HBO of op de universiteit; het maakt niet uit waar of wat je studeert, deze 7 typen studenten herkent iedereen! In welk type herken jij jezelf?

deze-7-typen-studenten-herkent-iedereen

1.     De uitsteller

De uitspraak ‘van uitstel komt afstel’ kennen we allemaal, maar op dit type student is het wel heel erg van toepassing. De zin ‘dat doe ik morgen wel’ heb je deze student al iets te vaak horen zeggen. Ook heeft hij of zij altijd moeite met het halen van deadlines.

Lees ook: Aan de slag met je uitstelgedrag!

 

2.     De carrièremaker

Deze student is ontzettend gefocust op zijn toekomst en zijn carrière. Misschien wil hij of zij later wel voor zichzelf beginnen of streeft hij naar een mooie carrière bij een groot bedrijf. Hoe dan ook, deze student is gemotiveerd, heeft zijn zaakjes op orde en haalt altijd goede cijfers.

 


 

3.     De chaotische student

Als je hoofd niet vastzat, dan zou je het nog vergeten. Dit gezegde geldt zeker voor de chaotische student. Dit type student vergeet regelmatig dat hij nog een college heeft, is vergeten zijn huiswerk te maken of heeft zijn boeken niet bij zich. Ook komt hij of zij geregeld te laat.

 

4.     De afwezige student

De naam zegt het al, deze student is er bijna nooit. Is een college niet verplicht? Dan kun je er zeker van zijn dat deze student niet aanwezig is. Eigenlijk kom je er vaak pas bij een tentamen achter dat deze student bestaat.

 

5.     De uitslover

De uitslover is dé perfecte student waar iedereen een voorbeeld aan zou moeten nemen. Deze persoon heeft altijd zijn huiswerk gedaan, mist nooit een deadline en haalt altijd hoge cijfers. Ook zit dit type student vaak vooraan en stelt hij of zij de meeste vragen. Gek genoeg is deze student zelf vaak bang dat hij de tentamens niet gaat halen.

Lees ook: Studeer jij aan een bureau op je slaapkamer? Dit is waarom je dat beter niet kunt doen!

 

6.     De luie student

Deze student is liever lui dan moe. Hij probeert dan ook met zo min mogelijk moeite zijn opleiding af te ronden. Ook komt deze student regelmatig te laat omdat hij zich verslapen heeft en is hij prima tevreden met een 5,5.

 

7.     De gestreste student

Niet iedereen kan even goed met stress omgaan. Zo is de gestreste student een week voor het tentamen al bang dat hij niet genoeg gestudeerd heeft, terwijl veel medestudenten dan nog moeten beginnen. Vaak blijkt dat de stress voor niks was, want meestal doet de gestreste student het juist heel goed bij een tentamen.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!