Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

De taal van de liefde

Nieuws

Een zwoele zomer vol liefde staat voor de deur. De liefde blijkt verrassend vaak in het buitenland te worden gevonden. Maar wat doe je als je elkaars taal niet beheerst? Uit onderzoek van NHA thuisstudies blijkt de liefde bij veel cursisten (38%) mee te spelen in de keuze om een specifieke taal te leren. Daarom alvast een aantal versiertips om die leuke Italiaan aan de haak te slaan.

Vakantie2

Opvallende trend

Afgelopen jaar werden er opvallend veel taalcursussen gevolgd rondom de zomervakantie. Er was zowel een toename vlak voor de zomervakantie als vlak daarna. NHA was benieuwd naar de reden van deze opvallende trend. Daarom deden zij een onderzoek onder 1089 mensen die ooit een taalcursus hebben gevolgd.

Vrouwen versieren in de taal van bestemming?
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen (83%) na een vakantie een nieuwe taal leren. Als reden geven zij hierbij de liefde aan. Maar liefst 35% van de mannen leert voordat hij op vakantie gaat de taal van bestemming. Ook zij gaven hierbij aan de taal te leren voor de liefde. Kunnen we hieruit concluderen dat mannen de taal van bestemming leren om buitenlandse vrouwen te kunnen versieren?

Mannen prefereren korte relatie

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat meer mannen dan vrouwen op zoek zijn naar een korte relatie wanneer er een taal wordt geleerd voor de liefde. Vrouwen lijken vaker spontaan verliefd te worden op vakantie. Zij geven aan dat ze een taal hebben geleerd voor een langdurige liefde, die ze in het buitenland hebben ontmoet.

Happy ending

Maar liefst 74% van de respondenten geeft aan dat ze nog steeds samen zijn met de liefde waarvoor zij een taal hebben geleerd. Vakantieliefdes kunnen toch écht resulteren in een vaste relaties.

Lees hier het volledige onderzoek.

Waar gaat jouw vakantie dit jaar heen? Een lekker zonnig land met mooie mannen? Ideaal als je single bent! Wil je goed voorbereid op vakantie gaan om de leuke mannen op jouw bestemming te kunnen versieren? Op de website van NHA staan de leukste versiertips voor diverse bestemmingen.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!