Gratis studiegids

5 interessante cursussen voor dierenliefhebbers

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Ben jij dol op dieren? Bekijk dan snel de top 5 cursussen voor dierenliefhebbers. Leer dieren beter begrijpen, verzorgen of zelfs helpen in geval van nood. Dit is niet alleen interessant wanneer je beroepsmatig met dieren werkt, maar ook om jouw eigen huisdieren beter te kunnen verzorgen. Door bijvoorbeeld zelf je hond te kunnen trimmen of de lichaamstaal van je kat beter te kunnen begrijpen, wordt de band tussen jou en je huisdier sterker.  

dierenliefhebber-blog

Dieren EHBO

Eerste hulp bij ongelukken voor mensen is nuttig, maar weet jij hoe je dieren het beste kunt helpen? Hoe help je bijvoorbeeld een kat met een botbreuk of een hond met een wond? Met de cursus Dieren EHBO leer je op de juiste manier eerste hulp verlenen aan een gewond dier. Je doet onder andere kennis op over afwijkende lichaamstemperaturen, besmettelijke ziekten, aandoeningen, verbandleer en nog veel meer.

 

Hondentrimmen

Of een hond lekker in zijn ‘vacht’ zit is niet alleen afhankelijk van voldoende voer, aandacht en beweging. Ook het verzorgen van de hondenvacht is ontzettend belangrijk. Tijdens de cursus Hondentrimmen leer je de juiste knip- en verzorgingsbehandelingen geven. Maar ook het doen van een checkup van de gezondheid is onderdeel van de cursus. Jij leert hoe je de vacht klitvrij maakt, nagels knipt, oren reinigt, ogen schoonmaakt en de verschillende trimtechnieken toepast.

 

Dierenverzorging

Wil jij liever jouw algemene kennis van dieren vergroten? Dan is de cursus Dierenverzorging iets voor jou. Tijdens deze cursus komen alle populaire (huis)dieren aan bod. Van honden en katten tot kippen en vissen. Jij weet straks als geen ander hoe je ervoor zorgt dat jouw huisdier tevreden en gezond is.

 

Alles over de hond

De band tussen jou en je trouwe viervoeter versterken? Of wil je graag een hond aanschaffen maar eerst kennis opdoen? Dan is de cursus Alles over de Hond iets voor jou. Tijdens de cursus leer je onder andere zaken als het gedrag van jouw hond beter begrijpen, de hond commando’s geven, ongewenst gedrag corrigeren en goed gedrag op de juiste manier belonen.

 

Dierenartsassistent

Heb jij altijd al graag met dieren willen werken? Dan is de opleiding Dierenartsassistent misschien wel iets voor jou. Leer hoe dierenlichamen werken, zieke dieren herkennen, onderzoekstechnieken toepassen, veilig en hygiënisch werken en medicijnen en voeding kennen. Tenslotte leer je ook hoe je moet omgaan met de baasjes van dieren. Als dierenartsassistent ben jij immers het eerste aanspreekpunt voor klanten.

 

 

Dat zijn ze dan, de top 5 cursussen voor dierenliefhebbers. Alle bovengenoemde cursussen zijn eenvoudig vanuit huis te volgen in jouw eigen tempo.

Is een van de bovengenoemde thuisstudies iets voor jou?

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!