Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Alles over de Hond

Alles over de Hond
Gratis proefles
Inschrijven
15x
11,00
of ineens
€298,00 €149,00
5/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Cursus Alles over de Hond: een perfecte band tussen hond en baas

Een hond is vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. Met voorsprong is de hond het populairste huisdier. De cursus Alles over de Hond is perfect als je een hond wilt of als je al een hond hebt.

Handige, overzichtelijke cursus

Waar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ past het beste bij jou? Welk geslacht heeft je voorkeur en wat kost een hond eigenlijk?

In de eerste lessen vind je handige tips om je vragen snel en eenvoudig te beantwoorden. Zo ontdek je snel welke hond het beste bij je past. Of bij je gezinssituatie.

Voor nieuwe en ervaren baasjes

In de cursus is er speciale aandacht voor puppies. Jonge hondjes ontdekken de wereld. Door op een leuke manier met puppies bezig te zijn, leren de jonge dieren spelenderwijs gehoorzamen.

Ook als je al een trotse hondenbezitter bent heb je veel profijt van de cursus. Je leert over voeding en verzorging, loopsheid, erfelijkheid, drachtigheid en ouderdom.

Corrigeren en belonen

Heb je een wat oudere hond of vertoont je pup ongewenst gedrag? Naast informatie over rangorde en opvoedingsproblemen bevat de cursus handige praktijkopdrachten.

Met praktijkopdrachten leer je:

  • de hond commando’s geven;
  • ongewenst gedrag corrigeren;
  • goed gedrag belonen.

In de cursus is er ook uitgebreid aandacht voor zindelijkheidstraining en leer je meer over de gezondheid van jouw hond.

PROGRAMMA

Programma Alles over de Hond

Leer jouw hond begrijpen

Een hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus leer je het typische gedrag van jouw hond te begrijpen. Ontdek de vele menselijke eigenschappen van jouw hond; dat zijn er meer dan je denkt. Met de juiste achtergrondinformatie, een stukje geschiedenis en rassenkennis, leer je karakteristieken van jouw huisvriend beter begrijpen. Alleen zo leer je de vele leuke kanten van jouw hond kennen. Heb je een wat oudere hond gekocht of vertoont jouw pup ondanks alle training toch nog ongewenst gedrag? Leer met deze praktische cursus over rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen.

Training in jouw eigen omgeving

De cursus Alles over de Hond bestaat niet alleen uit statische informatie, maar laat je ook handige praktijkopdrachten doen. Je leert jouw hond zich te gedragen op commando en hoe je dit gedrag  corrigeert en beloont. Van zindelijkheidstraining tot clickertraining ga je aan de slag met speelse trainingstechnieken die je in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren.

Wanneer naar de dierenarts?

Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. Onze cursus Alles over de Hond leert je de verschillende ziektebeelden te herkennen en hoe ermee om te gaan. De meest voorkomende ziekten en afwijkingen komen aan bod. We leren je in te schatten wanneer je de dierenarts moet raadplegen en welke behandeling nodig is voor gewrichten, ooraandoeningen, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen. Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt bij deze cursus niet. Daarbij worden belangrijke vragen beantwoord als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" Op deze manier kun je snel en gemakkelijk de pijn van jouw huisvriend verzachten.

Na afloop van de cursus

De makkelijk te volgen cursus Alles over de Hond leert je alles over het leven en de opvoeding van jouw hond. Er zijn echter ook hondenliefhebbers die specifieke vervolgcursussen willen volgen met en voor hun hond. Daarom worden in de laatste les alle vervolgmogelijkheden besproken en vind je een lijst met nuttige adressen en interessante boeken. Je leert Alles over de Hond! Met de kennis uit deze cursus begrijp je jouw hond en word je beste maatjes met jouw trouwe viervoeter.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Alles over de Hond

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding

Met de begeleiding van jouw perssoonlijke docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

15 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Alles over de Hond

Een hele leuke, leerzame cursus vol met goede informatie. Begint echt bij de basis en werkt dan verder, waardoor het goed te volgen is en niet meteen te moeilijk. Wat het voor mij bijzonder maakt is dat het erg up to date is en heel diervriendelijk!

5/5
Alles over de Hond

Ik vind het super dat er veel eigen inzichtsvragen in zitten. Zo kan je goed toetsen of je de stof goed begrepen heeft. De theorie is duidelijk, niet te moeilijk en je leest er goed doorheen. De voorbeelden schetsen een goed beeld waardoor de stof nog duidelijker wordt.

LESGELD
Alles over de Hond
15x €11,00 of ineens €298,00 €149,00
Inschrijven
Met hulp
15x 11,00
of ineens €298,00 €149,00
Inschrijven
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Alles over de Hond
5/5

Een hele leuke, leerzame cursus vol met goede informatie. Begint echt bij de basis en werkt dan verder, waardoor het goed te volgen is en niet meteen te moeilijk. Wat het voor mij bijzonder maakt is dat het erg up to date is en heel diervriendelijk!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!