Gratis studiegids

Van marketeer naar eigen baas;
Hoe de cursus Life Coach het leven van Rachel veranderde

Rachel is 25 jaar en werkte voorheen als marketeer. Op een gegeven moment merkte zij dat ze iets miste in haar werk en liever iets met coaching wilde doen. Ze besloot deze passie te volgen en te starten met de cursus Life Coach van NHA. Nu heeft ze haar eigen coaching bedrijf.

“Sinds deze maand heb ik de overstap gemaakt naar volledige focus op het ondernemerschap. Dus ik heb mijn parttime baan opgegeven en geef nu vooral trainingen en groepstrajecten om mensen te helpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en dan vooral qua werk en ondernemen. Ik coach jonge vrouwen om ook een onderneming te starten.”

 

De voordelen van je eigen baas zijn

Rachel wilde graag voor zichzelf beginnen, haar eigen baas zijn. Wanneer je je eigen baas bent heb je de vrijheid om te doen wat jij wilt en hiermee je eigen tijd in te delen. Het biedt de ruimte om uit te zoeken wat bij jou past en wat niet.

“Je kan doen wat jij het leukste vind. Waar jij energie van krijgt. Alles wat je niet wilt doen kun je uitbesteden. Je kan je eigen waardes blijven volgen. Je zit niet vast aan de missie en visie van het bedrijf. En daarin kan je je eigen pad blijven volgen. De vrijheid die je daarmee hebt vind ik echt heerlijk.”

 

De mogelijkheden van een cursus

De keuze van Rachel om het roer om te gooien kwam heel natuurlijk. Ze voelde dat ze iets miste in haar werk. Niet alleen het werken met mensen, maar ook de persoonlijke ontwikkeling.

“Ik miste eigenlijk de persoon die ik op dat moment zelf nodig had. Iemand die coacht.”

En dus besloot ze een coaching cursus te volgen bij NHA. Niet alleen om zelf het roer om te gooien maar om ook anderen te begeleiden op dat vlak. Om anderen te steunen in die keuze iets anders te gaan doen en te starten met ondernemen.

 “Ik vond de cursus vooral qua methodes heel waardevol. Heel veel van de methodes gebruik ik ook nog steeds in mijn eigen programma en projecten. Het zijn gewoon heel fijne tools waar ik mij ook in een aantal steeds meer verdiep. Je krijgt ook een heel breed scala aan methodes met allerlei verschillende coaching technieken op verschillende vlakken, van relaties, tot werk, persoonlijke ontwikkeling, familie, dus het is echt heel breed en dat vind ik heel fijn.“

“Ik had misschien wel wat meer in de praktijk willen oefenen. Dat is pas echt als je begint en starters coacht.”

 

De switch maken

Rachel vond het zonde om maar 2 dagen per week aan haar bedrijf te besteden. Om haar bedrijf echt groter te maken, uit te breiden en hier haar baan van te maken was het nodig om die switch te maken. Het bedrijf verdiende immers haar volledige aandacht en kan niet voldoende groeien zonder.

“Ik voelde vertrouwen, ik had er zin in en ik had een duidelijk plan over hoe ik het wilde aanpakken. Maar toch blijft het spannend want je geeft heel veel zekerheid die je hebt op, op het gebied van inkomen. Je moet het toch zelf doen als ondernemer.”

Ze werkt nu in principe 5 dagen. Fulltime dus. Een dag minder gaan werken is het doel maar vooral in het begin is er nog genoeg te doen.

Haar dagen kan ze zelf indelen en begint ze dan ook met haar eigen ritueel. Rustig beginnen met wat creatieve dingen. Later op de dag komen de serieuze zaken zoals netwerk gesprekken aan bod. 

 

Begin jij ook voor jezelf?

“Gewoon doen!”. Dat is de tip die Rachel aan iedereen mee wil geven. Als je bepaalde gedachtes hebt, of de ambitie om voor jezelf te beginnen, begin dan met kleine stapjes. Maak tijd en ruimte voor jezelf, volg een cursus en ga je daarin verdiepen. Opnieuw beginnen is altijd spannend. Zeker wanneer je jaren voor iets hebt gewerkt. Maar de gedachte “had ik maar…”, daar krijg je spijt van. Met kleine stapjes beginnen dus. Als het je niet bevalt kun je altijd beslissen ermee te stoppen.

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!