Gratis studiegids

Opleiding Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoach, een beroep waar de passie voor welzijn en gezondheid samenkomen om levens te veranderen.  Lijkt het begeleiden en coachen van mensen jou wel wat? Dan is een opleiding Vitaliteitscoach iets voor jou! Je leest niet alleen wat een vitaliteitscoach precies doet, maar ook welke opleidingen er zijn.
 Vitaliteitscoach, wat is dat?

Maar vitaliteitscoach, wat is dat nu eigenlijk?  Als vitaliteitscoach ondersteun en begeleid jij mensen naar een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Kortom, jij zorgt ervoor dat jouw cliënten vitaler worden. Dit doe je door samen met de cliënt een vitaliteitsplan op te stellen om zo veranderingen aan te brengen in de huidige leefstijl.

 

Vitaliteitscoach in het bedrijfsleven

Tegenwoordig zetten veel bedrijven een vitaliteitscoach in voor gelukkiger personeel, het verlagen van het ziekteverzuim en personeelsbehoud. Wanneer een medewerker lekker in zijn vel zit en gemotiveerd is, heeft dit namelijk een positief effect op de werkzaamheden van de werknemer en de algehele bedrijfsvoering. Dus om als bedrijf succesvol te kunnen zijn, moet het personeel gelukkig en energiek zijn.

 

Vitaliteitscoaching opleidingen

Wanneer jij aan de slag wilt gaan als vitaliteitscoach kun je kiezen voor een specifieke vitaliteitscoach opleiding of voor een opleiding als psychosociaal counselor, life coach of loopbaancoach. We lichten iedere opleiding kort toe zodat je een weloverwogen keuze kunt maken in jouw zoektocht naar een opleiding vitaliteit.

 

Opleiding Vitaliteit

Wanneer jij aan de slag wilt gaan kun je kiezen voor een opleiding tot vitaliteitscoaching. Deze opleiding leidt jou op om het vak als vitaliteitscoach te kunnen uitoefenen. Tijdens een vitaliteit opleiding leer je hoe je een vitaliteitstraject doorloopt en hoe je mensen moet coachen.
 

Opleiding Leefstijlcoach

Heb jij een passie voor een gezonde leefstijl en wil je anderen helpen dit ook te bereiken? Dan is de Leefstijlcoach opleiding van NHA iets voor jou! Door aandacht de besteden aan gezondheid en gedrag leer je niet alleen hoe je een bijdrage levert aan het persoonlijke welzijn van jouw cliënten, maar ook aan de gezondheid van de maatschappij.

Opleiding Life Coach

Wil jij net als een vitaliteitscoach mensen helpen om vitaler te worden maar ook ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling? Kies dan voor de opleiding life coach. Als life coach help je mensen bij het behalen van doelen. Dit kunnen zowel werk gerelateerde, relationele of persoonsgebonden doelen zijn. 

Opleiding Loopbaancoach

Als loopbaancoach ondersteun Je mensen bij hun loopbaanontwikkeling. Tijdens de opleiding loopbaancoach leer je hoe je het zelflerend vermogen van mensen kunt stimuleren. Je ontdekt hoe je mensen kunt begeleiden en coachen in het vinden van antwoorden op levens- en loopbaanvragen.

Aan de slag als vitaliteitscoach

Nu je weet welke opleidingsmogelijkheden er zijn wanneer je aan de slag wilt als vitaliteitscoach, is het tijd om een keuze te maken. Bij alle bovengenoemde opleidingen leer je mensen coachen en begeleiden. Het is echter belangrijk om voor jezelf na te gaan welk onderwerp jou het meeste aanspreekt en waar jij je graag verder in wilt verdiepen.

Twijfel je tussen 2 NHA opleidingen? Volg dan een gratis proefles van de betreffende opleiding en ontdek snel of de opleiding wel of niet bij jou past. Ben jij er klaar voor op jouw eerste stap te zetten in jouw carrière als vitaliteitscoach?

Wil jij graag mensen helpen, maar is coaching niet echt jouw roeping? Wellicht is een SPH opleiding dan iets voor jou. Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener help jij mensen participeren in de samenleving. Met een basisopleiding leer jij hoe je mensen écht kunt helpen!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!