Gratis studiegids

Banner Makelaar worden op latere leeftijd

 

Makelaar worden op latere leeftijd

Zo pak je dat aan

Makelaar worden op latere leeftijd? Natuurlijk is dat mogelijk! Het beroep van makelaar vereist een combinatie van vaardigheden zoals communicatie, onderhandeling, kennis van de vastgoedmarkt en wet- regelgeving.

Droom jij van een baan als makelaar? Wil jij mensen helpen om hun ideale woning te vinden? Stop met dromen en start met doen! Word makelaar op latere leeftijd. Je zult er geen moment spijt van krijgen.

Hoe je dat aanpakt? Volg de opleiding Makelaar en leer alle vaardigheden die je nodig hebt. Óók op latere leeftijd.

 

Volg de opleiding Makelaar »

 

Makelaar worden op latere leeftijd

 

  

Review opleiding Makelaar

5 sterren review (10/10)

Het is een super leuke leerzame opleiding!

  

 

Zo word je makelaar op latere leeftijd

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de vastgoedmarkt constant verandert. Huizenprijzen stijgen, hypotheekrentes stijgen (en dalen weer) en de wet- en regelgeving wil ook nog wel eens veranderen.

Hoe succesvol je bent als makelaar is daarom niet afhankelijk van je leeftijd, maar ook van je inzet, toewijding en relevante vakkennis. Door goed voorbereid te zijn en je zelf continu te blijven ontwikkelen, kun jij succesvol zijn als makelaar. Ook als je op latere leeftijd instapt.

Makelaar worden op latere leeftijd is dus zeker mogelijk. Zolang je maar bereid bent om te leren en je kennis op peil te houden.

 

Stappen die kunt ondernemen om op latere leeftijd makelaar te worden

Schrikt het je niet af om continu te blijven leren? Mooi! Dan gaat het je zeker lukken om makelaar te worden op latere leeftijd.

Om je op weg te helpen, hebben we een aantal stappen op een rijtje gezet die je kunt ondernemen om makelaar te worden op latere leeftijd:

 

Opleiding en certificering

In Nederland mag iedereen zich makelaar noemen. Je hebt geen specifieke opleiding of diploma nodig. Toch is het ten zeerste aan te raden om een opleiding te volgen en een diploma te halen. Een huis kopen is namelijk niet niks. Het is vaak de grootste aankoop in iemands leven.

Je zult begrijpen dat mensen deze beslissing het liefste nemen met iemand aan hun zijde die verstand heeft van zaken. Iemand die door middel van diploma’s en certificeringen kan aantonen dat hij of zij weet waar die het over heeft.

Zeker wanneer je makelaar wilt worden op latere leeftijd en je geen jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt hebt, kun je mensen overtuigen van je vaardigheden door middel van je opleiding en behaalde diploma(‘s).

 

Duizenden mensen zoals jij gingen je voor!

Talloze mensen zoals jij, mensen die op latere leeftijd makelaar willen worden, hebben de opleiding Makelaar van NHA gevolgd. Velen van hen zijn nu succesvol makelaar en hebben op latere leeftijd hun droombaan gevonden. 

 

Volg het inspirerende voorbeeld van hen die jou voor gingen

Bekijk de opleiding Makelaar »

  

Ervaring opdoen

Het kan verleidelijk zijn om direct voor jezelf te beginnen wanneer je makelaar wilt worden. Maar hoe kom je aan klanten? Waarom zouden mensen voor jou kiezen, wanneer er ook makelaars zijn met jarenlange ervaring?

Overweeg om, voordat je voor jezelf gaat beginnen, om eerst ervaring op te doen bij een makelaarskantoor of vastgoedbeheerder. Het opbouwen van ervaring in de vastgoedsector zal je zeker helpen om deze branche beter te begrijpen en om je netwerkmogelijkheden te vergroten.

Voordat je een makelaarskantoor binnenstapt, is het handig om eerst om een opleiding tot makelaar af te ronden. Makelaar worden op latere leeftijd maakt het opdoen van ervaring iets lastiger. Je zit namelijk niet op een school die een stage voor je regelt.

 

Door je opleiding (en diploma) laat jij zien dat je serieus bezig bent met je nieuwe carrière. 

 

Maar wanneer jij serieus bezig bent met een opleiding tot makelaar of wanneer je die hebt afgerond, dan zijn er zeker makelaarskantoren of vastgoedbeheerders die kennis willen maken met jouw nieuw opgedane kennis.

Door je opleiding (en diploma) laat jij zien dat je serieus bezig bent met je nieuwe carrière. Makelaars zijn dan vaak bereid om je in dienst te nemen en je kennis te laten maken met het vak in de praktijk

 

Makelaar worden netwerken

 

Netwerken

Netwerken is erg belangrijk in de vastgoedwereld. Makelaar worden op latere leeftijd gaat je een stuk gemakkelijker af wanneer je een goed netwerk om je heen opbouwt. Maak contact met andere makelaars, professionals in de vastgoedsector en potentiële klanten. Het delen van je interesse en het opbouwen van relaties kan helpen bij het vinden van kansen en het vergroten van je kansen op succes.

 

Specialiseer je

Je specialiseren in een bepaald type vastgoed is iets dat je kunt overwegen. Denk hierbij aan het specialiseren in commercieel of industrieel vastgoed. Het hebben van een specialisatie kan je onderscheiden en je expertise benadrukken.

Wat is de omgevingswet en wat is de impact hiervan? Met een cursus Omgevingswet voor de Vastgoeddeskundige onderscheid jij je van de rest. Je laat zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste wetgeving. Heel belangrijk voor iedere makelaar!

  

De ultieme gids over omscholen

Wanneer je makelaar wil worden op latere leeftijd dan is de kans groot dat je je moet omscholen. Lees onze tips en volg het stappenplan om je optimaal voor te bereiden op je omscholing.

 

Omscholen? Je bent niet de enige!

De ultieme gids over omscholen »

  

Maak gebruik van je levenservaring

Op latere leeftijd breng je waarschijnlijk een schat aan levenservaring en professionele vaardigheden met je mee. Dit kan een voordeel zijn bij het opbouwen van relaties en het begrijpen van de behoeften van cliënten.

Misschien heb je zelf wel al eens een huis gekocht? Of werk je op dit moment in de bouw of interieurstyling. Dit is allemaal ervaring waarmee je voordeel kunt behalen wanneer je makelaar bent. Jij weet precies hoe het kopen van een huis in zijn werk gaat. Jij bent immers ervaringsdeskundige.

Of jij kunt mensen ontzettend goed informeren hoe ze met (minimale) aanpassingen een huis kunnen veranderen in het droomhuis dat je klanten voor ogen hebben. Hoe fijn is het om een makelaar te hebben die verder kijkt dan alleen de huidige staat van het huis?

Jouw (levens)ervaring gaat je helpen om succesvol makelaar te worden op latere leeftijd.

 

Sleuteloverdracht makelaar

 

Cursussen die je helpen om succesvol makelaar te worden

Zoals we eerder al aangaven is het zeer aan te raden om een opleiding tot makelaar te volgen wanneer je makelaar wil worden op latere leeftijd. Het geeft je een grote voorsprong op anderen en het straalt vertrouwen uit naar je (potentiële) klanten.

Behalve de opleiding tot makelaar, zijn er nog een aantal cursussen die handig zijn om te volgen wanneer je makelaar wilt worden. De volgende cursussen zullen je helpen om alles uit jezelf te halen en je klanten op de best mogelijke manier te begeleiden in de aan- of verkoop van een woning.

 

Opsommingsteken  Effectief Communiceren

Opsommingsteken  Presenteren

Opsommingsteken  Soft Skills

Opsommingsteken  Leidinggeven

Opsommingsteken  Succesvol Ondernemen

 

Al deze cursussen zullen je helpen om het beste uit jezelf te halen. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je makelaar wordt op latere leeftijd, met jouw skills zit het namelijk wel goed.

 

  

Review opleiding Makelaar

5 sterren review(10/10)

Hele interessante studie, direct vanaf module 1!

 

 

Ben je er klaar voor?

Ben je klaar om de vastgoedsector te gaan veroveren als makelaar? Je bent nooit te oud om te leren en je bent nooit te oud om je om te scholen.

Het gaat je lukken om makelaar te worden op latere leeftijd wanneer je onze stappen volgt. Vol vertrouwen ga jij de vastgoedwereld betreden!

 

Ben je er klaar voor?

Stop met dromen, start met doen!

 

Ja, ik wil een gratis proefles »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!