Gratis studiegids

De Italiaanse taal leren? Makkelijker dan je denkt met NHA

Bijna iedereen kent de uitdrukking “la dolce vita” wel. Maar voor velen houdt de kennis van de Italiaanse taal daarbij op. Dat is jammer, want Italiaans is een prachtige, levendige taal. De taal lijkt misschien moeilijk omdat het weinig op ons Nederlands lijkt en de Italianen in een rap tempo spreken. Toch is het niet moeilijk wanneer je met NHA Italiaans gaat leren.

De Italiaanse taal wordt veelvuldig bestudeerd, en dit heeft verschillende redenen. Zo is het de officiële taal in vier landen, namelijk;

 • Italië
 • Zwitserland
 • San Marino
 • en Vaticaanstad.

Naast het feit dat Italiaans een prachtige en levendige taal is, spelen ook de kunst en cultuur een grote rol. De dichtkunst van Dante, de melodieuze muziek en de Italiaanse opera’s zijn welbekend. Daarbij is natuurlijk ook de Italiaanse keuken beroemd over de hele wereld.

 

Ook in het Nederlands

Stiekem ken jij ook al een paar Italiaanse woorden. Want ook in het Nederlands gebruiken we verschillende Italiaanse woorden.

Hoewel jij waarschijnlijk al wel had verwacht dat “spaghetti” oorspronkelijk uit het Italiaans komt zijn er ook woorden waar jij misschien nog niet bij stil had gestaan. Denk maar eens aan “prima donna”, “blanco”, “prosecco”, of “fiasco”. Italiaans leren moeilijk? Helemaal niet!

 

De Italiaanse taal leren, waarom doe jij dat?

Ga je op vakantie naar Italië of doe je zaken met Italiaanse bedrijven? Wat is jouw reden om Italiaans te leren?

Alle mensen die de Italiaanse taal leren hebben een eigen verhaal. Misschien denk je meteen aan een Nederlandse die gevallen is voor de charmes en het melodieuze taalgebruik van een Italiaan. Maar weet je ook hoeveel Nederlandse ondernemingen handel drijven met Italiaanse bedrijven?

Een bezoek aan zonnig Italië is natuurlijk nog leuker wanneer je de taal spreekt. En die zakendeal met dat Italiaanse bedrijf verloopt ineens een stuk soepeler wanneer jij het Italiaanse jargon onder de knie hebt.

De Italiaanse taal leren levert je meer op dan alleen de kennis van een taal.

 • Je verbetert je (zakelijke) contacten
 • Je geniet van de kunst en cultuur als een echte local
 • én traint je brein.

Zakelijke contacten verbeteren

Italië kent armere regio's met minder economische bedrijvigheid, maar het land staat in de top tien van sterkste economieën ter wereld. Van Fiat tot Armani: Italië is de vijfde economie in de G8 (de groep van rijkste handelslanden ter wereld).

Doe jij zaken met Italiaanse bedrijven? Door Italiaans te leren heb jij een streepje voor.

Offertes lezen in het Italiaans? Brieven beantwoorden in het Italiaans? Een presentatie voorbereiden en houden in het Italiaans? Daar draai jij straks je hand niet meer voor om.

Niet alleen zullen jouw zakenpartners onder de indruk zijn van jouw kennis van de Italiaanse taal, maar die zakendeal loopt ook ineens een stuk soepeler en efficiënter.

 

De Italiaanse taal op vakantie

Veel toeristen die naar het zonnige Italië op vakantie gaan spreken maar enkele woordjes Italiaans. Op zich is dit niet een heel groot probleem. Veel Italianen, en dan met name de jongere generatie, spreken namelijk tegenwoordig een aardig mondje Engels.

Wil jij zo veel mogelijk uit je vakantie halen? Door Italiaans te leren maak je jouw vakantie zo veel interessanter.

Een pizza bestellen in Florence? In Venetië een praatje maken met gondeliers? Begrijpen waar de schoenverkoper in Milaan het over heeft? Wanneer je Italiaans leert spreken geniet je pas echt van dit unieke land.

 

Pizza en Pasta

Pizza en pasta: Italië is wereldberoemd vanwege Italiaanse gerechten. Van tortellini tot minestrone: voor de fijnproever kent de Italiaanse keuken bijzondere geheimen.

Hoewel al menig Italiaans recept is vertaald naar het Nederlands zijn er altijd nog enkele pareltjes onbekend voor de Nederlandse keuken. Spaghetti kennen we allemaal. Maar Ossobuco of Caponata?

Spreek en lees jij Italiaans? Dan ontdek jij met het grootste gemak de authentieke Italiaanse keuken. Want Italiaanse recepten hebben geen geheimen meer voor jou.

 

In de Italiaanse taal bestellen

Wil jij ook in het Italiaans een tazza di tè bestellen? Of in Italië genieten van Italiaanse gerechten in een pizzaria en de cameriere in het Italiaans te woord staan?

Het is natuurlijk veel leuker als jij je koffie of pizza in het Italiaans bestelt. Voor jezelf, maar ook voor degene bij wie jij je bestelling plaatst.

De Italianen staan bekend als behulpzame mensen en zijn altijd bereid je te helpen als je moeite doet om hun taal te leren. Een foutje hier en daar kan dus echt geen kwaad. Leren doe je immers met vallen en opstaan. Zo wordt Italiaanse woorden leren met de dag leuker.

 

En nog veel meer…

Hoewel een groot deel van de Italianen een aardig woordje Engels spreekt is dit niet voor iedereen het geval.

Engels was geen standaard vak op school voor de oudere generaties. De kans dat zij deze taal spreken is daarom erg klein. Maar ook van de jongere generatie spreekt niet iedereen vloeiend Engels. Italiaans leren spreken is daarom een echte pré wanneer jij Italiaanse vrienden of kennissen hebt. Misschien wil je wel Italiaans leren voor de liefde.

Door Italiaans te leren, leer je meer dan een taal. Je leert via de taal de cultuur kennen, beter contact leggen met mensen en je begrijpt Italië beter.

 

Waarom een tweede taal leren

Het leren van een tweede taal biedt veel voordelen. Je doet niet alleen de kennis van die nieuwe taal op maar ook op persoonlijk, sociaal én zakelijk gebied heb jij hier profijt van.

 

Train your brain

Door een tweede taal te leren train jij je brein. Jouw brein verwerkt deze informatie makkelijker en onthoudt het sneller als je jong bent. Kleine kinderen leren dan ook het snelst een tweede taal.

Dit betekent niet dat je op latere leeftijd niet meer in staat bent een nieuwe taal te leren. Het kost je misschien wel net wat meer moeite dan vroeger maar een tweede taal leren werpt later zijn vruchten af. Italiaans leren houdt je jong;

  • Het verouderingsproces van je brein vertraagt
  • Je geheugen wordt beter
  • Je levert betere prestaties
  • Je maakt sneller beslissingen

 

Genoeg reden dus om meteen te beginnen met het leren van de Italiaanse taal. 


Meer zelfvertrouwen

Naast een getraind brein zorgt het leren van een tweede taal ook voor meer zelfvertrouwen.

Nieuwe dingen leren is sowieso altijd goed voor je zelfvertrouwen, maar een nieuwe taal heeft net wat extra voordelen. Bezigheden rondom taal gaan jou voortaan makkelijker af en zo krijg je meer plezier in wat je doet.

Leer jij Italiaans spreken? Dan ben jij straks in staat nieuwe Italiaanse vrienden te maken, of als toerist vragen te stellen aan de locals. Je gebruikt je nieuwe kennis om net iets meer te halen uit de dingen die je doet.

 

Boost je CV met de Italiaanse taal

Door een vreemde taal te leren maak jij jezelf ook nog eens aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.

Veel organisaties zijn internationaal georiënteerd. De wereld wordt immers steeds kleiner (we verplaatsen ons nou eenmaal steeds makkelijker) en zaken doen gebeurt dan ook over de hele wereld.

Met een extra taal op je CV laat jij zien dat je met die buitenlandse collega’s ook het gesprek aan kunt gaan en die businessdeal zo efficiënt mogelijk sluit.

 

Alle taalcursussen bekijken »

 

Gratis Italiaans leren?

Italiaans leren, dat kan toch ook gewoon gratis?

Er zijn inderdaad genoeg manieren om online gratis de Italiaanse taal te leren. Onderzoek heeft echter aangetoond dat een gratis cursus vaak niet wordt afgemaakt, en dat in veel gevallen al in het beginstadium wordt afgehaakt. Waarom? Omdat de extrinsieke motivatie mist.

Intrinsieke vs extrinsieke motivatie

Een gratis cursus wordt op intrinsieke motivatie gevolgd, en die is niet altijd aanwezig. Ben jij eenmaal goed op weg om Italiaans te leren, dan is doorgaan vaak niet zo een groot probleem. Starten, dat is waar de hindernis ligt.

Zonder extrinsieke motivatie worden klusjes waar we even geen zin in hebben vaak uitgesteld. En van uitstel, komt afstel.

Stok achter de deur

Wil jij zeker weten dat jij over een paar maanden de Italiaanse taal spreekt? Dan heb je een stok achter de deur nodig. En een betaalde cursus kan daarvoor zorgen. Je wordt dan bij aanschaf geconfronteerd met de vraag of je het écht Italiaans wilt leren, of de cursus het geld waard is.

Deze motivatie van buiten onszelf helpt ons door te zetten. Daarbij is het zonde van het geld als je er niet aan begint.

 

Gratis proefles

Twijfel je nog of Italiaans leren wel echt voor jou is weggelegd? Probeer dan eerst of de Italiaanse taal jou ligt met een gratis proefles.

 

Met docent, zonder docent

Start jij met Italiaans leren? Bij NHA krijg je de keuze tussen “zelfstudie” en “met hulp”. Zo krijg jij extra begeleiding, maar alleen wanneer jij dat nodig hebt.

 

Italiaans leren met begeleiding…

Kies je voor een thuisstudie met docent, dan stel je vragen wanneer jij ergens tegenaan loopt. Zo kom je nooit vast te zitten. Er is niemand die jou dwingt aan je studie te zitten, maar wel iemand die jou motiveert om Italiaans te blijven leren.

Je huiswerk kun je laten controleren door je docent. Zo weet je zeker dat je de stof goed begrijpt. Je vergroot de kans dat je jouw cursus succesvol afrondt en binnen no-time Italiaans spreekt.
 

…of toch alleen?

Kies je voor zelfstudie? Dan ga jij volledig zelfstandig aan de slag. Het complete en duidelijke studiemateriaal bestudeer je helemaal zelf totdat jij de Italiaanse taal onder de knie hebt.

 

Italiaans leren; Thuis of op real life locatie?

Er zitten verschillende voordelen aan het thuis of online leren van de Italiaanse taal.

Waar je wilt, wanneer je wilt

Het grootste voordeel steekt er met kop en schouders bovenuit; studeren waar en wanneer je wilt. Doordat je niet vastzit aan startdata of lestijden kun je Italiaans leren prima combineren met een baan of andere studie, met kinderen of het huishouden. Hierdoor kun je dus ook meerdere studies tegelijk volgen en combineren. Gewoon in je eigen tijd, en op je eigen tempo.

Herhaling

Herhaling, herhaling, herhaling. Dat is de key to success. Je hersenen raken sneller gewend aan een taal als je het elke dag herhaalt. Dit vergroot ook nog eens de kans dat jij die Italiaanse woorden sneller leert.

Met een thuiscursus oefen jij eenvoudig op elk vrije moment. Je kunt beter elke dag 10 minuten Italiaanse woorden leren dan 1x in de week een uur oefenen, dat werkt veel efficiënter

 

Bespaar op reiskosten

Naast de flexibele studeertijden scheelt het volgen van een thuiscursus ook nog eens reistijd en reiskosten. Daar komt nog bij een dat thuiscursus gemiddeld goedkoper is dan een cursus op locatie. Een flinke besparing dus wanneer jij er voor kiest de Italiaanse taal in de comfort van je eigen huis te leren.

 

De nadelen van thuis Italiaans leren

Een thuisstudie heeft naast al deze voordelen natuurlijk ook enkele nadelen;

 • Minder discipline.
  Zo kan het moeilijk zijn om te beginnen met het leren van die Italiaanse woordjes en dus blijft die cursus soms liggen.
 • Sneller afgeleid
  Je leert thuis minder efficiënt omdat er veel afleidende factoren in je directe omgeving zijn.
 • Geen studiegenoten 
  Je hebt niemand om samen mee te leren of om vragen aan te stellen.

 

Wat ga je leren?

Van je woordenschat vergroten tot kennismaken met alledaagse situaties: Italiaans leren doe je bij NHA op een praktische manier. Maar ook grammatica en uitspraak komen aan bod.

Kies je voor ambitie, dan kies je voor NHA. Je studeert in je eigen tempo: waar en wanneer je wilt. Of je nou in het gras ligt bij de scheve toren van Pisa of aan de voet van de Italiaanse Alpen op een terrasje zit. Je leert meer dan alleen buongiorno en arrivederci.

Voortaan weet jij je te redden in elke situatie.

 

Italiaans leren voor beginners…

Buongiorno! Kom jij pas net kijken? Dan zit je bij NHA helemaal goed. Hier begin je namelijk bij het begin, dal principio.

Dagen, maanden een veel gebruikte begrippen komen voorbij. Van Lunedi tot Domenica, jij leert Italiaans wanneer het jou uitkomt. Je leert tellen en ook de Italiaanse uitspraak komt aan bod.

Voortaan zeg jij nooit meer “mi sono perso”, want ook de weg vragen in het Italiaans is onderdeel van de cursus Italiaans van NHA.

 

… en gevorderden

Ken je de basis al en wil je de fijne kneepjes van de Italiaanse taal onder de knie krijgen? Dat kan ook bij NHA. Want in de gevorderden cursus van NHA leer jij alles over werkwoorden en tijdsvormen.

Maar we houden het niet bij saaie grammatica want om Italiaans te leren ga je vooral praktisch aan de slag. Lekker uit eten in een restaurant? Potrei avere il menu, per favore? Ook op vakantie weet jij je voortaan te redden. Il lago di Garda è il lago più bello d’Italia! Jij kunt gesprekken voeren in vloeiend Italiaans.

En als je het toch niet helemaal begrijpt vraag je gewoon; per favore ripeta?

 

Bekijk alle taalcursussen >>

 

Vergroot je woordenschat

Italiaans leren begint bij de woordenschat. Een zin samenstellen wordt immers erg moeilijk als je wel verstand hebt van de grammatica maar geen idee hebt welke woorden je moet gebruiken.

Je woordenschat van de Italiaanse taal vergroten is daarom stap 1. Gelukkig kom je na een aantal lessen al veel verder dan buongiorno, gelati, en grazie. Met de juiste woorden en flink wat handgebaren (waar de Italianen dol op zijn) weet jij je al snel te redden.

 

Italiaans leren met het Easy-Learning-System

Leer Italië kennen en spreek de Italiaanse taal op de makkelijkste manier die er is.

Leren gaat verrassend eenvoudig met het unieke Easy-Learning-System van NHA. Met dit systeem ligt de nadruk op actief en praktisch taalgebruik, waardoor jij de Italiaanse taal snel onder de knie krijgt.

Zoals een kind zijn moedertaal leert, leer jij stap voor stap Italiaans spreken, lezen en schrijven.

Doordat lastige grammatica zo veel mogelijk wordt vermeden leer jij nog sneller en makkelijk. Door het gebruik van moderne en actuele onderwerpen leer jij alleen wat je écht nodig hebt en hoe je je kunt redden in veel voorkomende en herkenbare situaties.

Zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek voeren in het Italiaans? Of spreek je de taal al, maar wil je jouw kennis grondig opfrissen? De Italiaanse taal leren doe je bij NHA.

 

NHA Taal-app

Wanneer je ervoor kiest om Italiaans te leren via NHA ontvang je nu een gratis Taal-app!

Deze gratis app biedt ruim 50 uur aan extra oefenmateriaal door middel van leuke quizzen en oefeningen. Een nieuwe taal leren wordt zo nog leuker en makkelijker!

 

De app biedt extra oefeningen op het gebied van luisteren, spreken en lezen. Zo kun jij nog sneller en nog beter Italiaans leren. Wordt jouw Italiaans weer een beetje roestig? Geen zorgen. Want met de NHA Taal-app heb jij 5 jaar lang toegang tot al deze oefeningen.

Zo kun jij echt altijd en overal Italiaans leren; in je pauze, aan de eettafel, of zelfs als je al in Italië bent.

  

FAQ

 • Waarom Italiaans leren?
  Er zijn verschillende redenen waarom Italiaans leren een goed idee is. Zo is het de officiële taal in 4 verschillende landen. Italiaans kunnen spreken maakt je vakantie naar Italië een stuk interessanter en laat die internationale businessdeal soepeler verlopen. Een andere taal leren is gewoon altijd een goed idee.

 

 • Is Italiaans leren moeilijk?
  De Italiaanse taal leren lijkt een heel karwei. Het spreektempo ligt hoog en de taal kent nou eenmaal enkele tongbrekers. Toch is Italiaans leren makkelijker dan je denkt. Door te beginnen bij het begin, de juiste methode te gebruiken en te blijven herhalen spreek jij binnen no time Italiaans.

 

 • Waarom zou ik betalen voor een cursus Italiaans als het online ook gratis kan?
  De kans is groter dat jij Italiaanse woordjes gaat leren wanneer je hiervoor hebt betaald. Onze intrinsieke motivatie laat het nog wel eens afweten. Gelukkig blijft de extrinsieke motivatie wel aanwezig wanneer je betaalt voor een cursus.

 

 • In welke landen spreken ze Italiaans?
  Italiaans is de officiële taal in 4 verschillende landen, namelijk; Italië, Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
 
 
 

Ook de Italiaanse taal leren met NHA?

Ga jij ook Italiaans leren met NHA? Schrijf je dan vandaag nog in. Je kunt meteen starten en voor je het weet voer jij complete gesprekken in de mooie Italiaanse taal. Fantastico!

Vergroot je wereld en je kennis door Italiaans te leren met NHA! Over een jaar zeg je met recht: parlo italiano (Ik spreek Italiaans).

Twijfel je nog? Kies dan voor een gratis proefles. Of bekijk het hele cursusaanbod door je in te schrijven en 15 dagen gratis te proberen! 

Daarom studeren bij NHA

 • Eerste 15 dagen op proef
 • Waardevolle diploma's
 • Compleet studiepakket
 • Voordelige lesgelden

Lees meer over studeren bij NHA »
NRTO Logo    iso

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!