Cursus Italiaans  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Cursus Italiaans
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
319,00
of 
15 x €23,50
4.5/5

Beoordeeld door 25 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Italiaans docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 15 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de Italiaanse taal en cultuur met de cursus Italiaans

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Ben jij ook verliefd op Italië? Ga je er graag op vakantie of wil je misschien zelfs emigreren naar dit schitterende land? Dan is Italiaans leren een goed idee! In deze cursus Italiaans komen vrijwel alle aspecten van deze prachtige en levendige taal aan bod. Zo leer je de taal snel en goed spreken en begrijpen! 

      Leer Italiaans op ERK-niveau B1 
      
Leer al in 15 maanden Italiaans
   
   Met gratis Taal-app

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Italiaans leren vergroot jouw wereld. Je leert nieuwe mensen kennen die je anders misschien nooit had ontmoet. Handig voor op vakantie, maar ook voor bijvoorbeeld je werk. Met de cursus Italiaans ontdek jij stap voor stap deze prachtige taal!

De cursus Italiaans voor Beginners is ontwikkeld op ERK-niveau A2 en Italiaans voor Gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Na afloop van een cursus Italiaans kun jij je dus prima redden in allerlei situaties.
 

Italiaans leren; makkelijker dan je denkt!

Italiaans leren lijkt misschien moeilijk. De taal lijkt weinig op ons Nederlands en bovendien houden de Italianen er een flink spreektempo op na. Toch is Italiaans leren makkelijker dan je denkt. Met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM heb jij het Italiaans snel onder de knie. 

Daarnaast kun je in de cursus Italiaans kiezen voor begeleiding van een vakdocent. Deze beheerst de Italiaanse taal perfect en zal jouw huiswerk vakkundig nakijken en beoordelen. De docent staat jou bij tijdens je cursus. Italiaans leren vanuit huis was nog nooit zo makkelijk. Zo werk je snel naar een vloeiende beheersing van de Italiaanse taal.

 

Benieuwd of deze cursus Italiaans iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar Italiaans leren heb jij al gezet!

 

Ga praktisch aan de slag met Italiaans

De cursus Italiaans is praktisch ingestoken. Lastige grammatica komt alleen aan bod wanneer het echt nodig is. Op die manier kun je nog sneller Italiaans leren spreken. Je leert wat je kunt zeggen in veel voorkomende en herkenbare situaties. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid.

De cursus is verrijkt met interactieve woordentrainingenvideo’s en geluidsfragmenten waardoor jij de taal nog sneller onder de knie hebt. Met de cursus Italiaans groeit je woordenschat verrassend snel. Al na de eerste lessen kom je veel verder dan ‘grazie’, ‘buongiorno’ en ‘gelati’.
 

"Mijn ervaring met NHA is heel goed!"

Arno Weijers (75) volgt de cursus Italiaans:
"Deze foto is gemaakt bij het Lago di Toval. Ik volg de cursus Italiaans om goed contact te kunnen hebben met de lokale bevolking tijdens mijn vakantie. Door persoonlijke gesprekken krijg je veel meer informatie over het land en de mensen. 

Mijn ervaring met NHA is heel goed. De theorie wordt goed behandeld en van alle nieuwe woorden leer je de uitspraak met geluidsbestanden. De lessen worden ook snel nagekeken. Naast Italiaans volg ik ook nog de cursus Frans voor Gevorderden."

  

Verbeter je CV met een cursus Italiaans

Wil je moeiteloos communiceren met je Italiaanse business partner of een nieuwe markt aanboren in Italië? De cursus Italiaans is ook erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Italiaanse taal nodig hebt voor je werk. Italiaans leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Het volgen van deze cursus vergroot jouw algemene inzetbaarheid en verbetert jouw sociale vaardigheden.

Cursus Italiaans: fris je kennis op

Wil jij Italiaans leren zodat je zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek kunt voeren in het Italiaans? Of spreek je de taal, maar wil je jouw kennis grondig opfrissen? Na de cursus Italiaans kun je met recht zeggen: parlo italiano (ik spreek Italiaans). Schrijf je nu in en ga direct aan de slag! 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Italiaans

Cursus Italiaans voor Beginners

De cursus Italiaans van NHA is voor beginners én gevorderden. Je start met de cursus Italiaans voor Beginners waar onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Italiaanse uitspraak;
 • begroeten;
 • naar iemand informeren;
 • grammatica;
 • de weg vragen / tijdsaanduidingen;
 • in de keuken;
 • begrippen.

Cursus Italiaans voor Gevorderden

Heb je Italiaans voor Beginners afgerond, dan ga je direct verder met de lessen uit de cursus Italiaans voor Gevorderden. Hierin leer je jouw taalgebruik te perfectioneren. Ook vergroot je jouw woordenschat zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem is voor je. 

Tijdens de cursus Italiaans voor Gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • recepten;
 • werkwoorden en voornaamwoorden;
 • diverse tijdsvormen;
 • in het restaurant;
 • hoofd- en bijzinnen;
 • op vakantie;
 • in de tuin.

Italiaans voor Beginners + Gevorderden: extra voordelig! 

De voordelige combicursus Italiaans combineert de onderwerpen van de cursus voor beginners met de onderwerpen uit de cursus voor gevorderden. Door de overlapping van de onderwerpen is de totale cursusduur maar vijftien maanden en kun je dus extra snel Italiaans leren spreken. Je spaart zo een heel bedrag uit, terwijl je meer hebt geleerd. 

Start jij vandaag nog met de cursus Italiaans? Ook jij kunt binnen enkele maanden Italiaans leren spreken.

 

Video's, geluidsfragmenten en interactieve woordentrainingen

Aan de hand van video's en geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Italiaanse taal. Daarnaast bevat een deel van de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen. Hiermee leer je spelenderwijs de woorden kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Italiaans , afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Italiaans voor Beginners + Gevorderden

De docent reageert snel en geeft goeie tips over de stof! De curses werkt eenvoudig en makkelijk te volgen (zelfs al wordt het een beetje moeilijk). Het is eenvoudig in je eigen tijd te volgen en de curses geeft je alle materialen om goed de taal te leren. Bijvoorbeeld door luister fragmenten.

10/10
Italiaans voor Beginners + Gevorderden

Tot nu toe duidelijke lessen en goede feedback van de leraar

10/10
Italiaans voor Beginners + Gevorderden

Ik vind de cursus heel overzichtelijk en zeker heel duidelijk, ook over mijn leraar Rien ben ik zeer tevreden, hij geeft mij goede tips en het huiswerk is snel nagekeken, ik beleef erg veel plezier aan deze cursus. Het cursusmateriaal ziet er fantastisch en verzorgd uit.

8/10
Italiaans voor Beginners + Gevorderden

Wat ik lastig aan cursus vind zijn de huiswerkopgaves, soms is niet duidelijk wat er wordt verwacht. Bij sommige huiswerkopgaves kun je de vragen op meerdere manieren interpreteren.

DIPLOMA

Diploma Italiaans

Bij NHA rond jij je Cursus Italiaans af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Italiaans kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Italiaans is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Italiaans valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Italiaans uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Italiaans leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Italiaans voor Beginners en Gevorderden heeft een studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Italiaans   

Schrijf je nú in voor de Cursus Italiaans en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Italiaans voor Beginners + Gevorderden
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€369,00
of  15x 27,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€319,00
of  15x 23,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De docent reageert snel en geeft goeie tips over de stof! De curses werkt eenvoudig en makkelijk te volgen (zelfs al wordt het een beetje moeilijk). Het is eenvoudig in je eigen tijd te volgen en de curses geeft je alle materialen om goed de taal te leren. Bijvoorbeeld door luister fragmenten.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!