Gratis studiegids

                                             

 

Educatie binnen detentie

Onderwijs is de sleutel tot succesvolle re-integratie

Bij NHA geloven we dat iedereen de kans verdient om zich te ontwikkelen. Onze speciaal ontworpen leeromgeving helpen gedetineerden vaardigheden te verwerven die essentieel zijn voor hun succes na vrijlating.

 


 

Educatie biedt gedetineerden de mogelijkheid om vaardigheden te leren en bestaande kennis te verbeteren. Wat ook van belang is voor een succesvolle re-integratie in de maatschappij na hun vrijlating. Onderzoek toont aan dat educatieve programma's niet alleen recidive verminderen, maar ook de cultuur binnen de gevangenis verbeteren door dagbesteding te bieden. Deze programma's helpen individuen hun zelfvertrouwen op te bouwen, verantwoordelijkheid te nemen en bieden hen een constructief pad vooruit, weg van vorige fouten. 

 

 

 

European Association for Business and Training (EABT)

Bij NHA streven we naar hoogwaardige educatie en professionele ontwikkeling. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met de European Association for Business and Training (EABT). Deze vooraanstaande organisatie bevordert zakelijke en beroepsgerichte opleidingen in heel Europa.

 

Voordelen van EABT:

 Internationaal erkende certificeringen

 Toegang tot exclusieve netwerken

 Kwaliteitsgarantie

 

 Opleiding als dagelijkse drijfveer

"In de Noorse gevangenis begon ik met een studie Bedrijfskunde via EABT. Dit gaf mijn tijd achter tralies, zin en een doel. Studeren hielp me om dagelijks met een positiever gevoel op te staan en met een doelgerichte houding elke nieuwe dag te beginnen. De mogelijkheid om enkele uren per week op een computer te werken en de avonden te besteden aan het doorlezen van mijn studiemateriaal, versterkte mijn vastberadenheid om door te zetten.

Nu terug in Nederland, zet ik mijn studie voort met een vervolgopleiding in Hoger Management. Ik ben ervan overtuigd dat deze studie mijn toekomst buiten de gevangenis positief zal beïnvloeden. Ondanks dat ik nog enkele jaren te gaan heb, zie ik deze voortzetting van mijn educatie als een cruciale stap richting een succesvolle re-integratie en een zinvol leven buiten de gevangenismuren."

 

 

Waarom kiezen voor NHA?

 

 Beveiligde leeromgeving 

 NHA-examens op PI-locatie

 Speciaal ontworpen inschrijftraject

E-mailadres voor cursist, met doorstuurfunctie naar begeleider

 

 

Beveiligde leeromgeving

Bij NHA nemen we de veiligheid van zowel onze cursisten als hun gegevens zeer serieus. Voor onze programma's binnen penitentiaire inrichtingen bieden we een speciaal beveiligde online leeromgeving aan. Deze omgeving garandeert dat alle educatieve materialen op een veilige en gecontroleerde manier toegankelijk zijn, waardoor gedetineerden zonder risico kunnen leren en groeien.

 

Julia* volgde een studie vanuit een Afrikaanse gevangenis

"De cursus Commerciële Teksten Schrijven was een lichtpuntje in een zwarte tijd. Ik keek ernaar uit om mezelf te blijven ontwikkelen.  Ondanks de uitdagingen bleef ik vastberaden om mezelf te verbeteren. Het nadenken, de feedback en tips van mijn docent loodsen me door de studie heen. Ik besefte hoe belangrijk het is om nooit op te geven en altijd te blijven leren.  Dankzij de cursus heb ik een minder groot gat op mijn cv en kon in, eenmaal terug in Nederland, weer snel aan het werk en opnieuw focussen op de toekomst. Je kunt echt meer dan je denkt."

Lees hier het hele verhaal van Julia >>

* De gebruikte naam is om privacyredenen gefingeerd.

 

Benieuwd naar nog een verhaal over het studeren achter de tralies? 

Lees het verhaal van Marco*.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!