Gratis studiegids

Dit levert studeren jou op

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

Studeren is iets waar veel tijd in gaat zitten en dat zeker niet altijd vanzelf gaat. Alle tijd en moeite die je in je opleiding steekt wil je natuurlijk wel nuttig besteden. Gelukkig biedt studeren veel voordelen, zowel voor jou persoonlijk als voor je carrière. Het vergroten van je kennis kan je veel opleveren. Lees snel verder en ontdek van welke voordelen jij profiteert door te studeren!

blog-dit-levert-studeren-jou-op

Verbreed je eigen horizon

Studeren doe je natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf. Door een opleiding te volgen kun je je verdiepen in een onderwerp dat jou echt interesseert en doe je hier nieuwe kennis over op. Dit kan iets zijn dat je hobbymatig doet, zoals een cursus Aquarelleren, een taalcursus Frans of iets dat aansluit bij je werkveld, zoals een Speltherapie opleiding. Wat voor opleiding je ook doet, het belangrijkste is dat jij er veel voldoening uit kunt halen om je te verdiepen in je interesses.


Blijf bij in je vakgebied of creëer betere baankansen

Het volgen van een opleiding kan je daarnaast ook in je professionele ontwikkeling helpen. Door een opleiding te volgen kun jij ervoor zorgen dat je bijblijft in je vakgebied. In sommige vakgebieden volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Daarom is het belangrijk dat jij jouw kennis bijhoudt en het volgen van een studie kan je hierbij helpen. Ook kan een opleiding je helpen om je te verdiepen of verbreden in je vakgebied waardoor je betere baankansen voor jezelf creëert.               


Laat inzet en ambitie zien aan nieuwe werkgevers

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan het volgen van een opleiding je ook helpen bij het solliciteren. Veel werkgevers zijn vooral op zoek naar iemand met een goede inzet en ambitie, en die dit ook kan aantonen. Als jij kunt laten zien dat je op eigen initiatief een cursus over een bepaald programma hebt gevolgd, zoals Photoshop of Exact Online, heb je vaak een streepje voor op andere sollicitanten.


Leer kritisch denken

Studeren bevordert ook je vermogen om kritisch na te denken. Doordat jij je kennis uitbreidt ben je in staat om een probleem vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Als jij kennis hebt van verschillende onderwerpen is het makkelijker om het grote geheel te overzien. Daardoor kun je makkelijker de gevolgen van bepaalde beslissingen doorzien. Kritisch denken is een vaardigheid die zowel in je carrière als in je privéleven goed van pas kan komen!                            


Sla een andere richting in

Ook als jij het roer wilt omgooien en je wilt ontwikkelen in een compleet ander vakgebied kan studeren jou helpen. Of je dit nu doet binnen het bedrijf waar je al werkzaam bent of dat je een overstap maakt naar een andere organisatie, door het volgen van een opleiding bereid jij je goed voor op deze overstap. De nieuwe kennis en vaardigheden die jij in een opleiding ontwikkelt vormen de basis voor jouw nieuwe carrièrepad.  

Wil jij ook profiteren van deze voordelen van studeren, maar weet je nog niet welke opleiding bij jou past? Bekijk dan ons volledige aanbod van Beroepsopleidingen, Taalcursussen en Hobbycursussen

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!