Gratis studiegids

Recht & Juridisch

Wet- en regelgeving verandert voortdurend. Organisaties lopen continu achter de feiten aan als zij niet de hulp inschakelen van specialisten op het gebied van recht en juridische zaken. Heb je interesse in juridische aangelegenheden en vind je het fascinerend dat het recht nooit zo recht is als het lijkt? Volg een cursus bij de NHA en maak jezelf waardevoller voor werkgevers en mensen om je heen.

Juridische cursussen

Iedere organisatie heeft juridische specialisten nodig. Wil jij je verdiepen in de juridische wereld? Wil je aan de slag in dit vakgebied als Juridisch Secretaresse, of Juridisch Medewerker? Dan is een Juridische cursus een stap in de juiste richting. Als juridisch professional ben je een allrounder. Je moet verstand hebben van verschillende aspecten van het recht. Met een Juridische cursus zorg je ervoor dat jouw vaardigheden toereikend zijn.

Arbeidsrecht

NHA biedt Juridische cursussen op verschillende gebieden. Een hiervan is het gebied van arbeidsrecht. Met een cursus Arbeidsrecht leer je meer over arbeidsovereenkomsten, het arbeidsproces en het beëindigen van het dienstverband. Een dergelijke Juridische cursus is geschikt voor HRM medewerkers, maar ook voor werknemers en werkgevers. Zo kun je meer leren over jouw eigen rechten.

Mediation

Mediation is een discipline dat steeds vaker wordt ingezet als conflictbemiddeling tussen partijen. Het oplossen van arbeidsconflicten, maar ook zakelijke geschillen en burenruzies kunnen hier onderdeel van zijn. Zelfs conflicten met de overheid kunnen op het pas van een mediator komen.

Strafrecht

NHA biedt ook Juridische cursussen op het gebied van Strafrecht. Wat mag er wel en niet in Nederland? Hoe gaat het strafproces in zijn werk? Wat is een vonnis? Het Strafrecht focust daarmee op overtredingen en misdrijven. Hierin verschilt deze discipline van de andere juridische cursussen.

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Interessegebieden

Zoveel mensen, zoveel interesses. Van cursussen op het gebied van creativiteit, verzorging en administratie tot techniek, management en persoonlijke ontwikkeling: welke interesse je ook hebt, bij NHA is er altijd een cursus die goed aansluit. Of een combinatie van cursussen. De meeste cursisten krijgen de smaak snel te pakken. Vanuit bestaande interesses ontstaan zomaar nieuwe interesses. Laat je verrassen.

Helemaal interessant is het als je keuze uiteindelijk leidt tot werk. Tal van cursisten kiezen eerst een cursus om te kijken of er een ‘klik’ is. Is die klik er, dan is de stap snel gemaakt naar een beroepsopleiding en verdien je binnen de kortste keren geld in een interessegebied. Zo snel kan het gaan. Verken de interessegebieden en laat je inspireren door het aanbod van NHA.

Waarom studeren bij NHA?

  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer in je eigen tempo
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocenten
Lees meer over studeren bij NHA »
  
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!