Gratis studiegids

Virtual assistant worden met een thuisstudie

Lijkt virtual assistant worden jou wel iets? De term virtual assistant (VA) kom je de laatste jaren steeds vaker tegen. Maar wat doet een virtual assistant precies? Simpel gezegd ondersteun je als virtual assistant ondernemers op afstand. Wil jij meer te weten komen over dit populaire beroep? Lees dan snel verder!

Wil jij virtual assistant worden? In onze Virtual Assistant opleiding leer je alles over dit beroep en hoe je zelf kunt starten als VA.

 

Bekijk de opleiding »

 

Virtual assistant worden: een uitdagend beroep

Als je nog nooit van dit beroep gehoord hebt, dan roept het misschien de vraag 'wat is een virtual assistant' op. Eigenlijk zegt de naam het zelf al: een virtual assistant is letterlijk een assistent die ondernemers virtueel ondersteunt. Als virtual assistant werk je voornamelijk online, vanuit huis of op een eigen kantoor.

De werkzaamheden die je doet, kunnen vaak online worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van events, het versturen van facturen of het bijhouden van een website.

De taken die je als virtual assistant uitvoert kunnen heel divers zijn. Dat maakt het werk leuk en uitdagend. Virtual assistant worden doe je dus niet zomaar. Maar met een goede opleiding leg jij een solide basis om een succesvolle virtual assistant te worden!

 

 

Hoe word ik virtual assistant?

Bij NHA bieden we jou de mogelijkheid om in je eigen tempo onze thuisstudie Virtual Assistant te volgen. Zo kun je de opleiding goed combineren met je huidige baan, hobby’s of een druk gezinsleven. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer je studeert.

In de opleiding leer je alles over het beroep van VA. Je leert werken met Office 365, want in jouw werkzaamheden zul je vaak gebruik maken van programma’s als WordPowerPoint, Excel en Outlook. Ook leer je in de opleiding meer over PR, marketing, social media en webdesign.

Naast deze praktische vaardigheden ga je in de opleiding ook aan de slag met persoonlijke effectiviteit. Je leert hoe je jouw werkzaamheden efficiënt uitvoert, maar ook waar jouw talenten liggen en hoe je ervoor zorgt dat je kunt doen wat je leuk vindt.

Aan het einde van de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan het starten van een eigen bedrijf. Vaak werken virtual assistants namelijk voor zichzelf. Daarom is het ook belangrijk dat je over de nodige ondernemersvaardigheden beschikt.
 

Al in 9 maanden virtual assistant worden

De meeste cursisten ronden onze opleiding al binnen 9 maanden af. Dat betekent dat jij dus over een jaar al als virtual assistant zou kunnen werken. Natuurlijk kun je ook altijd sneller door de lesstof heengaan. Jij bepaalt je eigen tempo. Stop dus met dromen en start met doen!

Tijdens onze opleiding word je begeleid door een ervaren vakdocent. Virtual assistant worden is namelijk een stuk eenvoudiger met de juiste begeleiding. Jouw docent kijkt je huiswerk voor je na en beantwoordt jouw vragen over de lesstof. Je staat er dus nooit alleen voor!


 

Onmisbare eigenschappen voor de virtual assistant

Wil jij een goede virtual assistant worden? Dan zijn een aantal vaardigheden onmisbaar voor een carrière als virtual assistant vanuit huis. Zo moet je bijvoorbeeld goed kunnen samenwerken en flexibel zijn. Zeker wanneer je voor meerdere ondernemers werkt, moet je de verschillende planningen goed op elkaar kunnen afstemmen. Ook werk je niet altijd op dezelfde locatie en kun je afwisselende werktijden hebben.

Omdat je veel taken online uitvoert, is het voor een virtual assistant natuurlijk ontzettend belangrijk om goede digitale vaardigheden te hebben. Die leer je in onze opleiding. Zo moet je goed kunnen omgaan met e-mail, digitale agenda’s kunnen beheren en overweg kunnen met digitale communicatietools.
 

Een toekomstgericht beroep 

Overweeg jij om virtual assistant te worden? Tegenwoordig is een carrière als VA een interessante keuze. Veel werkzaamheden kunnen tegenwoordig online worden uitgevoerd en steeds meer mensen werken (mede door de coronacrisis) thuis.

Nog een voordeel van virtual assistant worden: je hoeft geen grote investeringen te maken om te kunnen starten. Met een goede computer en telefoon kom je al een heel eind! 

Voor ondernemers die niet het budget hebben om fulltime een assistent aan te nemen kan een virtual assistant de perfecte oplossing zijn, omdat VA’s vaak voor meerdere klanten werken. Wil je virtual assistant worden? Dan kies je dus voor een flexibel en toekomstgericht beroep!
 

Vraag nu je gratis proefles aan!

Ben jij overtuigd en wil je zelf virtual assistant worden? Vraag dan nu jouw gratis proefles aan van onze opleiding. Zo ontdek je of de opleiding en het beroep van VA bij jou passen!

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

 

 

Toch liever Personal Assistant worden?    

Wil jij graag anderen ondersteunen bij hun werkzaamheden, maar is virtual assistant worden toch niet helemaal jouw ding? Wil je bijvoorbeeld niet voor jezelf beginnen? Of werk je toch liever op een fysiek kantoor in plaats van digitaal? Dan past onze Personal Assistant opleiding misschien beter bij jou.

Ook als personal assistant heb jij een assisterende functie met veel afwisseling. NHA biedt een opleiding aan waarin jij in 9 maanden alle essentiële vaardigheden leert om je te ontwikkelen tot een veelzijdige personal assistant!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!