Gratis studiegids

Paarden opleiding

Voor veel mensen zijn paarden een ware passie. Paardrijden, springen, dressuur, rijden met een paardenkoets: het zijn allemaal schitterende hobby’s! Een paard heeft natuurlijk de nodige training en verzorging nodig. Hoe houd je je paard gezond? Welke voeding moet je een paard geven? Hoe leer je een paard gehoorzamen en bevelen opvolgen? NHA biedt je een uitgebreide paarden opleiding aan. Met de thuiscursus Paardenverzorging leer je alles wat je moet weten over het omgaan met paarden.

 

Een grondige paarden opleiding bij jou thuis

Voor de paarden opleiding van NHA mag je gewoon thuisblijven. NHA bezorgt jou een gedrukte cursus, maar de leerstof vind je ook in de digitale leeromgeving Plaza. Je volgt deze paarden opleiding bij jou thuis wanneer je tijd hebt.

Bij de paarden opleiding horen natuurlijk ook huistaken en opdrachten, die je via het digitale leerplatform doorstuurt naar je persoonlijke vakdocent. Je vakdocent is een ervaren paardenkenner, die jouw huiswerk evalueert en jou helpt tijdens je studie. Haal alles uit je paardenhobby en behaal het begeerde getuigschrift Paardenverzorging van NHA!

 

Ga met de nodige kennis om met je paarden

Om op een verantwoorde manier paarden te houden heb je vanzelfsprekend kennis en ervaring nodig. Paardrijden is een fantastische bezigheid, maar een paard is eveneens een dier dat heel wat verzorging vraagt. Een jong paard of pony moet bovendien getraind worden, zodat het dier jouw bevelen feilloos opvolgt.

In de paarden opleiding van NHA komen onder meer de verschillende paardenrassen aan bod, het gebruik van paarden, de verzorging van paarden en uiteraard het paardrijden zelf. Je mag rustig de tijd nemen om alle onderwerpen van de cursus te bestuderen. Nadat je gestart bent met de opleiding, geeft jouw persoonlijke docent je drie jaar lang ondersteuning.

Op het einde van de paarden opleiding weet je hoe je een paard op- en afzadelt, hoe je de juiste zithouding aanneemt op een paard, wat de beste voeding is, hoe je de hoeven verzorgt, wat de meest voorkomende aandoeningen zijn enzovoorts.  

 

Een job als paardenverzorger

Misschien is het jouw droom om als paardenverzorger of –trainer aan de slag te gaan in een manege of stoeterij? Dan vormt de paarden opleiding van NHA alvast een goede basiscursus. Als je minstens een voldoende behaalt op al je huistaken en opdrachten, heb je recht op een NHA-getuigschrift Paardenverzorging. Een waardevol document om werk te vinden in de paardensector!

 

Probeer de cursus op proef

Om al je twijfels weg te nemen, mag je een gratis en vrijblijvende proefles aanvragen van de opleiding Paardenverzorging. Meer nog: na je inschrijving mag je de cursus zelfs vijftien dagen op proef proberen. Vrijwel alle cursisten gaan na deze vijftien dagen gewoon door met de cursus en behalen hun getuigschrift.

In het zeer uitzonderlijke geval dat je de opleiding toch niet wilt voortzetten, stuur je binnen vijftien dagen het cursusmateriaal terug naar NHA. Het al betaalde lesgeld krijg je terug. Sta je intussen te popelen om met de paarden opleiding te beginnen? Schrijf je nu in bij NHA!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!