Gratis studiegids

Creëer je eigen stijl met een make-up cursus

Make-up is niet alleen een manier om jezelf te laten zien, maar ook een echte vaardigheid die je kunt leren. Of je nu net begint of al wat meer ervaring hebt, een make-up thuisstudie, zoals die van NHA helpt je om beter te worden. In de cursus leer je alles van de basis, zoals hoe je foundation aanbrengt, tot meer ingewikkelde technieken en de laatste nieuwe stijlen in de beautywereld. Op deze pagina lees je wat je allemaal kunt leren in een make-up cursus en hoe het je kan helpen in je werk of met je hobby.

 

Wist je dat NHA drie verschillende make-up cursussen aanbiedt?

 

 

 

Wat ga je leren in een make-up cursus

Elke make-up cursus zal unieke onderdelen bevatten op verschillende gebieden, maar tegelijkertijd zullen ze ook overlappende thema's behandelen en essentiële basisonderwerpen bespreken.

 

Huidverzorging

Goede huidverzorging is een essentieel onderdeel van elke make-up routine en wordt uitgebreid behandeld in een make-up cursus. Voordat je begint met het aanbrengen van make-up, is het belangrijk om de huid goed te reinigen, te tonifiëren en te hydrateren. Dit zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten en je huid gezond blijft.

In een make-up cursus leer je niet alleen hoe je make-up aanbrengt, maar ook hoe je de huid het beste kunt voorbereiden en verzorgen. Door de juiste huidverzorgingstechnieken toe te passen, zorg je voor een optimale basis waarop je make-up kunt aanbrengen.

Dit helpt om een stralender en egaler resultaat te bereiken. Bovendien draagt een gezonde huid bij aan de algehele uitstraling en kan het de noodzaak voor zware make-up verminderen. Zo wordt in een make-up cursus duidelijk dat huidverzorging en make-up hand in hand gaan om het beste uit jezelf naar boven te halen.

 

Gezichtsanalyse

Gezichtsanalyse is een belangrijke vaardigheid die je leert in een make-up cursus. Het gaat om het nauwkeurig bestuderen van gezichtskenmerken om te bepalen welke make-up technieken en stijlen het beste passen bij een individu.

In een cursus make-up word je getraind om verschillende gezichtsvormen, huidtinten en -types, en unieke kenmerken zoals de oogvorm te herkennen en te analyseren. Dit inzicht stelt je in staat om make-up aan te brengen die niet alleen mooi staat,  maar ook de natuurlijke schoonheid van iemand versterkt.

Door een goede gezichtsanalyse kun je gepersonaliseerde adviezen geven en technieken toepassen die de positieve punten accentueren en eventuele onvolkomenheden subtiel camoufleren. Zo leer je in een make-up cursus hoe je elk gezicht op zijn mooist naar voren kunt laten komen.

 

Kleurenleer

Kleurenleer is een fundamenteel onderdeel van elke make-up cursus. Het helpt je te begrijpen hoe verschillende kleuren elkaar beïnvloeden en wat het effect is op het gezicht. In een make-up cursus leer je welke kleuren complementair zijn aan verschillende huidtinten, hoe je kleuren kunt kiezen die de ogen laten opvallen, en welke lipkleuren het beste passen bij de ondertoon van de huid.

Je krijgt ook inzicht in het gebruik van kleurtheorie om make-up aan te brengen. Hiermee wordt het balanceren van warme en koele tonen en het kiezen van de juiste kleuren om bepaalde kenmerken te benadrukken of te minimaliseren bedoeld.

Het toepassen van deze kennis in de praktijk stelt je in staat om professionele en gepersonaliseerde make-up looks te creëren. Een make-up cursus geeft je de tools en technieken om met vertrouwen te experimenteren met kleur en zo de beste resultaten te bereiken voor elke cliënt.

 

Vormen

In een make-up cursus leer je de verschillende gezichtsvormen herkennen, zoals ovaal, rond, vierkant, en hartvormig en hoe je make-up kunt aanbrengen die deze vormen het beste accentueert. Je ontdekt ook hoe je de vorm van de wenkbrauwen kunt aanpassen om het gezicht mooi te omlijsten, en welke wenkbrauwvormen het beste passen bij bepaalde gezichtsvormen.

Verder wordt de theorie toegepast op andere belangrijke kenmerken, zoals de ogen en mond. Je leert bijvoorbeeld hoe je oogschaduw en eyeliner kunt aanbrengen om kleine ogen groter te laten lijken, of hoe je met lippenstift een vollere of juist subtielere mond kunt creëren, afhankelijk van de vorm van de lippen.

Al deze vaardigheden samen helpen je om een mooie en flatterende make-up look te creëren die de natuurlijke schoonheid van iedereen versterkt. Elk aspect van vormen in make-up is gericht op het verbeteren en in balans brengen van het gezicht en wordt grondig behandeld in een make-up cursus om je de beste technieken te leren.

 

Dag en avondmake-up

Dag- en avondmake-up zijn twee stijlen die je leert perfect toe te passen in een make-up cursus. Deze vaardigheden horen bij het creëren van looks die passen bij verschillende gelegenheden en tijdstippen.

In een make-up cursus leer je dat dagmake-up meestal lichter en subtieler is. Het doel is om een frisse en natuurlijke uitstraling te creëren die mooi staat in daglicht. Je leert hoe je een basis kunt aanbrengen die eruitziet als een tweede huid, hoe je neutrale tinten kunt gebruiken voor ogen en lippen, en hoe je een zachte blos op de wangen kunt aanbrengen voor een gezonde gloed.

Voor avondmake-up leer je in de make-up cursus juist hoe je dieper en intenser kunt gaan met kleuren en texturen. Avondmake-up draait vaak om het creëren van een dramatischere look die goed uitkomt in kunstlicht. Je ontdekt technieken voor het aanbrengen van smokey eyes, het gebruik van glitter of metallic afwerkingen, en het kiezen van gedurfdere lipkleuren die de outfit en de gelegenheid complementeren.

Elke stijl heeft zijn eigen technieken en producten, en door een make-up cursus krijg je de kennis en het vertrouwen om voor elke situatie de juiste make-up look te creëren.

 

Make up voor specifieke gelegenheden

Make-up voor specifieke gelegenheden is een belangrijk onderdeel van een make-up cursus, waarbij je leert om looks te creëren die geschikt zijn voor bijzondere evenementen zoals bruiloften, fotoshoots, en modeshows. Hieronder zijn enkele voorbeelden verder toegelicht.

Bruidsmake-up
In een make-up cursus leer je bruidsmake-up aan te brengen die de hele dag mooi blijft zitten en fantastisch oogt op foto's. Dit omvat het gebruik van langhoudende producten en technieken voor het highlighten en contouren om de bruid er op haar best uit te laten zien op haar grote dag.

Make-up voor fotoshoots
Fotoshoots vereisen make-up die goed werkt onder verschillende belichtingen en vanuit verschillende hoeken. Je leert hoe je make-up aanbrengt die de sterke punten van het model benadrukt zonder overweldigend te zijn, met aandacht voor details die op camera zichtbaar zijn.

Catwalk make-up
Catwalk make-up is vaak gedurfd en artistiek, ontworpen om een statement te maken en een ontwerprevisie te completeren. In een make-up cursus leer je hoe je creatieve en opvallende looks creëert die van een afstand duidelijk zijn en passen bij de thema's van de modeshow.

Elk van deze scenario's vraagt om een andere aanpak en technieken die je tijdens een make-up cursus kunt oefenen en perfectioneren. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, ben je goed voorbereid om voor elke speciale gelegenheid de perfecte make-up look te leveren.

 

 

Verschillen tussen de opleidingen

Er zijn natuurlijk zoveel mogelijkheden voor een make-up cursus. Hoe weet je nu welke opleiding of cursus het beste bij jouw wensen aansluit? Hieronder worden de drie verschillende opleidingen nog even kort besproken.

 

Visagie Basiscursus

Als je de basis van professioneel make-up aanbrengen onder de knie wilt krijgen, is de Visagie Basiscursus perfect voor jou. Bovendien is het een geweldig startpunt voor iemand die graag visagiste wil worden. Bij het starten van de cursus ontvang je een gratis materialenpakket waarmee je direct aan de slag kan. De basiscursus wordt afgesloten met een praktijkdag, onder begeleiding van een ervaren docent.

 

 

Opleiding Visagie Branchediploma

Deze opleiding gaat een stap verder dan de basisopleiding en is bedoeld voor diegenen die hun vaardigheden willen uitbreiden en mogelijk een carrière in de visagie overwegen. De brancheopleiding omvat uitgebreidere technieken, zoals bruidsmake-up en fotografie make-up. Tijdens de opleiding breng je de theorie in praktijk tijdens vijf praktijkdagen, onder begeleiding van een ervaren vakdocent. Daarnaast ontvang je een gratis basismaterialenpakket bij het starten van de opleiding.

De opleiding Visagie Branchediploma leidt je op voor het erkende diploma van het KWC. Zo kun je direct aan de slag als gediplomeerd allround visagist.

 

 

Cursus Make-up Artist

Tijdens de cursus Make-up artist leer je alle ins en outs op het gebied van beauty. Je doet meer kennis op over de basis- en gespecialiseerde make-up technieken, maar je gaat ook leren over het aanbrengen van huidreiniging en huidverzorging. Daarnaast krijg je ook lessen op het gebied van nail-art, zo creëer je niet alleen de mooiste make-up looks, maar ook prachtige nagels.

Tijdens de cursus Make-up Artist kun je deelnemen aan 5 praktijkdagen. Met begeleiding van een ervaren vakdocent breng je de geleerde theorie in praktijk. Daarnaast ontvang je een gratis basismaterialenpakket van Make-up Studio materialen, zo kun je direct aan de slag!

Elke opleiding is ontworpen om te voldoen aan verschillende niveaus van interesse en professionele aspiraties, van hobbyisten tot toekomstige professionals in de make-up industrie.

 

 

 

Kwasten klaar? Make-uppen maar!

Een make-up cursus is meer dan alleen het leren van technieken; het is een investering in jezelf en in je toekomst binnen de beautyindustrie. Of je nu je vaardigheden wilt uitbreiden of een nieuwe carrière wilt starten, een make-up cursus biedt de tools en kennis die je nodig hebt om te slagen.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Ruim 85 jaar ervaring
  • Voordeligste opleider van Nederland
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!