Gratis studiegids

Leren programmeren met mBlock / Blockly

Programmeren is de toekomst. Door de digitalisering van de samenleving wordt het steeds belangrijker om vroeg te beginnen met het opleiden van de volgende generatie programmeurs. De opleiding Programmeren Voor Kinderen is dan ook een NHA opleiding die snel groeit in populariteit.
 

In deze opleiding, speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, is het de bedoeling dat er een robotje wordt aangestuurd middels zelfgeschreven programmeertaal. Uiteraard wordt er begonnen bij de ultieme basis. Je wordt in 18 lessen, waaronder 5 projecten, door de gehele lesstof geleid. Je maakt daarbij gebruik van mBlock software.

  

Aan de slag met mBlock

In de opleiding wordt gebruik gemaakt van mBlock software waarmee je de robot (mBot) kunt aansturen. Ook hierin wordt je volledig begeleid. Je kunt de mBlock software gemakkelijk downloaden en kunt beginnen met verkennen.

Programmeren met mBlock klinkt lastig, maar dat is het niet. Je gebruikt namelijk blokjes met vooraf ingestelde programmeercode. Zo kun je het testpoppetje gemakkelijk besturen door verschillende blokjes in de juist volgorde te zetten.

 

mBlock programmeren Blockly

 

Wanneer je het een beetje onder de knie hebt, ga je aan de slag met het besturen van de mBot robot.
 

Wat is het verschil met Blockly programmeren?

Wellicht komt Blockly programmeren je bekend voor. Deze software wordt veel gebruikt op scholen. Wanneer je kind(eren) al bekend is/zijn met deze software, dan kunnen ze direct aan de slag met mBlock. Deze programma’s zijn in de basis namelijk precies hetzelfde!

Ook bij Blockly programmeren werk je namelijk met vooraf ingestelde blokjes met programmeertaal. Alleen is mBlock in het Nederlands, en Blockly in het Engels. Daarom maakt de opleiding Programmeren voor Kinderen gebruik van mBlock.
 

Waarom Programmeren voor Kinderen?  

Programmeren is de toekomst, dus hoe vroeger ze ermee beginnen, hoe enthousiaster ze worden over deze zeer kansrijke branche. Daarbij creëren de kids iets waar ze trots op zullen zijn. Het is dus niet alleen goed voor hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het zelfvertrouwen.

Probeer de cursus Programmeren voor Kinderen nu 15 dagen gratis, en laat ze kennismaken met mBlock programmeren!

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!