Gratis studiegids


 

Cursus hondengedrag

De hond is een trouwe vriend van de mens, een levendige huisgenoot die vreugde en plezier brengt in elk gezin. Net als een kind heeft een pup echter opvoeding nodig. Met een cursus hondengedrag leer je het gedrag van je hond beter te begrijpen en waar nodig bij te sturen.

De NHA-thuiscursus ‘Alles over de Hond’ is een must voor iedereen die pas een hond heeft. Niet alleen het typische gedrag van een hond komt aan de orde, je leert ook welk hondenras het best bij jou past, hoe je je hond zindelijk maakt en gezond houdt, wanneer je met je hond naar de dierenarts moet enzovoorts. Met deze honden cursus leer jij alles wat je moet weten over je trouwe viervoeter.

 

Maak je hond tot een trouwe vriend

Hondenbezitters zijn het erover eens dat een hond een grote meerwaarde betekent voor elk gezin. Leren omgaan met een hond vraagt van het baasje wel enige ervaring. Een jonge hond moet getraind worden zodat hij de bevelen van zijn baasje begrijpt en correct opvolgt. Een cursus hondengedrag is daarom een aanrader voor elke hondenbezitter.

Als je een drukke baan hebt en weinig vrije tijd overhoudt, is het niet altijd gemakkelijk om je steeds te verplaatsen naar een hondenschool. Met de NHA-cursus ‘Alles over de Hond’ train je je huisdier gewoon in je eigen woonkamer of tuin wanneer je er de gelegenheid voor hebt. Je hoeft niet te wachten tot er een nieuwe lessenreeks start bij een hondenschool om met een cursus hondengedrag te beginnen. Je kunt je op elk tijdstip van het jaar inschrijven voor de NHA-opleiding ‘Alles over de Hond’.

 

Een praktijkgerichte cursus hondengedrag

Vanzelfsprekend ligt in een cursus hondengedrag de nadruk op de praktijk. Met praktijkopdrachten, die je in je vertrouwde omgeving met je hond uitvoert, leer je duidelijke commando’s geven zodat je hond je bedoeling onmiddellijk begrijpt. Als je hond ongewenst gedrag vertoont, leer je hoe je het gedrag van je hond verandert door op een correcte manier te straffen of te belonen. De cursus schenkt natuurlijk veel aandacht aan de zindelijkheidstraining van een jonge hond. Bovendien leer je hoe je een gewonde wond de eerste zorgen toedient.

 

Hulp van een ervaren lesgever

Je volgt de cursus thuis, maar je staat er niet alleen voor. Bij elke thuisopleiding van NHA word je begeleid door een ervaren docent. Als je vragen hebt bij de praktijkopdrachten die je met je hond moet uitvoeren, kun je je docent steeds contacteren.

Je krijgt de cursus Alles over de Hond gedrukt op papier thuis gestuurd, maar je vindt de leerstof en de opdrachten ook online terug op de digitale leeromgeving van NHA. Gemiddeld duurt de volledige opleiding 15 maanden, maar je kiest zelf hoeveel tijd je wekelijks spendeert aan de cursus. Op het einde ontvang je een NHA-getuigschrift van de opleiding.

 

Volg een gratis proefles

Vraag een gratis proefles aan om jezelf te overtuigen van de kwaliteit van de NHA-thuiscursussen. Zo krijg je al een voorproefje van de inhoud en de opbouw van de cursus hondengedrag. Sta je te popelen om onmiddellijk met de training van jouw schattige pup te beginnen? Schrijf je nu in voor de NHA-cursus Alles over de Hond!

 

Jouw hondenkennis verder uitbreiden

Heb je de cursus hondengedrag afgerond en ben je op zoek naar meer? Bekijk dan ook eens de cursus Hondentrimmen. Zo zorg jij er niet alleen voor dat je precies weet wat jouw trouwe viervoeter nodig heeft, maar ook dat jouw hond er altijd perfect uitziet. Met de juiste opleiding kun jij zelfs je eigen Hondentrimsalon beginnen en maak je van je hobby je beroep.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!