Gratis studiegids

Cursus Daytraden; geld verdienen met beleggen

Iedereen heeft op een of andere manier misschien al met beleggen te maken. Vooral Day Trading kent door corona een populariteitspiek. Sinds corona zijn we ons massaal gaan verdiepen in deze vorm van beleggen. Daytraden is iets dat je vanuit huis kunt doen en daardoor zijn we dit in coronatijd meer gaan doen. De doelgroep van Daytrading cursussen is breder en jonger dan ooit. Logisch. Je kunt er immers geld mee verdienen. Maar daarvoor moet je wel weten waar je mee bezig bent. En dus is een cursus Daytraden een goede start.

 

Wat is Day Trading?

De naam zegt het eigenlijk al. Een Day Trader is iemand die een positie opent en sluit op dezelfde dag. Ongeacht of aan het einde van de beursdag de positie op winst of verlies staat, de positie wordt niet overnight aangehouden.

Is dit wel het geval, dan is er geen sprake meer van Day Trading, maar van positietrading.

 

Waarom Day Traden?

Een wensgedachte die consequent op de beurs speelt; makkelijk rijk worden. In de tijden van corona is deze gedachte echter nog luider dan normaal, vooral bij onervaren en nieuwe beleggers die met een cursus Daytraden de beurs betreden. De corona-uitbraak heeft immers gezorgd voor grote onrust op de beurzen, wat kansen biedt voor Day Traders.

Het gaat bij deze tak van sport namelijk niet om de onderliggende waarde van een bedrijf, maar om de volatiliteit en het volume. Met andere woorden, het gaat om de beweeglijkheid van de koers.

Day Trading is echter minder gevaarlijk dan handelen met een horizon van meer dan één dag. Waarom? Het risico van een grote koersuitslag tegen de openstaande positie bij de opening op de volgende beursdag wordt geëlimineerd. Je kunt immers alleen reageren wanneer de beurs is geopend. Met een Daytrading cursus zorg je ervoor dat je de juiste informatie achter de hand hebt om jouw risico nog verder te verkleinen.

 

Daytraden; cursus die zichzelf terugverdient

De belangrijkste reden waarom veel mensen gaan Day Traden, is natuurlijk financiële onafhankelijkheid. Zelf het heft in handen kunnen nemen. Day Trading is een levenswijze, en zeker geen gemakkelijke, maar kan wel de droom van sommige handelaren realiseren: financiële onafhankelijkheid.

Een cursus Daytraden is de juiste start van deze financieel onafhankelijke toekomst. Dit is echter voor slechts een kleine groep weggelegd. Day Traders zullen doorgaans dus geen superwinsten op een trade maken, maar uiteraard maken vele kleine winsten ook een grote winst.

Het grote voordeel van Day Trading is de controle en de risicobeheersing. Deze zijn onmisbaar. Een Day Trader hoeft geen slapeloze nachten te hebben en kan de volgende dag weer fris en objectief naar nieuwe kansen speuren.

Om zonder stress de beurs op te kunnen is het wel van belang dat je weet waar je mee bezig bent en dat je je keuzes goed afweegt. In een cursus Daytraden leer je alles wat je moet weten over de controle en risicobeheersing van deze vorm van beleggen.

 

cursus daytrading

 

 

Winnen met Day Traden? Volg een Daytrading cursus


In theorie is Day Traden makkelijk. Je stapt in, houdt de koers in de gaten, en zodra deze wordt aangetikt stap je uit. In de praktijk is deze vorm van beleggen echter wat moeilijker.

We zijn geprogrammeerd om voor zekerheid te kiezen. Winst nemen we daardoor sneller dan een verlies. En zo’n verlies kan vervolgens snel oplopen. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer je wel of niet uit moet stappen. Deze inzichten kun je opdoen middels een Daytrading cursus.

Er zijn bijna dagelijks goede winsten te behalen op de beurs, maar je moet er wel alles voor over hebben. Het lijkt op topsport. Een eenvoudige route naar beurssucces bestaat niet.

 

Cursus Daytraden; begin met beleggen

Iedereen kan beleggen. Maar om écht winst te kunnen behalen moet je er natuurlijk wel iets voor doen. Om winst te boeken moet je als Day Trader zeer gedisciplineerd kunnen handelen, een handelsinstinct hebben, je emoties in bedwang houden, vaardig en consequent kunnen toeslaan en geduld hebben.

Ook is kennis van de handelstechnieken van belang. Start niet zomaar met traden, maar begin met een Daytrading cursus om voorbereid aan de slag te gaan. Een beetje geluk is overigens ook mooi meegenomen.

Wil je je helemaal onderdompelen in dit onderwerp? Kies dan voor de cursus Blockchain en leer alles over deze technologie achter cryptovaluta.

 

Maar Daytraden is niet per se profijtelijker dan een andere vorm van beleggen.

Er zijn allerlei vormen van beleggen zoals:

 

bulletpoint  in aandelen

bulletpoint  in beleggingsfondsen

bulletpoint  in warrants

bulletpoint  in opties

bulletpoint  in termijncontracten

bulletpoint  in obligaties

bulletpoint  in valuta

bulletpoint  in ‘special products’ zoals turbo’s of trackers

 

Je favoriete vorm van beleggen kun je het beste vinden als je overal de basis van weet. Met een cursus beleggen voor beginners ontdek je alle ins en outs van het beleggen!

 Of start met het immens populaire crypto beleggen

 

Start jij ook met beleggen?

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!