Gratis studiegidsWil jij de Arabische taal leren?

Arabisch leren doe je bij NHA in slechts 12 maanden !

Volg een cursus Arabisch en leer lezen, schrijven en spreken in het Arabisch. Arabisch leren is gemakkelijker dan je denkt met een cursus van NHA. Vraag nu een gratis proefles aan en ontdek of Arabisch leren iets voor jou is! 

Wereldwijd spreken meer dan 200 miljoen mensen Arabisch. Maar gebruiken zij ook allemaal dezelfde taal? Ja en nee.

In alle landen waar het Arabisch de officiële landstaal is, wordt het moderne standaard Arabisch (MSA) gebruikt in de formele communicatie. Van omroepberichten op vliegvelden en televisieuitzendingen tot artikelen in kranten en boeken: het MSA is in alle landen hetzelfde. Als je kiest voor Arabisch leren via NHA leer je dan ook MSA. Met deze taal kun jij in het Midden-Oosten prima uit de voeten! 
 

Bekijk onze taalcursussen uit het Midden-Oosten:

Alle taalcursussen bekijken  »

 
Naast het formele MSA spreken mensen wereldwijd lokale dialecten van het Arabisch in de dagelijkse omgang. De dialecten verschillen soms van het MSA en daar wordt ook aandacht aan besteed wanneer je aan de slag gaat met Arabisch leren bij NHA.  

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

 

Maak jezelf verstaanbaar in de MSA landen

De Arabische taal leren? Leer MSA. Met Modern Standaard Arabisch maak je jezelf verstaanbaar in tientallen landen in het Midden-Oosten:

Vinkje bulletpoint  Algerije

Vinkje bulletpoint  Bahrein

Vinkje bulletpoint  Egypte

Vinkje bulletpoint  Irak

Vinkje bulletpoint  Jemen

Vinkje bulletpoint  Jordanië

Vinkje bulletpoint  Koeweit

Vinkje bulletpoint  Libanon

Vinkje bulletpoint  Libië

Vinkje bulletpoint  Marokko

Vinkje bulletpoint  Mauritanië

Vinkje bulletpoint  Oman

Vinkje bulletpoint  Palestina

Vinkje bulletpoint  Qatar

Vinkje bulletpoint  Saoedi-Arabië

Vinkje bulletpoint  Soedan

Vinkje bulletpoint  Syrië

Vinkje bulletpoint  Tunesië

Vinkje bulletpoint  Verenigde Arabische Emiraten

 Arabische taal leren

 

De Arabische taal leren met oog voor de praktijk

Van boodschappen doen tot een visum aanvragen op een ambassade: de taalcursus Arabisch is volledig gericht op de praktijk. De voorbeelden gaan over situaties die zakenmensen en vakantiegangers tegenkomen tijdens een bezoek aan een Arabisch sprekend land. Vergroot je woordenschat en leer de krant in het Arabisch lezen. 
 

Waarom Arabisch leren?

Wil je Arabisch leren voor een baan in de reisbranche? Ben je geïnteresseerd in werk bij een van de vele multinationale bedrijven die ook zakendoen in het Midden-Oosten of Noord-Afrika? Wil je beter communiceren met een van de ongeveer 300.000 mensen in Nederland die afkomstig zijn uit een Arabisch-talig land?

Ziekenhuizen, overheidsinstanties, de politie, reisorganisaties: overal is behoefte aan mensen die de Arabische taal beheersen. Je vergroot dus absoluut je carrièrekansen wanneer je deze taal aan je CV kunt toevoegen.

 

Els leert Arabisch voor haar pleegdochter Mariam

In 1981 ging Els voor het eerst naar Egypte voor een conferentie. Haar bezoek aan dit land veranderde haar leven drastisch. 

In een weeshuis in Assioet kwam ze in aanraking met Mariam, toen nog een klein baby'tje. Deze ontmoeting raakte iets bij Els. Sindsdien heeft ze altijd contact gehouden met Mariam, en probeerde ze er zoveel mogelijk voor haar te zijn.

Door de taalbarrière bleef communiceren altijd lastig. Els wilde graag van hart tot hart kunnen praten met Mariam, die zij als haar pleegdochter beschouwd. Daarom besloot Els Arabisch te leren met een cursus van NHA. 

Lees het verhaal van Els >>

 

Bepaal zelf je tempo

NHA is een geaccrediteerde onderwijsinstelling. Thuis, in de trein, op de camping: jij bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Het lesmateriaal krijg je thuisgestuurd. Opdrachten stuur je naar je privédocent die jouw werk van feedback voorziet. Wil jij ook Arabisch leren? Schrijf je dan in en start meteen!
 

Arabisch leren voor beginners

Het fijne aan een taalcursus volgen bij NHA is dat je bij het absolute begin kunt beginnen. We bieden namelijk Arabisch leren voor beginners aan. Je hoeft dus geen enkele kennis van de taal te hebben: je leert het stapsgewijs in onze cursus! Mocht je wel al basiskennis van de taal hebben, dan hoéf je niet te kiezen voor Arabisch voor beginners. Je kunt dan meteen instromen in de gevorderden cursus.

Of kies voor de beginners- en gevorderdencursus samen voor een extra voordelige prijs! Vraag nu een gratis proefles aan en ervaar zelf de voordelen van een thuisstudie Arabisch.

 

Ja ik wil een gratis proefles! »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!