Cursus Arabisch voor Beginners  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Cursus Arabisch voor Beginners
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
199,00
of 
12 x €18,50
4.2/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Arabisch docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Arabisch voor Beginners: leer stap voor stap Arabisch

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Ben jij gefascineerd door de Arabische taal? Of ben je van plan om een reis naar het Midden-Oosten te maken? Dan is deze cursus Arabisch voor Beginners de perfecte start om de taal onder de knie te krijgen! Stap voor stap maak je kennis met het Modern Standaard Arabisch, in spraak én geschrift.

   Leer Arabisch op ERK-niveau A1
   Kies voor begeleiding
van een ervaren docent
   
Inclusief handige gratis Taal-app

Arabisch leren lijkt misschien een hele uitdaging, maar je zult zien dat dit met een goede aanpak best meevalt. In de cursus Arabisch voor Beginners begin je met de absolute basis. Met duidelijke lessen bouw je jouw kennis stap voor stap op.
 

Leer Arabisch voor Beginners op A1 niveau

Deze beginnerscursus Arabisch is ontwikkeld op ERK (Europees Referentiekader voor Talen) niveau A1. Het ERK is een internationaal erkende standaard om aan te geven welk taalniveau je bereikt. In deze cursus leer je de basis van de Arabische taal. Daarmee ben je in staat om eenvoudige gesprekjes te voeren in het Arabisch.

Ook maak je in deze cursus Arabisch voor Beginners kennis met het Arabische alfabet. Je begint met het leren schrijven van de letters en oefent met het schrijven van woorden. Al snel schrijf je zelf Arabische zinnen en ja, dat doe je van rechts naar links!
 

Maak je verstaanbaar in het Midden-Oosten

Ga je op vakantie naar een land in het Midden-Oosten? Met Arabisch voor Beginners ben je goed voorbereid! Je leert in deze cursus namelijk het Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is het standaard Arabisch dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld de media en op scholen.

Van Marokko tot Qatar en van Egypte tot Saoedi-Arabië: met het Modern Standaard Arabisch kun jij je in het hele taalgebied verstaanbaar maken. Je leert dus een echte wereldtaal!

Naast het MSA worden er ook verschillende dialecten gesproken in het Midden-Oosten. Wil je later nog een dialect leren? Dan wordt dat makkelijker als je het MSA al beheerst.

 
Els leert Arabisch om met haar pleegdochter te kunnen communiceren.
Bekijk de video!
Arabisch leren voor beginners - met hulp!

Bij NHA sta je er niet alleen voor als je besluit om Arabisch te leren. Je kunt namelijk kiezen voor begeleiding van een ervaren vakdocent. Deze docent kijkt je huiswerk voor je na en beantwoordt jouw vragen over de lesstof. Arabisch leren voor beginners wordt zo een stuk makkelijker!

Je volgt de cursus in je eigen tempo. Je bepaalt dus helemaal zelf wanneer je studeert en hoe snel je door de cursus heengaat. Zo kun je jouw cursus Arabisch voor Beginners prima combineren met je werk, gezin en hobby’s.

Bij deze cursus Arabisch voor Beginners krijg je toegang tot onze gratis Taal-app met meer dan 50 uur aan extra oefenmateriaal. Ook krijg je een stickervel voor je toetsenbord zodat je op je computer gemakkelijker Arabisch kunt typen.
 

Volg de gratis proefles Arabisch voor Beginners

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met Arabisch leren? Waar wacht je nog op? Arabisch leren was nog nooit zo eenvoudig. Vraag nu vrijblijvend je gratis proefles Arabisch voor Beginners aan en ontdek of deze thuisstudie bij jou past!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Arabisch voor Beginners leer je de taal stap voor stap aan de hand van herkenbare onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan situaties zoals boodschappen doen, in het restaurant of op het vliegveld.

De lessen zijn opgebouwd uit woordenlijsten waarmee je jouw woordenschat uitbreidt, teksten, geluidsfragmenten en grammaticale onderwerpen. Een aantal grammaticale onderwerpen die in deze Arabisch voor Beginners cursus worden behandeld zijn o.a.:

- het Arabische schrift
- het lidwoord en zonneletters
- vraagwoorden
- regelmatige en onregelmatige werkwoorden
- enkelvoud, meervoud en de dualis
- ontkenningen
- verschillende soorten voornaamwoorden
- het persoonlijk voornaamwoord als achtervoegsel
- naamwoorden in de bezitsconstructie

 

15 dagen gratis op proef

Wil je zelf ervaren of Arabisch voor Beginners iets voor jou is? Schrijf je snel in en ontvang de cursus 15 dagen gratis op proef!

Je ontdekt zo vrijblijvend en zonder risico of de cursus bij je past. Bevalt het toch niet helemaal? Dan mag je jouw cursus gewoon weer terugsturen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Arabisch voor Beginners, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Arabisch voor Beginners

De taal wordt duidelijk uitgelegd en geeft voldoende oefeningen om de taal te leren.

10/10
Arabisch voor Beginners

Heel fijn dat het op mijn eigen moment kan en de feedback die ik krijg is helder en kort.

6/10
Arabisch voor Beginners

Als Beginner wordt je redelijk in het diepe gegooid, en ben je (behalve wat luisterfragmenten) volledig op je boek aangewezen. Een aantal youtube filmpjes zou echt van toegevoegde waarde zijn, bijvoorbeeld: hoe leer je Arabische letters schrijven enz.

10/10
Arabisch voor Beginners

Ik ben heel tevreden. Eerst een cursus Engels gedaan. Nu Arabisch en gitaar. Ik vind dat het huiswerk altijd snel wordt nagekeken.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je Cursus Arabisch voor Beginners af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Arabisch voor Beginners kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Arabisch voor Beginners valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Arabisch voor Beginners uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Arabisch voor Beginners leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Arabisch voor Beginners heeft een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Arabisch voor Beginners  

Schrijf je nú in voor de Cursus Arabisch voor Beginners en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Arabisch voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€259,00
of  12x 24,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€199,00
of  12x 18,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel fijn dat het op mijn eigen moment kan en de feedback die ik krijg is helder en kort.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!