Gratis studiegids

Van deze vrijetijdsbesteding worden Nederlanders het gelukkigst

Nederlanders vinden zeggenschap over de eigen invulling van hun vrije tijd erg belangrijk. Maar toch wordt het grootste deel van de dag opgeslokt door verplichtingen. Zo heeft 54 procent regelmatig het gevoel dat hun dag voor ze wordt ingevuld.

Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Maar waar ligt dat aan? En van welke vrijetijdsbesteding worden Nederlanders het gelukkigst? Opleidingsinstituut NHA zocht het uit.
 

Veel dingen tegelijk

Hoewel Nederlanders denken dat ze het steeds drukker hebben, is daar weinig bewijs voor. Wel doet men steeds vaker meerdere dingen tegelijk. Vooral hogeropgeleiden hebben daar een handje van.

Er wordt Netflix gekeken, geswipet op social media, terwijl er ook nog een gesprek gevoerd wordt. Maar juist door te multitasken krijg je het idee dat je te druk bent. Zo besteed je in je leven...

  • 5 jaar en 4 maanden aan social media
  • 2 jaar en 10 maanden aan roddelen
  • 12 jaar en 5 maanden aan uitstellen
     

Waar Nederlanders gelukkig van worden

Wat is jouw top 5 van favoriete kleine geluksmomenten in de week? Grote kans dat creatief bezig zijn erin voorkomt. Uit onderzoek van CHOICE insights + strategy blijkt namelijk dat Nederlanders hier het meest gelukkig van worden in hun dagelijks leven. Deze activiteit wordt met een 8,6 gewaardeerd. Bekijk hier welke 4 dagelijkse momenten er nog meer hoog gewaardeerd worden.

En waar word je het meest blij van als je uit alles mag kiezen? Bij life changing events scoort een speciale reis maken het hoogst. Nederlanders geven deze gebeurtenis een 8,4. Direct gevolgd door gezinsuitbreiding met een 8,2 en trouwen met een 8,1.
 

Meer doen met je tijd

Wekelijks hebben Nederlanders 44 uur tijd voor zichzelf. Dat is gemiddeld meer dan 6 uur per dag. Toch voelt bijna een derde van de Nederlanders zich elke dag wel een keer opgejaagd. Dat zou anders moeten kunnen.
 

Ga daarom slimmer om met de vrije tijd die je hebt. Zoek bijvoorbeeld iets leuks om te doen. Stop met klagen en start met doen. Deel jouw tijd anders in en haal alles uit jouw dag. Volg bijvoorbeeld een cursus van NHA. Dit is jouw tijd!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!