Gratis studiegids

Column Vanessa: "Dit bewijst maar weer eens dat inzet en motivatie worden beloond"

Via NHA volg ik de cursus “programmeren in Python”. Graag neem ik jullie mee in mijn reis als “Tijdstrijder” om deze cursus in 3 maanden te voltooien.

 

De mug

Het is heel vroeg in de ochtend wanneer mijn man aangeeft dat er een mug in de slaapkamer rondvliegt. We proberen de mug te lokaliseren, maar uiteraard lukt dit niet en geven we het op. Ik probeer verder te slapen. Dit lukt niet meer. In mijn hoofd ben ik bezig met hoofdstuk 6 van de cursus Python over het onderwerp ‘het opwerpen van exceptions’.

Ik had er de vorige ochtend na het lezen van de krant al even naar gekeken, maar ik snapte er weinig van. Dus toen heb ik het boek maar weggelegd en ben ik gestart met het vouwen van de was, want dat is minder breinbrekend.

 

Frustratie

Het frustreert mij dat ik het niet in één keer begrijp, maar ja, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Ik ga dan al snel twijfelen aan mezelf, maar weet ergens ook dat dit niet hoeft. Wanneer ik de tekst meerdere keren lees valt het kwartje meestal vanzelf wel. En anders helpt wat stevig speuren op internet mij ook altijd.

 

Geconcentreerd aan de slag

De mug heeft zich verstopt, maar mijn brein is wakker. Het is 5 uur, wat zal ik doen? Ik besluit eruit te gaan en nestel mijzelf met een kop thee en een plakje ontbijtkoek op de bank met mijn studieboek. Om 6 uur heb ik het hoofdstuk gelezen en pak ik de map met het huiswerk erbij. Dit is bij de cursus Python altijd een programmeeropdracht. Ik zet de computer aan en ga geconcentreerd aan de slag. Het is altijd puzzelen met de code, maar dat vind ik erg leuk om te doen. Om half 8 ben ik klaar en upload mijn code naar de online leeromgeving van NHA.

 

 

Het is inmiddels licht geworden en ga voor een ochtendwandeling de deur uit. Daarna begint het grote wachten, wanneer zal het nagekeken zijn? Mijn docent Amer is altijd gelukkig heel vlot met nakijken. Binnen twee dagen ontvang ik meestal het cijfer in mijn mailbox. In de online leeromgeving van NHA kan ik dan de feedback teruglezen.

 

Ik kan het wél

Dinsdagochtend word ik wakker en check mijn mail. Ja hoor, een mail van NHA dat mijn huiswerk is nagekeken. Een 10! Yes! Wanneer hou ik nu eens op met te denken dat ik het misschien niet zo goed kan?! Een 10 haal je niet zomaar en het bewijst maar weer eens dat inzet en motivatie worden beloond. Mijn dag kan nu al niet meer stuk, op naar hoofdstuk 7!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Vanessa's Vlog

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!