Gratis studiegids

Tijdpakker: in 5 minuten je mailbox organiseren

Met een kop dampende thee neem je ‘s ochtends plaats achter je laptop. Je opent je mailbox en ziet 52 ongelezen e-mails staan. Tijd voor een grote schoonmaak.

Verspil geen tijd aan kostbare apps of tools om de taak voor je te doen, maar neem vijf minuten om jouw mailbox te organiseren en win daar juist uren mee terug. Of volg een cursus Time Management.

 

 

Opdracht: maak een duidelijke mappenstructuur

Werk je met veel verschillende partijen? Geef elke organisatie dan een map. Verdeel deze map weer onder in vier submappen: actie, nog doen, onthouden en archief.

De mails die in jouw inbox binnenkomen, verdeel je razendsnel weer onder in de submappen. Zo hoef je geen berichten weg te gooien en zie je altijd in één oogopslag wat er nog gedaan moet worden.

 

Extra tip om je mailbox te organiseren

Wacht je op een reactie? Pas dan dit handige trucje toe. Maak een map ‘wachten op’ aan. Voeg bij elke mail waarop je bericht terug verwacht jezelf toe in de bcc.

Maak vervolgens in het mailprogramma een regel aan die binnenkomende berichten met jouw adres als afzender automatisch in de map wachten op plaatst. Zo weet je altijd wie er nog moet reageren. Uiteraard verwijder je de mail wanneer er reactie komt.

 

Nog meer uit jouw tijd halen? Volg een cursus Time Management bij NHA.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!