Gratis studiegids

5 redenen om een nieuwe taal te leren

Welke taal staat er op jouw bucketlist? Spaans, Chinees of misschien wel Arabisch? Bijna iedereen voelt er wel wat voor om een nieuwe taal te leren. Toch zetten we vaak niet de stap om daadwerkelijk een taal te leren. We hebben daarom 5 reden verzameld waarom het toch écht een must is om een nieuwe taal te leren. It’s now or never!

Geef je hersenen een boost

Het is tijd om je hersenen weer eens te laten kraken. Zweedse onderzoekers zijn namelijk tot de ontdekking gekomen, dat de hippocampus groeit dankzij taaltraining. De hippo wat…? De hippocampus is een belangrijk hersengebied. De hippocampus is onder andere belangrijk bij de opslag van informatie, herinneringen én ruimtelijke oriëntatie.

Leer een taal voor de liefde

Heb jij een geliefde die geen Nederlands spreekt? Leer dan de taal van jouw lover. Dit versterkt niet alleen jullie band, je leert ook de cultuur beter begrijpen en een betere band opbouwen met zijn of haar familie en vrienden.

Je bent ook zeker niet de eerste die een taal leert voor de liefde. Uit onderzoek van NHA opleidingen blijkt de liefde bij veel cursisten (38%) mee te spelen in de keuze om een specifieke taal te leren. Daarnaast geeft maar liefst 74% van de respondenten aan dat ze nog steeds samen zijn met de liefde waarvoor zij een taal hebben geleerd! Het is dus vaak niet 'slechts' een vakantieliefde. Meer over dit onderzoek lees je hier.


Lees ook: Lys (23) leert Swahili voor de liefde

Geef je CV een upgrade

Een nieuwe taal leren is niet alleen goed voor je brein. Het staat ook nog eens goed op jouw cv. Veel bedrijven hebben klanten of zakelijke relaties in het buitenland. Kennis van bijvoorbeeld de Engelse, Duitse of Franse taal is dan ook vaak bij veel bedrijven een pre. Je hebt dan mogelijk een streepje voor tijdens de sollicitatieprocedure!

Haal de avonturier in jezelf naar boven

Leer de taal van je favoriete land en ga op avontuur! In het buitenland wonen, studeren of werken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een woordje Engels kom je natuurlijk een heel eind. Maar de taal spreken van het land waar je naartoe gaat, maakt het vaak wel een stuk makkelijker.

 

Geef je zelfvertrouwen een boost

Een nieuwe taal leren is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen. Nieuwe kennis opdoen geeft al snel een goed gevoel, en wanneer jij jezelf kenbaar kan maken in het buitenland sta je ook nog eens sterker in je schoenen.  

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Nu met gratis Taal-app 
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!