Gratis studiegids

3 tips om je uitstelgedrag te overwinnen

Op sommige dagen lijkt het wel of je niks voor elkaar krijgt. Er is nog een stapel werk te doen, maar je kunt je er even niet toe zetten. Liever maak je nog een zoveelste rondje langs je socialmedia-accounts. Geen nood. NHA geeft je drie tips om je uitstelgedrag te overwinnen en die vervelende klusjes te klaren. Zodat je snel je hoofd vrij hebt voor andere leuke dingen.
 

Tip 1: Maak het behapbaar

Is het vooral de hoeveelheid werk waar je tegenop ziet? Knip de klus dan op in behapbare, afgeronde stukjes. Een voorbeeld: de tuin onderhouden kun je opdelen in kleinere projecten zoals het snoeien van de heg, het maaien van het gras en het verzorgen van de planten. Pak alles stap voor stap aan en wees trots op het resultaat.

 

Tip 2: Ga er 5 minuten mee aan de slag

Het vooruitzicht om urenlang met hetzelfde werk bezig te zijn, kan je de moed in de schoenen doen zinken. Spreek dan met jezelf af dat je er nu in ieder geval 5 minuten aan gaat besteden.

Ben je eenmaal bezig, dan is de kans groot dat je er toch meer tijd aan besteedt. Plan een aantal van dit soort mini-sessies in om de hele klus te klaren.

 

Tip 3: Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht

Soms heb je wat meer motivatie nodig dan anders. Stel jezelf dan een beloning in het vooruitzicht, hoe klein ook: een kop koffie, een leuk boek of een blokje om. Dit geeft je een extra doel om naartoe te werken. Deze tip is goed te combineren met de eerste twee tips.

 

Tijd voor leuke dingen

Met die vervelende klus uit de weg, houd je tijd over voor andere dingen. Inspiratie nodig? Kijk dan in ons uitgebreide aanbod van beroepscursussen en hobbycursussen.

Wil je nog meer tips om lekker aan de slag te gaan? Lees dan ook deze 4 handige tips om in actie te komen!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!