Gratis studiegids

Studeren doe je zo!

4 handige tips om in actie te komen

 
Studeren is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om in actie te komen en in de boeken te duiken. Met deze 4 handige tips zul je merken dat jouw volgende studiesessie super productief is!  

 

Het juiste ritme

Wist je dat muziek je productiever maaktMet de juiste playlist concentreer jij je beter dan een Tibetaanse monnik. Ga voor een langzaam deuntje, van zo'n 65 beats per minuut.

Zorg daarnaast dat de muziek niet te veel volumeschommelingen heeft en ook stemgeluiden kun je beter overslaan. Benieuwd welke muziek in aanmerking komt? Luister dan naar de speciaal samengestelde NHA-playlist op Spotify. 
 

Beluister de Spotify playlist! »


  
Keep it  cool

Lekker studeren doe je met de juiste temperatuur. En hoewel Mark Zuckerberg de temperatuur op het kantoor van Facebook graag op 15 graden houdt, raden wij je toch aan om de verwarming hoger te draaien.

Volgens onderzoek studeer je het beste in een ruimte met een temperatuur van tussen de 21 en 23 graden. Daarbij mag het 's winters iets kouder zijn dan 's zomers. Onder de 15 graden worden we minder productief en boven de 25 graden worden we suf.
 

  
 

Arbeidsvitaminen

Studeren is topsport. En als topsporter moet je jouw lichaam versterken met de juiste voeding. Grijp niet meteen naar koffie en energiedrank, want die geven alleen een korte energiepiek, waarna je weer inkakt.

Zorg in plaats daarvan dat je langzame koolhydraten eet, zoals een bakje havermout bij het ontbijt. Andere energieboosters zijn: banaan, avocado, pure chocolade, noten en zaden. 
 
 

  
Geef jouw studie kleur

Een goede werkplek is een ruimte waar aandacht is voor licht en kleur. Zo maakt daglicht je alert, waar kunstlicht mensen juist vermoeit. Probeer dus zoveel mogelijk overdag te studeren! Ook kleuren helpen je studieresultaten te boosten. Onze top 3:

   groen als concentratieverbeteraar; 
   oranje als energiebooster;
   blauw als productiviteitsmeester.

Wist je dat... studeren aan een bureau op je slaapkamer niet optimaal is?

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!