Europees Computer Rijbewijs (ECDL)  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Europees Computer Rijbewijs (ECDL)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
239,00
of 
9 x €29,50
4.4/5

Beoordeeld door 17 student(en)

 • Voor Windows 10
 • Kies voor Office 2019, 2016 of 2013
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding:

  ECDL-erkend certificaat

 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Het bewijs voor pc-bekwaamheid: behaal het Europees Computer Rijbewijs (ECDL)

In vrijwel elk vakgebied werk je met een computer. Wil je kunnen aantonen dat je over voldoende basisvaardigheden beschikt? Haal dan het officieel erkende Europees Computer Rijbewijs (ECDL).

Nee, pc staat niet voor politiek correct. Het Europees Computer Rijbewijs, ook wel European Computer Driving Licence of ECDL genoemd, is de Europese standaard op het gebied van personal computers gebruiken. Tegenwoordig is dit tevens de internationale standaard en wordt de naam ICDL (International Computer Driving Licence) gebruikt.


Behaal een internationaal erkend diploma

Dit officieel erkende ECDL diploma laat zien dat je de basis van het pc-gebruik onder de knie hebt. Het Europees Computer Rijbewijs is voor werkgevers hét ultieme bewijs van pc-bekwaamheid.

De naam Europees Computer Rijbewijs is niet toevallig gekozen. Met een rijbewijs toon je aan dat je met een auto kunt omgaan en het computerrijbewijs geeft aan dat je uitstekend met een pc overweg kunt (Driving betekent ook: besturen. Het heeft dus eigenlijk weinig met rijden te maken).

Je kunt veilig en efficiënt gebruikmaken van verschillende computertoepassingen. De ECDL cursus bestaat uit zes modules met aandacht voor computer essentials, tekstverwerken, spreadsheets, presentaties, online essentials en digitale veiligheid. Daarnaast leer je in een extra module meer over het gebruik van databases.


Internationaal erkend

De afwisselende cursus zorgt ervoor dat je voortaan met vertrouwen achter de pc kruipt. Je haalt bovendien een internationaal erkend diploma dat veel gevraagd wordt.

Behaal het Europees Computer Rijbewijs, een waardevolle aanvulling op je curriculum vitae en zeer praktisch voor dagelijks computergebruik.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma ECDL Europees Computer Rijbewijs

Deze ECDL cursus (Europees Computer Rijbewijs bestaat uit zeven modulesTijdens de opleiding leer jij meer over de volgende onderwerpen:


Computer Essentials

Tijdens de eerste module van deze ECDL opleiding leer je o.a. omgaan met het besturingssysteem Windows, gegevens opslaan, geheugen, het gebruik van programmatuur, de mogelijkheden van informatienetwerken, enz.


Tekstverwerking

In de module Tekstverwerking leer je de vele mogelijkheden van het tekstverwerkingsprogramma Word.


Spreadsheets

Daarnaast ga je aan de slag met spreadsheets. Een spreadsheet is een programma dat eenvoudig en razendsnel bepaalde rekenkundige bewerkingen kan uitvoeren. Je leert omgaan met het spreadsheetprogramma Excel.


Presentaties

Met behulp van het programma PowerPoint kun je schitterende presentaties maken. Alle mogelijkheden komen aan de orde in deze module.


Online essentials

Ook ontdek je tijdens deze ECDL cursus alles over online essentials. De vele mogelijkheden van het internet, het gebruik van e-mail en nog veel meer komen aan bod in deze module.


Digi-veiligheid

De basis van veilig dagelijks computergebruik. Gegevens juist beheren en zorg dragen voor een veilige netwerkverbinding staan centraal in deze module.

Databases

Naast deze 6 modules, bevat deze cursus ECDL tevens een extra module over het gebruik van databases. Deze module biedt elementaire kennis over de structuur van een database en heeft betrekking op de vaardigheden die nodig zijn voor het onderhoud van data en gebruik van een database. Het huiswerk van deze module is niet verplicht om jouw opleiding af te ronden.

Kortom, een afwisselende, goed opgezette ECDL cursus voor een veelgevraagd diploma waarmee je aantoont dat je uitstekend met een pc kunt omgaan!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Europees Computer Rijbewijs (ECDL), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
ECDL met Windows 10/Office 2019

Het is een leuke en leerzame cursus. Ik doe de cursus via mijn werkgever en heb ook een andere collega geadviseerd om de cursus te doen. Die heeft zich ook aangemeld.

8/10
ECDL met Windows 10/Office 2019

Uitgebreid, vanaf alle kanten kom ik meer te weten.

8/10
ECDL met Windows 10/Office 2019

Het is inhoudelijk een goede cursus. Voorleesfunctie is ook fijn!

10/10
ECDL met Windows 10/Office 2019

Leuke en interessante cursus.

DIPLOMA

Diploma ECDL

De officiële ECDL-examens worden doorlopend afgenomen. Voor elk van de onderdelen kun jij een los certificaat behalen. Het lesmateriaal van deze ECDL cursus sluit aan op deze examens, allemaal op het Workforce-niveau (beginnersniveau). Je bepaalt zelf hoeveel examens je aflegt. Je behaalt het rijbewijs wanneer je minimaal één examen aflegt in een door ICDL erkend testcentrum. Je kan je aanmelden bij één van de vele ECDL-testcentra in Nederland. Verdere info vind je in het cursuspakket.

Hoewel je tijdens deze cursus in een extra module meer leert over het gebruik van databases, ligt het niveau van het Using Databases examen hoger dan de lesstof. Desondanks mag je dit examen wel gewoon maken. 

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar ICDL.

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Europees Computer Rijbewijs (ECDL) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Europees Computer Rijbewijs (ECDL) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Europees Computer Rijbewijs (ECDL), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

ECDL met Windows 10/Office 2019
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  9x 39,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€239,00
of  9x 29,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
ECDL met Windows 10/Office 2016
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  9x 39,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€239,00
of  9x 29,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leuke en interessante cursus.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!