Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Populair Computergebruik  

50% korting + gratis tablet
Populair Computergebruik
Gratis proefles
Inschrijven
12x
18,00
of ineens
€394,00 €197,00
ALGEMEEN

Leer alles over computers in de cursus Populair Computergebruik

Navigeren op internet (‘surfen’ in lekentaal), liedjes luisteren, spelletjes doen, administratie bijhouden, chatten... Computers zijn in elk huishouden en overal. Hoe ga je om met een computer? Je leert het in de cursus Populair Computergebruik.

Hoe schrijf je tekst op een computer? Hoe sluit je een printer aan? Hoe gebruik je e-mail zo veilig mogelijk? De vragen stapelen zich op. De antwoorden krijg je tijdens de cursus.

Leer efficiënt werken met computers en maak je leven makkelijker én uitdagender.

Stap voor stap leer je de computer kennen. De cursus Populair Computergebruik is bij uitstek geschikt voor mensen met Windows en Office op hun computer. Haal meer uit je computer en de software.

Hoe computers werken

De cursus begint bij… het begin: wat is een computer en wat zit er eigenlijk in een computer? Wat is het verschil tussen de ene en de andere computer? Maak kennis met de muis, het toetsenbord, de trackpad, het beeldscherm en de printer.

Leer de mogelijkheden van je computer kennen. Je krijgt antwoord op vragen zoals:

 • Hoe werkt het besturingsprogramma Windows?
 • Hoe werkt veelgebruikte software?
 • Hoe werkt internet?
 • Wat zijn virussen en hoe bescherm je een computer?
 • Wat is een netwerk?
 • Hoe verstuur je e-mail?
 • Hoe sla je foto's digitaal op en maak je een diavoorstelling van foto's?

Is een computer ingewikkeld?

Computer- en softwarefabrikanten maken computers zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Maar een computer kent ook een ijzeren logica. Leer laveren met de mogelijkheden die computers bieden.

Volg de cursus Populair computergebruik en verstuur e-mails, maak een diavoorstelling of gebruik een programma als Excel voor de boekhouding.

PROGRAMMA

Programma Populair Computergebruik

De cursus begint bij de ingrediënten van een computer. Wat is een computer, welke apparatuur (hardware) zit er allemaal in een pc en wat is het verschil tussen de ene en de andere computer. Vervolgens maak je kennis met de functie van de muis, het toetsenbord, het beeldscherm, de printer enzovoort. Allemaal onderdelen die bij een pc horen en waarmee je op de juiste en ook op een prettige manier leert omgaan.

Na deze introductie wordt uitgelegd hoe het besturingsprogramma Windows werkt. Met Windows kun je straks moeiteloos uw pc opdrachten laten uitvoeren. Vervolgens ga je aan de slag met verschillende software van Office, zoals: Word; een tekstverwerkingsprogramma, Excel; een rekenprogramma, Powerpoint; een presentatieprogramma, Access; een databankprogramma en met de elektronische agenda; Outlook.

Aan Internet wordt speciale aandacht besteed. Dit medium vormt een bijna onuitputtelijke informatiebron met ongekende mogelijkheden. Aan bod komen verder:

 • virussen;
 • datacommunicatie;
 • modems;
 • communicatiesoftware;
 • internet;
 • e-mail;
 • multimedia, optische media.


Stap voor stap raak je spelenderwijs bekend met de vele mogelijkheden van uw pc.

Je ontvangt als naslagwerk alle lessen in een handige opbergmap. Na het volgen van deze cursus Populair Computergebruik zul je met plezier achter de computer gaan zitten. Thuis of op het werk!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Populair Computergebruik

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur een e-mail.

LESGELD

Lesgeld Populair Computergebruik

Populair Computergebruik met Windows 7 / Office 2010
12x €18,00 of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Met hulp
12x 18,00
of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Populair Computergebruik Windows 8 / Office 2010
12x €18,00 of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Met hulp
12x 18,00
of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Populair Computergebruik Windows 7 / Office 2013
12x €18,00 of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Met hulp
12x 18,00
of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Populair Computergebruik Windows 8 / Office 2013
12x €18,00 of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Met hulp
12x 18,00
of ineens €394,00 €197,00
Inschrijven
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!