Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus
Gratis proefles
Inschrijven
8x
71,00
of ineens
€1048,00 €524,00
ALGEMEEN

Kennismaken met het vak van schoonheidsspecialiste? Volg de basiscursus

Wil je kennismaken met het vak van schoonheidsspecialiste? Bijvoorbeeld omdat je wilt ontdekken of het schoonheidsvak bij je past? De basiscursus Schoonheidsspecialist(e) is een prima introductie.

Een schoonheidsspecialiste beschikt over verschillende vaardigheden. Je weet mensen op hun gemak te stellen, je maakt gemakkelijk een praatje en je hebt een groot inlevingsvermogen. Daarbij heb je natuurlijk kennis over de huid, kun je massages geven en weet je hoe je make-up aanbrengt.

 

Kennismaking

Is dit veelzijdige beroep iets voor jou? In de basiscursus Schoonheidsspecialist(e) leer je de beginselen. Daarmee kun je vaak al als medewerkster aan de slag in een schoonheidssalon. Droom je van een eigen beautysalon of wil je het branchediploma halen, dan is deze cursus een prima voorbereiding.

Van opbouw van een behandeling tot maskers, huidanalyse en fysiologie: in de  Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus komen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

 

Doorleren?

Met deze praktische, duidelijke basiscursus Schoonheidsspecialist(e) zet je een eerste stevige stap naar een mooie loopbaan.

Heb je de basiscursus Schoonheidsspecialist(e) afgerond, dan stroom je eenvoudig door naar de opleiding Schoonheidsspecialiste voor het branchediploma.

PROGRAMMA

Studieprogramma Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

In de Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • opbouw van een behandeling;
 • oppervlakte- en dieptereiniging;
 • ontharingsmethoden;
 • massage;
 • maskers en pakkingen;
 • cosmetica;
 • huidanalyse;
 • anatomie en fysiologie;
 • adviseren en verkopen;
 • enzovoort.

Het studiemateriaal sluit naadloos aan op de landelijke exameneisen. Dit verhoogt jouw slagingskans aanzienlijk!

Brancheopleiding!

Als je de Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus hebt afgerond, kun je besluiten om alsnog het branchediploma te gaan halen. Je meldt jezelf dan aan voor de basisvervolgcursus. In de basisvervolgcursus komen alle overige vakken en de praktijkdagen aan de orde. Basiscursus (acht maanden) + basisvervolgcursus (zes maanden) = branchediploma (veertien maanden).

DIPLOMA

Diploma Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

De twee theorie-examens voor het officiële NHA instituutsdiploma Schoonheidsspecialist(e) worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

8 maanden bij een normaal studietempo van 6 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Studietijd

Per week moet je rekenen op ca. 6 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LUXE BEAUTYCASES

Luxe Beautycases

Voordelige aanschaf luxe beaytycases

Bij inschrijving voor deze cursus kun je gebruikmaken van dit eenmalige aanbod. Selecteer op het inschrijfformulier: + 2 luxe beautycases. Je ontvangt deze dan los van het studiepakket thuis.

Betaling à contant aan de postbode + € 7 rembourskosten.

LESGELD

Lesgeld

Schoonheidsspecialiste Basiscursus
8x €71,00 of ineens €1048,00 €524,00
Inschrijven
Met hulp
8x 71,00
of ineens €1048,00 €524,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!