Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
529,00
of 
6 x €97,00
4.7/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Schoonheidsspecialiste Basiscursus: maak kennis met het vak

Wil je kennismaken met het vak van schoonheidsspecialiste? Omdat je geïnteresseerd bent in cosmetische verzorging? Of gewoon omdat je wil ontdekken of de sector bij jou past? De Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) is de perfecte introductie.

In deze duidelijke basiscursus leer jij de beginselen en zet je de eerste stap naar een mooie loopbaan. Je doet daarom kennis op over de huid, het geven van massages en het aanbrengen van make-up.
 

Start een carrière in de schoonheidsbranche

In het vak van schoonheidsspecialist krijg je te maken met cliënten van verschillende leeftijden en heb je vaak een-op-een contact. Je moet het leuk vinden om met mensen te werken en inlevingsvermogen is een van de eigenschappen die je hierbij nodig hebt.

Je weet mensen op hun gemak te stellen en je maakt gemakkelijk een praatje. Herken jij je hierin en heb je interesse in het schoonheidsvak? Dan is de Basiscursus Schoonheidsspecialist perfect voor jou!

De opleiding start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.
 

Ben je benieuwd of de Basiscursus Schoonheidsspecialiste iets voor jou is?
Vraag jouw gratis proefles aan en krijg een voorproefje van de cursus!

 

Ontdek de beginselen van het vak met de Cursus Schoonheidsspecialiste

Het beroep schoonheidsspecialist is zeer veelzijdig. Als schoonheidsspecialist verzorg en verfraai je de huid van het gezicht en lichaam, handen en voeten. Je geeft verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen, massages voor gelaat en lichaam, en biedt (product)advies zodat cliënten de juiste verzorging thuis kunnen voortzetten.

In deze Schoonheidsspecialist(e) cursus leer je de beginselen van het vak. Daarmee kun je vaak al als medewerkster aan de slag in een schoonheidssalon. Droom je van een eigen beautysalon of wil je het branchediploma halen, dan is deze cursus een prima voorbereiding.

In de Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) komen de belangrijkste onderwerpen aan bod. Je leert alles over de voorbereiding en uitvoering van de behandelingen. Je ontdekt welke vaardigheden je nodig hebt als schoonheidsspecialist, hoe je te werk gaat in de praktijk, en welke materialen en producten geschikt zijn.

Je gaat dieper in op de anatomie van het lichaam. Ook verdiep jij je tijdens de cursus in verschillende massagetechnieken. Daarnaast leer je in de Basiscursus Schoonheidsspecialiste meer over het aanbrengen van make-up. Je ontwikkelt jouw vaardigheden en maakt je de technieken eigen door ze direct toe te passen in de praktijk.
 

Behaal ook je erkende branchediploma!

Doorleren? Met deze praktische, duidelijke Schoonheidsspecialist(e) cursus zet je een eerste stevige stap naar een mooie loopbaan.

Heb je de Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) afgerond, dan kun je besluiten om alsnog het branchediploma te gaan halen. Je meldt jezelf dan aan voor de basisvervolgcursus, want een deel van de opleiding heb je al afgerond.
 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

In deze Schoonheidsspecialiste cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • het skelet
 • beenderen
 • spierstelsel
 • reiniging, maskers en pakkingen
 • ontharen
 • massage
 • cliëntenkaart
 • cosmetische werkstoffen
 • verven van wimpers en wenkbrauwen
 • make-up
 • apparatuur in de cosmetiek
 • elektriciteit en straling
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

5/5
Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

Deze cursus is een mooie introductie voor de volledige opleiding. Je leert al heel veel interessante dingen. Het is wel een uitdaging maar ook heel goed te doen qua inhoud. Als je twijfelt over de hele opleiding is dit zeker een aanrader. Ik heb alleen nog huiswerk gemaakt en geen toetsen of verder iets gedaan in de leeromgeving dus daar kan ik nog niks over zeggen.

5/5

Het is allemaal super duidelijk uitgelegd, zodat je het meteen goed snapt. Daarbij is het het erg leuk om te doen, omdat dit onderwerp ook mijn passie is!

5/5

Het is een leuke opleiding en dat motiveert me om door te gaan. Het is duidelijk en overzichtelijk en voor vragen kan je altijd terug bij je docent wat natuurlijk heel fijn is.

5/5

Altijd klaar om te helpen met wat je nodig heb betref he cursus. En als je craven heb krijg je meteen hulp. Goed bezig ga zo door

DIPLOMA

Diploma Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus

De opleiding Schoonheidsspecialist Basis sluit je af met 2 examens bij de erkende exameninstelling TCI. Wanneer je de theorie-examens met een voldoende hebt afgerond, heb je een gedeelte behaald van het erkende Branchediploma Schoonheidsspecialiste.

Voor meer informatie betreffende de examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar TCI. Zie voor meer informatie: www.tci-examens.nl

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidie rondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 1 mei om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: in 2023 kun je opnieuw gebruikmaken van het STAP-budget! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 1 mei om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus
€529,00
of  6x 97,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€529,00
of  6x 97,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding. Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Deze cursus is een mooie introductie voor de volledige opleiding. Je leert al heel veel interessante dingen. Het is wel een uitdaging maar ook heel goed te doen qua inhoud. Als je twijfelt over de hele opleiding is dit zeker een aanrader. Ik heb alleen nog huiswerk gemaakt en geen toetsen of verder iets gedaan in de leeromgeving dus daar kan ik nog niks over zeggen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!