VWO Scheikunde  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
VWO Scheikunde
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€319,00
287,10
of 
12 x €26,55
4.1/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Scheikunde docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Behaal je officiële VWO Scheikunde certificaat

Inclusief gratis examentraining en persoonlijke begeleiding!

Wil jij graag je VWO Scheikunde certificaat behalen? Maar wil je liever niet terug de schoolbanken in? Kies dan voor de thuisstudie VWO Scheikunde. Je studeert op je eigen tempo en in je eigen omgeving voor het felbegeerde scheikunde certificaat. Je wordt begeleid door je persoonlijk docent, waarbij je altijd terecht kunt met vragen. Het is de ideale manier van studeren voor iedereen die niet (meer) plaats wil nemen in een druk klaslokaal, maar wel van alle voordelen wil profiteren die het regulier onderwijs ook biedt.

De molecuul structuur van parfum bepalen? De juiste brandstof selecteren voor een snijbrander waarmee je spoorrails doorsnijdt? Berekenen hoeveel biomassa je moet vergisten om een kolencentrale te vervangen?

Volg de cursus VWO Scheikunde en je weet precies hoe je op VWO-niveau met deze vraagstukken om kunt gaan.

 

Altijd recent lesmateriaal bij deze cursus VWO Scheikunde

De lessen uit de cursus VWO Scheikunde sluiten perfect aan bij de exameneisen. Zo ben jij goed voorbereid op het staatsexamen.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

 • Stoffen, moleculen, atomen
 • Fasen, mengen en scheiden
 • Chemische reacties
 • Energie, reactiesnelheid, evenwichten
 • Koolstofchemie
 • Reductoren en oxidatoren
 • Zuren en basen
 • Biochemie
 • Analysetechnieken
 • Chemische industrie
 • Atoombouw en chemische binding

Ieder jaar wordt de cursus VWO Scheikunde herzien, zodat deze perfect aansluit bij de exameneisen. Het lesmateriaal is daarmee altijd recent en volledig up-to-date.

 

Een vakbekwame docent staat voor je klaar

Je hoeft niet naar school om hulp te krijgen van een docent. Ook tijdens deze thuisstudie staat een ervaren en vakbekwame docent voor je klaar.

Je kunt met al je vragen bij je persoonlijk docent terecht. Ook kijkt hij of zij je huiswerkopgaven na en voorziet deze van feedback. Op deze manier weet jij altijd of je op de goede weg bent.

Voor je docent sta jij op de eerste plek. Jij bent niet één van velen in een vol klaslokaal. Je docent kent je leerdoelen en weet wat je sterke en minder sterke punten in Scheikunde zijn. Samen werken jullie toe naar het officiële staatsexamen. Hét moment waar het allemaal om draait.

 

Inclusief examentraining VWO Scheikunde

Om de stap naar hét grote moment, het staatsexamen, iets gemakkelijker voor je te maken, krijg je bij deze VWO Scheikunde cursus de mogelijkheid om een gratis online examentraining te volgen.

Tijdens de examentraining VWO Scheikunde kun je de officiële VWO Scheikunde examens van voorgaande jaren maken. Zo weet je wat je kunt verwachten en weet je hoe het examen eruit ziet.

Na het volgen van de examentraining, ben jij helemaal klaar om het officiële staatsexamen VWO Scheikunde af te leggen. En zo je felbegeerde certificaat te behalen.

 

Alle voordelen van een thuisstudie VWO Scheikunde

Een thuisstudie VWO Scheikunde kent talloze voordelen. Graag zetten we alle voordelen voor je op een rijtje:

 • Studeer in je eigen tijd én tempo
 • Begeleiding door een ervaren en vakbekwame docent
 • Studeer in je eigen vertrouwde omgeving, geen druk klaslokaal
 • Start met de cursus VWO Scheikunde op ieder gewenst moment
 • Inclusief examentraining
 • Recent lesmateriaal dat volledig aan de exameneisen voldoet
 • Neem deel aan het officiële staatsexamen VWO Scheikunde
 • Geslaagd? Ontvang je landelijk erkende VWO Scheikunde certificaat

Je VWO Scheikunde certificaat behalen middels een thuisstudie is voor velen dé ideale manier van studeren. Jij staat centraal en je persoonlijk docent begeleidt je gedurende de studie. Je bent niet langer meer één van velen in een druk klaslokaal.

Jouw leerdoelen staan voorop en samen met je docent gaan jullie online aan de slag om je certificaat te behalen.

 

PROGRAMMA

Studieprogramma VWO Scheikunde

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus VWO Scheikunde. Al deze onderwerpen zijn verplicht voor het staatsexamen VWO Scheikunde. Je kunt er dus zeker van zijn dat je perfect bent voorbereid als je examen doet.

 • Stoffen, moleculen en atomen
 • Fasen, mengen en scheiden
 • Chemische reacties
 • Energie, reactiesnelheid, evenwichten
 • Koolstofchemie
 • Reductoren en oxidatoren
 • Zuren en basen
 • Biochemie
 • Analysetechnieken
 • Chemische industrie
 • Atoombouw en chemische binding

Bij deze cursus zorg je zelf voor een rekenmachine en een BINAS tabellenboekje.

 

Recent lesmateriaal dat perfect aansluit op het examen

Deze cursus VWO Scheikunde sluit perfect aan op de examenstof. Het studieprogramma wordt ieder jaar aangepast naar de meest recente normen. Op deze manier sluit de cursus VWO Scheikunde altijd perfect aan op de exameneisen.

Dat zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de lesstof. Deze is altijd volledig up-to-date. Met de door jou opgedane kennis van de cursus VWO Scheikunde ben jij helemaal klaar om het staatsexamen vol vertrouwen in te gaan.

 

Neem deel aan het officiële VWO Scheikunde staatsexamen

Ieder jaar stijgt de spanning wanneer de examenperiode aanbreekt. Maar jij kent geen spanning hiervoor wanneer je de VWO Scheikunde cursus succesvol hebt afgerond. Jij bent er namelijk helemaal klaar voor!

Samen met je docent heb je de volledige lesstof die je nodig hebt voor het VWO Scheikunde examen doorgenomen. Als je daarnaast ook de gratis examentraining bij deze cursus hebt gevolgd, dan kun jij met een gerust hart je examen afleggen.

Op meerdere plekken in het land kun je terecht om het officiële staatsexamen af te leggen. Niets staat je nog in de weg om je VWO Scheikunde certificaat te bemachtigen.

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Scheikunde, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Vwo Scheikunde

Ik ervaar de studie Scheikunde als heel goed opgebouwd. Ook is het lesmateriaal keurig geprint en netjes in een map

10/10
Vwo Scheikunde

Overzichtelijke mappen, en ook op het internet zijn de pagina's ruim. Ziet er allemaal netjes uit en ook eenvoudig in de bediening.

10/10
Vwo Scheikunde

Super fijn!

8/10
Vwo Scheikunde

Huiswerk wordt snel nagekeken. Goed telefonisch bereikbaar voor vragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Scheikunde kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Scheikunde, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen. Wel dien je een rekenmachine aan te schaffen en een Binas tabellenboekje.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Scheikunde

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€319,00 €287,10
of  12x 26,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Overzichtelijke mappen, en ook op het internet zijn de pagina's ruim. Ziet er allemaal netjes uit en ook eenvoudig in de bediening.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!