VWO Nederlands  

Tijdelijk met GRATIS tablet
VWO Nederlands
Ministerie%20van%20OCW
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
469,00
of 
12 x €43,00
4.3/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Lesstof + Examentraining
 • Begeleiding van Nederlands docent
 • Erkend door ministerie van onderwijs
 • Afronding: Erkend certificaat
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Haal je officiële VWO Nederlands certificaat

Complete lesstof + examentraining voor het staatsexamen

Goede kennis van het Nederlands is belangrijk. Niet alleen heb je het nodig in veel beroepen, het is ook onmisbaar als je jezelf wilt blijven ontwikkelen. Volg daarom deze VWO Nederlands cursus en verbeter je taalvaardigheid in de nationale taal van Nederland en Vlaanderen! Zo bereid jij je vanuit huis voor op het officiële staatsexamen Nederlands.

In deze Nederlands VWO cursus leer je niet alleen je mondelinge en schriftelijke vaardigheden van het Nederlands verbeteren. Er wordt ook aandacht besteed aan argumenteren, het analyseren van tekstverbanden en het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. 
 

VWO Nederlands: behaal je staatsexamen met NHA

Wil jij het officiële staatsexamen VWO Nederlands afleggen? Dan ben je bij NHA aan het juiste adres! De lesstof in deze cursus sluit namelijk naadloos aan op het officiële examen bij DUO.

Ook wordt de inhoud van de cursus Nederlands VWO ieder jaar afgestemd op de meest actuele exameneisen. Zo ben jij er zeker van dat de lesstof die je thuis ontvangt, aansluit bij het meest recente examenprogramma.
 

Cursus inclusief examentraining en docentbegeleiding

Je staat er niet alleen voor als je je inschrijft voor de VWO Nederlands cursus van NHA. Er staat namelijk een persoonlijke docent voor jou klaar die je online begeleidt bij de cursus. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen over de lesstof zodat jij optimaal voorbereid bent op je examen. Ook beoordeelt hij of zij de huiswerkopdrachten waar je de lessen mee afrondt. 

De examentraining, die inclusief is bij deze cursus, maakt de voorbereiding op jouw examen extra makkelijk. Zo staat niks het behalen van jouw VWO Nederlands certificaat in de weg.
 

Nederlands: van spelling tot literatuur

Wil jij je verdiepen in het vak Nederlands? In de cursus VWO Nederlands besteed je aandacht aan de spelling- en grammaticaregels. Ook verbeter je jouw tekstbegrip, leer je argumenteren en samenvatten.

Maar Nederlands is meer dan alleen correct spreken en schrijven. Nederland heeft ook een rijke literaire geschiedenis. Daarom verdiep je je in deze cursus in Nederlandstalige literatuur en leer je hoe je poëzie analyseert.
 

Examen doen voor Nederlands VWO

Na afloop van de cursus kun jij deelnemen aan het officiële Nederlands VWO examen bij DUO. Het Nederlands examen bestaat uit een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling en schriftelijk).  

Wil jij je volledige VWO-diploma behalen? Dan is VWO Nederlands een verplicht onderdeel van je vakkenpakket.

PROGRAMMA

Programma

Met de cursus VWO Nederlands verbeter je jouw kennis van het Nederlands in de breedste zin van het woord. Er is aandacht voor spelling en grammatica, maar je leert ook tekstsoorten onderscheiden, tekstverbanden- en structuren analyseren, samenvatten en meer.

Ook verdiep je je in de Nederlandstalige literatuur. Je leert in de cursus meer over literatuurgeschiedenis en literaire begrippen. Na de cursus weet je ook hoe je poëzie analyseert.

Je gaat zelf ook een aantal boeken lezen uit verschillende literaire periodes: van de middeleeuwen tot de Verlichting, maar ook recentere werken uit de 20e en 21e eeuw. De lessen verhaalanalyse uit de Nederlands VWO cursus bereiden je voor op het analyseren van de literatuur die je gaat lezen.

Andere onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn onder andere:

- tekstsoorten onderscheiden
- hoofd- en bijzaken onderscheiden
- leesstrategieën
- argumentatieschema’s
- drogredenen
- een betoog opzetten
- een goede schrijfstijl

DIPLOMA

Officieel erkend diploma

Logo Ministerie OC&WHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als de kandidaten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen voor het landelijk erkende diploma.

 

Hoe schrijf je in voor het examen?

Je krijgt tijdens je studie automatisch informatie over het examen toegestuurd. Aanmelden voor de examens kan ieder jaar tot 31 december.

Je kunt je aanmelden bij:
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
Afdeling Examendiensten
Postbus 30158
9700 LK Groningen
Tel.: (050) 599 89 33
E-mail: [email protected]
Internet: www.duo.nl

De examenplaatsen (voor zowel het centraal schriftelijk examen als het college-examen) liggen verspreid over Nederland. Op het aanmeldingsformulier kun je een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Examengeld

Je kunt per vak examen afleggen of kiezen voor een volledig staatsexamen (meerdere vakken). Het examengeld is door de overheid als volgt vastgesteld:

- Volledige examen VWO: maximaal ca. € 720,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen én college-examen): ongeveer € 144,-
- Per vak (bestaande uit een centraal schriftelijk examen óf een college-examen): ongeveer € 71,-

Proefexamen

Ter voorbereiding op het examen krijg je bij veel vakken de mogelijkheid om een proefexamen te maken. Zo weet je precies welke onderwerpen nog extra aandacht nodig hebben en leg je daarna zelfverzekerd het examen af.

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je onverhoopt niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw docent(e) je gratis tot je wél geslaagd bent!

Het NHA getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wil studeren kan dat natuurlijk ook. Na afloop van ieder vak kun je een getuigschrift aanvragen. Dat kan wanneer je het vak hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Meer kwaliteitsgaranties

 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over VWO Nederlands, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Vwo Nederlands

Duidelijk materiaal, fijne en snelle feedback van docent. Heel tevreden tot nu toe!

8/10
Vwo Nederlands

Inmiddels mijn 3e opleiding via NHA. Duidelijk cursusmateriaal. Fijn om te studeren in eigen tijd en tempo.

6/10
Vwo Nederlands

De inhoud van de opleiding en digitale leer omgeving zijn ècht super goed! Daarom koos ik ook voor NHA. Echter een groot nadeel, je kunt eigenlijk geen vragen stellen... Alleen na bestuderen van een compleet hoofdstuk en na het maken van de oefenopgaven kun je vragen stellen. Terwijl je juist vragen ervaart tijdens het studeren! De app Mr. *** refereert vaak naar eigen docent en is maar 2 maanden geldig. Kortom; je koopt de inhoudelijke stof en verder moet je het zelf uitzoeken. Dat vind ik misleidend.

10/10
Vwo Nederlands

Ik ben erg blij met de lessen van NHA. Na de cursus vwo Engels volg ik nu de cursus vwo Nederlands, waar ik weer erg tevreden over ben. De lessen zijn duidelijk en uitgebreid, de prijs voor de cursussen vind ik realistisch en de begeleiding is zeer goed. Echt een aanrader voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze VWO cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met VWO Nederlands kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen drie jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met de cursus VWO Nederlands, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Voor VWO is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken

De lessen zijn compleet. Je hoeft verder geen leerboeken aan te schaffen.

LESGELD

Lesgeld

Vwo Nederlands
€469,00
of  12x 43,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€469,00
of  12x 43,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Vraag een deel van je studiekosten terug bij DUO

Een NHA-studie VMBO, HAVO, VWO volg je in deeltijd. Als je een studie in deeltijd volgt, heb je geen recht op studiefinanciering. Je kunt wel onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen.

Volg je minstens 2 vakken bij NHA, ben je ouder dan 18 jaar, krijg je geen studiefinanciering of andere tegemoetkoming van DUO? Dan kun je een tegemoetkoming aanvragen via DUO.

De opleidingen van NHA zijn erkend. De tegemoetkoming is afhankelijk van je inkomen. Je kunt nu al inschrijven, tegemoetkoming aanvragen kan ook nog als je al ingeschreven bent.
 

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijk materiaal, fijne en snelle feedback van docent. Heel tevreden tot nu toe!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!