Gratis studiegids

Huiswerk

 

Hoe kan ik mijn huiswerk insturen?

Bij de eerste leszending ontvang je een overzicht van jouw docenten. Hierop staat vermeld hoe je je huiswerk kan insturen.

 

Insturen via Plaza
Huiswerk kan digitaal ingestuurd worden middels een worddocument (.doc of .docx). Bij sommige cursussen is het ook mogelijk om Exceldocumenten (.xls of .xslx), zipbestanden (.zip) of fotobestanden (.jpg) in te sturen. Als dit het geval is dan staat dit er expliciet bij vermeld. Voorzie je huiswerk altijd van je volledige naam, order- / inschrijfnummer en lesnummer.  Let op! na het uploaden moet je nog op insturen / uploaden klikken.

 huiswerkbuttons plaza
voorbeeld uit Plaza

 

Insturen via Post (enkel mogelijk bij aankoopdatum vóór 10-12-2020)
Maak je huiswerk op het NHA lesblok. Voorzie iedere pagina van je volledige naam, order- / inschrijfnummer en lesnummer. Stop je huiswerk in een voldoende gefrankeerde enveloppe en adresseer deze aan de docent. Stop ook een voldoende gefrankeerde retour-enveloppe voorzien van je eigen adresgegevens in de enveloppe voor de docent. Maak altijd een kopie of foto van je huiswerk voor dat je dit opstuurt. Mocht het huiswerk per ongeluk kwijtraken bij de post dan hoef je het niet volledig opnieuw te maken.

 

Wanneer wordt mijn huiswerk nagekeken?

Een docent heeft vijf werkdagen de tijd om jouw huiswerk te corrigeren. Heb je ingestuurd via het Plaza dan zal hij het daar ook terug plaatsen. Heb je het ingestuurd via de post dan krijg je het ook via de post retour. Houd er rekening mee dat bij inzending via de post het huiswerk langer onderweg kan zijn. Stuur je meerdere huiswerkopdrachten in één sessie? Hou er dan rekening mee dat het nakijken van het huiswerk langer kan duren.

Wacht je langer op het nakijken van je huiswerk vul dan onderstaand formulier in voorzien van de volgende informatie:

  • Hoe heb je het huiswerk ingestuurd (via post of via Plaza)?
  • Wanneer heb je het huiswerk ingestuurd?
  • Welke lessen heb je ingestuurd ter correctie?

 

Vragen over de lessen of het huiswerk

Heb je inhoudelijke vragen over de lessen of het huiswerk, dan kun je deze samen met je huiswerk insturen naar jouw docent. Probeer je huiswerkopdrachten naar eigen inzicht zo goed mogelijk te maken. Mocht je onverhoopt toch een onvoldoende behalen dan is het altijd mogelijk om het huiswerk nogmaals in te sturen. 

Tip: Lees voor het insturen van je huiswerk alvast de volgende les even door. Heb je hier vragen over dan kun je deze toevoegen aan het huiswerk wat je instuurt.

 

Is het insturen van huiswerk verplicht?

Je kunt bij veel cursussen kiezen uit ‘zelfstudie’ of ‘met hulp’. Indien je kiest voor een cursus-met-hulp, dan heb je de mogelijkheid huiswerk in te sturen en /of vragen te stellen aan de persoonlijke leraar. Zo kom je nooit vast te zitten. Je beslist zelf of, en zo ja, wanneer je gebruik wilt maken van deze dienst. Je hebt gedurende een periode van drie jaar de mogelijkheid huiswerk in te sturen.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!