Gratis studiegids

Huiswerk

Huiswerk speelt een essentiële rol in je leerproces. Het helpt je om jouw kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Gelukkig is huiswerk maken bij NHA heel eenvoudig. Heb je vragen over jouw huiswerk bij NHA? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vertellen we je alles over jouw huiswerk. Dit is jouw tijd! 

 

Hoe kan ik mijn huiswerk insturen?

Bij de eerste leszending ontvang je een overzicht van jouw docenten. Hier stellen ze zich aan jou voor. Ook staat hierop uitgelegd hoe je je huiswerk kunt insturen. Je huiswerk lever je eenvoudig in via Plaza, onze digitale leeromgeving.

We werken hier met twee verschillende methodes. Afhankelijk van de opleiding die je volgt, werk je met één van deze methodes:

1. Huiswerk insturen via Word

Je kunt je huiswerk digitaal insturen via een Worddocument (.doc of .docx). Bij sommige cursussen is het ook mogelijk om Exceldocumenten (.xls of .xslx), zipbestanden (.zip) of fotobestanden (.jpg) in te sturen. Als dit het geval is, dan staat dit er expliciet bij vermeld.

Voorzie je huiswerk altijd van je volledige naam, order- of inschrijfnummer en lesnummer. Je kunt jouw huiswerk uploaden via de lessen in Plaza.

Let op! Na het uploaden van je bestand moet je nog op 'Upload bestanden' klikken:
 

 huiswerkbuttons plaza
Voorbeeld uit Plaza

2. Huiswerk direct in Plaza insturen 

Bij steeds meer opleidingen heb je de mogelijkheid om jouw antwoorden direct in Plaza in te typen onder de vraag. Dit maakt huiswerk inzenden nog gemakkelijker, omdat je geen Wordbestand meer hoeft te uploaden.

  

Ga direct naar Plaza »

 

Wanneer wordt mijn huiswerk nagekeken?

Een docent heeft vijf werkdagen de tijd om jouw huiswerk te corrigeren. Stuur je meerdere huiswerkopdrachten in tijdens één sessie? Houd er dan rekening mee dat het nakijken van het huiswerk langer kan duren.

Mocht de docent je huiswerk niet op tijd hebben nagekeken dan zullen wij contact opnemen met de docent en jou hiervan op de hoogte brengen.
 

Vragen over de lessen of het huiswerk

Ook hier werken we met twee verschillende methodes. Afhankelijk van de opleiding die je volgt, werk je met één van deze methodes:

1. Losse vraagmomenten bij de lessen in Plaza: stel je vraag via dit vraagmoment. De vraagmomenten staan in Plaza als volgt weergegeven bij je lessen: 
 

 
2. Geen losse vraagmomenten: zie je geen vraagmomenten staan bij jouw lessen? Noteer dan je vraag onder je huiswerkinzending die je als Worddocument uploadt.

Probeer je huiswerkopdrachten naar eigen inzicht zo goed mogelijk te maken. Mocht je onverhoopt toch een onvoldoende halen dan is het altijd mogelijk om het huiswerk nogmaals in te sturen. 

Tip: Lees voor het insturen van je huiswerk alvast de volgende les even door. Heb je hier vragen over, dan kun je deze toevoegen aan het huiswerk dat je instuurt. 
 

Is het insturen van huiswerk verplicht?

Je kunt bij veel cursussen kiezen of je de cursus met hulp of zonder hulp (zelfstudie) wilt volgen. Als je kiest voor een cursus met hulp, dan heb je de mogelijkheid om huiswerk in te sturen en vragen te stellen aan jouw persoonlijke docent. Zo sta je er nooit alleen voor en kom je nooit vast te zitten.

Je beslist zelf of, en zo ja, wanneer je gebruik wilt maken van deze dienst. Je hebt gedurende een periode van drie jaar de mogelijkheid om huiswerk in te sturen bij een cursus met hulp.

 

We wensen je veel succes met jouw huiswerk! 

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!