Gratis studiegids

Examens, diploma's en getuigschriften

Samen met jouw persoonlijke docent werk je naar het examen of het getuigschrift toe. Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wilt studeren, kan dat natuurlijk ook. Met hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van een diploma of getuigschrift tegemoet zien.

NHA biedt je de volgende mogelijkheden:

 

A. Erkende diploma's

NHA leidt op voor erkende diploma's. Zie daarvoor het tabblad 'Diploma' op de pagina van jouw opleiding. Wanneer je het vereiste niveau aan kennis en vaardigheden hebt verworven, kun je aan de examens deelnemen. Deze examens worden door veel kandidaten (ook van andere onderwijsinstituten) afgelegd.

De data, aanmeldgegevens en adressen van deze examens zijn ruim van tevoren bekend. Je moet wel zelf jouw aanmelding voor deze examens verzorgen. De examenkosten zijn niet in het lesgeld inbegrepen en verschillen per examen.

 

B. Instituutsdiploma

NHA verzorgt voor een aantal cursussen en opleidingen de digitale examens zelf. Zie daarvoor ook de linkerkolom (studiegids) of het tabje Diploma (website) op de pagina van jouw opleiding. Wanneer je voor een NHA-examen slaagt, ontvang je het gewaardeerde NHA-instituutsdiploma.

Je bepaalt zelf wanneer en waar je een NHA-examen wilt maken. De testcentra liggen verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart je reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de betreffende lesstof hebt afgerond.
Je kunt je via Plaza (digitale leeromgeving) eenvoudig aanmelden.

Aangekomen bij een testcentrum legitimeer je je middels paspoort, rijbewijs of identiteitskaart en ontvang je een inlogcode. Die vul je in op de computer en het examen begint. Wanneer je klaar bent of wanneer de tijd voorbij is, stopt het programma. Je krijgt de officiële uitslag per post toegezonden.

Deelname aan het instituutsexamen bedraagt € 132,50 voor 1 examen. Het examengeld betaal je bij NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen.

 

C. Getuigschrift 

Na afloop van iedere opleiding of cursus met studiebegeleiding kun je een NHA-getuigschift aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je de trotse bezitter van een getuigschrift van NHA, dat zijn waarde in het bedrijfsleven bewezen heeft. Het is te gebruiken voor sollicitatiedoeleinden en op LinkedIn. De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29.

 

Examengarantie van NHA

Mocht je onverhoopt niet slagen voor het eerste examen, dan word je door NHA gratis opgeleid voor het volgende examen. Je kunt opnieuw je huiswerk insturen en altijd rekenen op de hulp van je docent bij het beantwoorden van je vragen. Hij zal je perfect begeleiden. Daarvoor brengen wij geen extra kosten in rekening, behalve het examengeld voor het af te leggen examen. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende opleiding is aangegeven. Deze examengarantie is uiteraard niet van toepassing op cursussen en opleidingen die tussentijds worden opgezegd of waar geen hulp bij wordt afgenomen.

NHA kan examengarantie bieden omdat zij overtuigd is van de kwaliteit van de lessen en de deskundigheid van de ervaren docenten.

 

Proefexamens en Examentraining

Je wordt grondig opgeleid en voorbereid op het examen. NHA werkt in diverse opleidingen met zogenaamde 'proefexamens'. Deze proefexamens zijn de ideale manier om te testen hoe goed je de inhoud van de opleiding kent. Je kunt dus zelf beoordelen of je klaar bent voor het afleggen van een examen. De uitslag van een proefexamen geeft duidelijk aan, of bepaalde onderdelen van de leerstof nog eens onder de loep genomen moeten worden. Je kunt dan jouw kennis gericht bijschaven. Deelnemen aan een examen is niet verplicht. Het is je vrije keuze om een examen af te leggen.

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!