Gratis studiegids
 

Je kunt momenteel geen cursus volgen met het STAP-budget


Vanwege aangepaste regels is het niet meer mogelijk om STAP-budget in te zetten voor een cursus of opleiding bij NHA. De laatste STAP-ronde heeft plaatsgevonden op 15 november en vanaf 2024 wordt de STAP-subsidie helemaal afgeschaft.

Wil je je toch verder ontwikkelen?

Geen zorgen, je kunt nog gewoon starten met een NHA-cursus of -opleiding. Tijdelijk ontvang je hierbij een gratis welkomstcadeau. Bekijk snel het volledige aanbod van NHA.

Wil je extra voordelig studeren? Dan heb je een aantal opties:

- veel werkgevers stellen een speciaal opleidingsbudget voor hun medewerkers beschikbaar. Vraag bij jouw leidinggevende of HR-specialist na wat de mogelijkheden voor jou zijn.
- mogelijk kom je in aanmerking voor een andere subsidie. Bekijk ons overzicht van alle subsidies.

 
Let op! Onderstaande informatie is niet meer accuraat. 
 

STAP-budget studenten: profiteer van € 1.000,- subsidie

Studeer jij nog en wil je gebruikmaken van het STAP-budget? Studenten profiteren ook van deze regeling! Zo kun je als student € 1.000,- gratis opleidingsbudget ontvangen voor een cursus of opleiding. Daarmee volg je een thuisstudie bij NHA in de meeste gevallen volledig kosteloos. Meer weten? Je leest hier alles over het STAP-budget voor studenten!
 

Bekijk direct alle STAP-opleidingen van NHA »

Of bekijk de voorwaarden »
 

 
STAP-budget voor studenten?

Het STAP-budget is door de overheid in het leven geroepen om iedereen (die zich voorbereid) op de arbeidsmarkt te helpen zich verder te ontwikkelen. Ook studenten dus! Met het STAP-budget maak je één keer per jaar kans op een subsidie ter waarde van € 1.000,- voor het volgen van een opleiding of cursus.

Ook als student kun je van de STAP-regeling gebruikmaken. Wel zitten hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Veel opleidingen van NHA kun je met behulp van de STAP-subsidie volledig kosteloos volgen.

Ben jij nog student aan een andere onderwijsinstelling en volg je bijvoorbeeld een MBO, HBO of universitaire studie? Dan is het slim om jezelf goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Heb je voor een baan in jouw toekomstige vakgebied bepaalde praktische vaardigheden nodig? Moet je bijvoorbeeld goed met Excel kunnen omgaan? Of wil je beter leren presenteren of werken aan je soft skills? NHA helpt je om deze vaardigheden te ontwikkelen!
 

 

STAP-budget voor studenten: welke eisen gelden voor mij?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget stelt de overheid wel een aantal eisen. Wil jij weten of je in aanmerking komt voor STAP-budget voor studenten? Check of je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
   Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc.) op het moment van de aanvraag.
   Je start jouw opleiding of cursus direct na goedkeuring van je STAP-budget.
   Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
   Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.

Ontvang jij geen studiefinanciering (meer)? Dan is het STAP-budget voor studenten een perfecte manier om je toch verder te kunnen ontwikkelen.
 

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Het STAP-budget kun je aanvragen via de website van het UWV. Ieder jaar zijn er verschillende aanvraagtermijnen. 

Omdat er maar beperkt budget beschikbaar is per ronde, geldt: op = op! Zorg dus dat je er op tijd bij bent.

Voor jouw aanvraag heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig. Deze kun je bij NHA nu al aanvragen. Ga naar de pagina van de STAP-opleiding die je wilt volgen en klik op de ‘STAP-aanmeldbewijs’ button. Vul hier je gegevens in en binnen een paar minuten ontvang je jouw aanmeldbewijs per mail.

Dien op de dag dat de aanmeldronde start jouw aanvraag in via de website van het UWV (stapuwv.nl).

 

Kies jouw STAP-opleiding

Wil jij ook gebruikmaken van het STAP-budget? Kies dan voor een STAP-opleiding van NHA. Bekijk snel ons uitgebreide aanbod aan STAP-opleidingen voor studenten. 

 

Vind jouw STAP-opleiding! »

 

Lees meer over STAP!

Wil je meer weten over het STAP-budget? Bekijk ook onderstaande informatie en bereid je optimaal voor op de volgende STAP-ronde. Zo maak jij meer kans op € 1.000,- STAP-budget voor studenten!

Profiteer maximaal van je STAP-budget met een combinatiecursus »
Ben jij klaar voor de volgende STAP-aanmeldronde? »
STAP-budget FAQ »
Stappenplan voor het STAP-aanmeldproces »

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!