Gratis studiegids

STAP-budget en welkomstcadeau

 

Je kunt momenteel geen cursus volgen met het STAP-budget


Vanwege aangepaste regels is het vanaf nu niet meer mogelijk om STAP-budget in te zetten voor een cursus of opleiding bij NHA. De overheid heeft besloten om na de STAP-ronde van 3 juli alleen nog OCW-erkend onderwijs, dat wil zeggen MBO- en HBO-opleidingen, toe te staan. Dit betekent dat ongeveer 95% van de opleidingen/opleiders niet meer binnen STAP valt, waaronder alle (branche-erkende) opleidingen van NHA.

Wil je je toch graag verder ontwikkelen? Geen zorgen, je kunt wel nog gewoon starten met een NHA-cursus of -opleiding. Tijdelijk ontvang je hierbij een gratis welkomstcadeau. Klik hier om het volledige aanbod van NHA te bekijken.

Wist je trouwens dat veel werkgevers een speciaal opleidingsbudget voor hun medewerkers beschikbaar stellen? Vraag bij jouw leidinggevende of HR-specialist na wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Op 31 oktober is een wijziging in de regelgeving rondom STAP-budget gepubliceerd door de overheid. Eén van de wijzigingen is dat scholing waarbij een cadeau - zoals tablet, koptelefoon of laptop - wordt aangeboden, niet meer in aanmerking komt voor STAP-subsidie. De nieuwe regels gelden voor álle opleiders, dus ook voor NHA. Kijk hieronder voor de meest gestelde vragen:

  

Ik heb een aanmeldbewijs voor de 1 november subsidieronde aangevraagd, en in de bevestingsmail staat een cadeau vermeld. Ga ik dit cadeau ontvangen?

Door de wijziging van de regelgeving ga je géén welkomstcadeau ontvangen, ook al staat dit wel in jouw eerste bevestigingsmail vermeld. Het aanmeldbewijs kun je echter wel gewoon gebruiken.  

 

Ik wil mijn aanmeldbewijs annuleren. Wat moet ik doen? 

Je hoeft helemaal niets te doen. Door jouw aanmeldbewijs niet in te dienen, vervalt dit automatisch. Je zit nergens aan vast en hebt dan ook géén inschrijving bij NHA. Je hoeft hierover geen contact op te nemen met NHA. 

 

Hoe gaat het aanvragen van STAP-budget in zijn werk? 

Ga dinsdag 1 november vóór 10:00u naar www.stapuwv.nl en neem plaats in de wachtrij. Wanneer je aan de beurt bent, kun je het NHA-aanmeldbewijs indienen dat je van ons hebt ontvangen. Wanneer het STAP-budget wordt toegekend, wordt jouw aanmeldbewijs pas omgezet naar een inschrijving. 

 

Vanuit wie komt deze wijziging in de regelgeving?

De overheid heeft de regelgeving aangepast. NHA als opleider heeft hier dus géén inspraak in gehad. 

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!