Gratis studiegids

STAP-budget en welkomstcadeau

Op 31 oktober is een wijziging in de regelgeving rondom STAP-budget gepubliceerd door de overheid. Eén van de wijzigingen is dat scholing waarbij een cadeau - zoals tablet, koptelefoon of laptop - wordt aangeboden, niet meer in aanmerking komt voor STAP-subsidie. De nieuwe regels gelden voor álle opleiders, dus ook voor NHA. Kijk hieronder voor de meest gestelde vragen:

  

Ik heb een aanmeldbewijs voor de 1 november subsidieronde aangevraagd, en in de bevestingsmail staat een cadeau vermeld. Ga ik dit cadeau ontvangen?

Door de wijziging van de regelgeving ga je géén welkomstcadeau ontvangen, ook al staat dit wel in jouw eerste bevestigingsmail vermeld. Het aanmeldbewijs kun je echter wel gewoon gebruiken.  

 

Ik wil mijn aanmeldbewijs annuleren. Wat moet ik doen? 

Je hoeft helemaal niets te doen. Door jouw aanmeldbewijs niet in te dienen, vervalt dit automatisch. Je zit nergens aan vast en hebt dan ook géén inschrijving bij NHA. Je hoeft hierover geen contact op te nemen met NHA. 

 

Hoe gaat het aanvragen van STAP-budget in zijn werk? 

Ga dinsdag 1 november vóór 10:00u naar www.stapuwv.nl en neem plaats in de wachtrij. Wanneer je aan de beurt bent, kun je het NHA-aanmeldbewijs indienen dat je van ons hebt ontvangen. Wanneer het STAP-budget wordt toegekend, wordt jouw aanmeldbewijs pas omgezet naar een inschrijving. 

 

Vanuit wie komt deze wijziging in de regelgeving?

De overheid heeft de regelgeving aangepast. NHA als opleider heeft hier dus géén inspraak in gehad. 

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!