Gratis studiegids

STAP-budget vorige ronde al binnen 48 uur vergeven

Nieuws Leestijd: 2 Minuten

De eerste rondes van de STAP-subsidie waren een succes. Ook bij de laatste aanvraagronde was de interesse groot. Dat blijkt wel uit het feit dat het budget al binnen 48 uur vergeven was. Voorlopige cijfers van het UWV laten zien dat bijna 44.000 mensen in de tweede ronde een aanvraag voor het STAP-budget hebben ingediend. Heb jij jouw STAP-budget dit jaar al gebruikt? 

stap-budget-tweede-ronde-3

In de tweede aanvraagronde zijn er aanvragen ingediend voor ruim 5.300 verschillende opleidingen van zo'n 400 opleiders, aldus het UWV. Ook bij NHA kun je kiezen uit ruim 350 verschillende STAP-opleidingen.

Wie maken gebruik van de STAP-subsidie?

De cijfers van het UWV laten zien dat veel mensen die werkzaam zijn in de zorgsector gebruik maken van het STAP-budget. Ruim 24% van de STAP-aanvragen zijn afkomstig van mensen uit deze sector. Ook onder mensen die nog niet in de zorg werken zijn opleidingen in dit vakgebied populair.
Verder zijn veel aanvragers werkzaam in de sectoren zakelijke dienstverlening, informatie & communicatie en handel.

De cijfers van het UWV tonen aan dat bijna de helft van de aanvragers een vast contract heeft (44%).

Daarnaast heeft 22% een tijdelijk contract en is 12% op zoek naar werk. De overige 14% gebruiken het STAP-budget als ZZP’er

Uit de UWV-cijfers blijkt ook dat het STAP-budget binnen alle leeftijdscategorieën wordt gebruikt. Het grootste gedeelte van de aanvragers is tussen de 30 en 40 jaar.

Opvallend is ook dat een groot gedeelte van de aanvragen wordt gedaan door mensen boven de 40 jaar. Dit laat goed zien dat je nooit te oud bent om te studeren!

 
Bij- of omscholen met het STAP-budget

Aanvragers van het STAP-budget maken gebruik van de subsidie voor om- of bijscholing. Bijscholing wordt door 58% als reden genoemd om te gaan studeren. Zij doen dit om hun huidige werk beter of anders te kunnen uitvoeren.

De overige 42% van de aanvragers gaat nog een stapje verder en studeert voor een volledige omscholing. Door een opleiding in een andere sector te volgen creëren zij de mogelijkheid voor een carrièreswitch.

 

Wil jij ook profiteren van € 1.000,- STAP-budget?

De volgende aanmeldronde voor het STAP-budget gaat op vrijdag 1 juli om 10:00 uur van start. Wil jij ook profiteren van € 1.000,- opleidingsbudget? Bij NHA volg je veel opleidingen volledig kosteloos dankzij deze subsidie.

Om het STAP-budget aan te kunnen vragen bij het UWV heb je een aanmeldbewijs nodig. Vraag nu alvast jouw STAP-aanmeldbewijs aan bij NHA en zorg dat je goed voorbereid bent voor de volgende aanmeldronde, want op is op! 
 

Lees ook: Ben jij klaar voor de volgende STAP-aanmeldronde?

 

Bekijk alle STAP-opleidingen »

 
Bron: UWV

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!