Gratis studiegids

Niet op vakantie? Haal de vakantie in huis!

Nieuws

Hoogstwaarschijnlijk krijg jij deze maand je vakantiegeld op je rekening. En hoewel we allemaal veel behoefte hebben aan een heerlijke buitenlandse vakantie, zit dit er deze zomer waarschijnlijk niet in. Geen nood: we hebben leuke (en voordelige!) manieren om “thuis op vakantie” te kunnen. Je kunt dan misschien niet naar Spanje toe, maar je kunt Spanje wel in huis halen!

Met welk vakantieland ga jij de onderstaande tips uitproberen?

Blog_vakantie_thuis

 

Alles in een andere taal

Voorzie je hele huis van vertalingen. Plak de juiste vertaling van het woord koelkast op de koelkast en het labeltje met de vertaling van deur plak je op de deur, enzovoorts. Dit is ook erg leuk met kinderen. Schrijf zelf alle vertalingen al op de labels. Daag je kids vervolgens uit of ze weten wat het betekent. Bij een goed antwoord mogen ze het labeltje plakken!
 

Creëer de juiste ambiance

Haal een beetje buitenland in huis door een radiozender uit het betreffende land op te zetten. Je verstaat er misschien weinig van, maar het zorgt wel meteen voor een vakantiegevoel. Zorg ook voor hapjes en drankjes uit jouw droomvakantieland. In Frankrijk ontbijt je met een pain et une croissant, in Amerika lunch je met een burger, en in Spanje eet je ’s avonds tapas. Elk land heeft wel wat lokale gerechten die je lekker vindt. Creëer dus een mooi dagmenu uit het land van jouw keuze!
 

Doe een activiteit

Is er iets wat jij altijd doet op vakantie? Bijvoorbeeld een specifiek spelletje of een leuke activiteit? Doe dit nu ook. Haal de badminton rackets uit de kast, stap de fiets op of slaap in een tentje in de tuin. Probeer de telefoons en tablets een hele dag aan de kant te leggen en alleen maar leuke dingen te plannen.
 

Kies een taalcursus

Welk land staat op jouw vakantie-wishlist? Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië, of misschien wat verder weg zoals Thailand of Vietnam? Je kunt deze landen nu even niet bezoeken, maar je kunt je wel al voorbereiden op de toekomst. Kies een taalcursus in de taal van jouw keuze. Zo kun jij je straks perfect redden in jouw droomvakantieland. De eerste les in nagenoeg elke taalcursus is jezelf voorstellen, en dit is ook leuk om met kinderen te oefenen. Extra fijn: Je kunt van alle talen een gratis proefles volgen!
 

 
Als jullie later dit jaar of volgend jaar dan weer op vakantie kunnen, zijn jullie optimaal voorbereid!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!